ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Το βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Πριν από λίγα 24ωρα ζητούσε να ανοίξει με ελεγχόμενο τρόπο η εστίαση και εγκαλούσε την κυβέρνηση που δεν το αποφάσιζε. Η κυβέρνηση, χωρίς να διαφωνεί επί της αρχής, έκανε κάτι ακόμα πιο σωστό. Αποφάσισε να ανοίξει την εστίαση σε εξωτερικό χώρο και με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά έβαλε και ένα χρονικό ορόσημο, την 3η Μαΐου.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Αυτό δίνει στο σύστημα μερικές ακόμα ημέρες ώστε να υποχωρήσουν και άλλο τα κρούσματα και οι σκληροί δείκτες, να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις και κυρίως να μη συμπέσουν πολλά μέτρα χαλάρωσης μαζί. Και ως εκ θαύματος, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε γνώμη. Δεν τους αρέσει λέει ο τρόπος γιατί δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο με οικονομικά μέτρα στήριξης. Οπου μέτρα στήριξης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής ένα: Διαγραφές χρεών, και έχει ο Θεός.

Ο οικονομικός τρόπος σκέψης του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε και από την αντίδρασή του στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το νέο πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδόν εξαφάνισε τη μεσαία τάξη, καθοδηγούμενος από την ιδεοληψία του και από την παραμορφωμένη εικόνα που έχει για το τι ακριβώς σημαίνει μικρομεσαίος επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται επειδή έρχεται τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μειώσει τους φόρους που εκείνος είχε αυξήσει!

Να θυμίσουμε μερικούς από τους φόρους της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Αύξηση ΦΠΑ στο 24%, αύξηση φόρων στα καύσιμα, μείωση του αφορολογήτου, αύξηση και μονιμοποίηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση προκαταβολής φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 100%, κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες και άλλα που οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν.

Και τώρα που έρχεται η κυβέρνηση με ένα πλέγμα μέτρων που ενισχύει και τους εργαζομένους αλλά και τις επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τη μείωση σε μόνιμη βάση της προκαταβολής φόρου, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών και το 2022, όπως και την αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, τους φαίνονται «λίγα».

Αντί να απολογούνται που είχαν τσακίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αδιαφορούσαν για τους απλούς εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες και σκληρότερες περικοπές στα χρόνια των Μνημονίων, ζητούν και τα ρέστα. Το θράσος τους δεν έχει όρια.

 

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Χατζηδάκης: Σε πολιτική τρικυμία ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με αυτά που λέει, και πάλι τα γκάλοπ θα… καταγγέλλει

Kon

Η φωτογραφία του ποδοσφαιριστή, μια φωτογραφία του κόσμου

Kon

Το… κοράνι της Αριστεράς

Kon

Και τα… δέντρα!

Kon

ΝΔ: Τα 10+1 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας για την τοποθέτηση Πολάκη κατά του εμβολιασμού

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα «συμπόρευσης» σε τρία κόμματα, τα εξής δύο: ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το θέμα βατό, η ζωή διαβαθμισμένης δυσκολίας

Kon