ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γίναμε παράδειγμα οργάνωσης

εμβόλιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Το άρθρο της ανταποκρίτριας Ειρήνης Αναστασοπούλου στην Deutsche Welle ήταν ένα βιωματικό ρεπορτάζ.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Η δημοσιογράφος, που ζει στη Γερμανία, ταξίδεψε στην Ελλάδα για να εμβολιαστεί και μετέφερε την εμπειρία της σε ένα κείμενο που σίγουρα έχει πολλά να μεταφέρει, όχι μόνο στους οργανωτικούς Γερμανούς, αλλά και στους εγχώριους γκρινιάρηδες.

«Συγγενής μου μπήκε στη διεύθυνση emvolio.gr (γιατί από το εξωτερικό δεν επιτρέπει το σύστημα) και η ημερομηνία με “περίμενε”. Την άλλαξα για να συμπέσει με το καθολικό Πάσχα της άδειάς μου και το σύστημα “αντέδρασε”. Είχα ακόμη και τη δυνατότητα να επιλέξω το εμβολιαστικό κέντρο με διαθεσιμότητα για ραντεβού. Τόσο απλά. Αμέσως μου ήρθε μήνυμα στο μέιλ μου και στο κινητό μου προς επιβεβαίωση του εμβολιαστικού κέντρου, της ώρας και της ημέρας. Oχι μόνο του πρώτου, αλλά και του δεύτερου εμβολιασμού μετά από 12 εβδομάδες. Τόσο απλά, χωρίς κόπο, χωρίς τηλεφωνήματα, γραφειοκρατία και ξεχωριστές διατυπώσεις, με σεβασμό στον πολίτη.

Μια διαδικασία που αναζητούσα και περίμενα να συναντήσω στην οργανωμένη Γερμανία, αλλά την βρήκα στην “ανοργάνωτη” Ελλάδα», γράφει η Ειρήνη Αναστασοπούλου.

Το κείμενο της έχει ιδιαίτερη αξία, όχι επειδή λέει κάτι που δεν το ξέρουν σχεδόν 1,2 εκατομμύριο συμπολίτες μας που έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση, αλλά επειδή το λέει με την εμπειρία του ανθρώπου που ζει και εργάζεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Γερμανία. Η άριστη οργάνωση και η συνέπεια για την οποία φρόντισε το ελληνικό κράτος και η υψηλή επιστημονική επάρκεια του υγειονομικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν σε όσους προσέρχονται να εμβολιαστούν, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.

Κανείς δεν λέει πως όλα είναι τέλεια και σε καμία περίπτωση τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και τα επιστημονικά δεδομένα διαρκώς γεμίζουν τη φαρέτρα μας εναντίον του κορονοϊού. Την ίδια ώρα η κλεψύδρα του χρόνου πιέζει ασφυκτικά, καθώς πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ωστόσο, η ροή των εμβολίων είναι συγκεκριμένη και δεν εξαρτάται από εμάς. Σε αντίθεση με την διαχείρισή τους, για την οποία έχουμε το ελεύθερο να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Και κάνουμε το καλύτερο.

 

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Πλεόνασμα σκουπιδιών… έλλειμμα πολιτισμού

Kon

Το διπλό όφελος των self tests

Kon

Γερμανία: Για την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών δικάζονται μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Gruppe S»

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία – Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο των 3 εκατ. κρουσμάτων – Σχεδόν 78.500 οι θάνατοι

Ανδρέας Ντίνης

Κωστής Χατζηδάκης: Η μεγάλη ευκαιρία

Μιχάλης Μάρδας

Γερμανία: Η πανδημία εκλέγει καγκελάριο

Μιχάλης Μάρδας

Ανίερος πόλεμος στον Ιερό Βράχο

Ανδρέας Ντίνης

Τι έκανε στον «πόλεμο» της πανδημίας ο κ. Τσίπρας;

Kon

Η Μακρινίτσα και οι ιδεολογικές εμμονές

Kon