ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Το τσίρκο έφυγε από την πόλη, αλλά παρέμειναν οι κλόουν»…

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

ΕΙΝΑΙ δυνατόν ένας άνθρωπος με στοιχειώδη συναίσθηση και ενσυναίσθηση -να τιμήσουμε και την καινούργια λέξη που έμαθε- να έχει στείλει την επιστολή που έστειλε τον Φεβρουάριο του 2013 στο σύντροφο Μαδούρο για τη σεξουαλική παρενόχληση 5 εργαζόμενων γυναικών στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και μετά από μόλις 8 χρόνια ο ίδιος άνθρωπος να εγκαλεί για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών καταγγελλόμενου σκηνοθέτη; Είναι δυνατόν. Αν πρόκειται για τον Α. Τσίπρα. Ο οποίος -ως αρχηγός κόμματος- δεν δίστασε να γράψει τον Φεβρουάριο του 2013 στον Ν. Μαδούρο, διάδοχο τότε του Ούγκο Τσάβες, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό έχει επιδείξει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ (σ.σ.: δική μου η υπογράμμιση) και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα γνωστοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΝ (σ.σ.: πάλι δική μου) στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά, τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα»!!!

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΑΥΤΑ έγραφε τότε ο επελαύνων «χαρισματικός ηγέτης» καβάλα στο άλογο του «ηθικού πλεονεκτήματος». Το οποίο κι αυτό, όπως και όλα τα άλλα, αποδείχθηκε «πράσινο άλογο». Το θέμα το είχε αποκαλύψει τότε ο «Ελεύθερος Τύπος». Και η εξέλιξή του ήταν -εν τάχει- η εξής: Οι 5 γυναίκες που παρενοχλούσε σεξουαλικά -μεταξύ αυτών και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ- ο τότε πρέσβης Φράνκλιν Γκονζάλες απολύθηκαν από τον νέο πρέσβη που έστειλε ο Μαδούρο. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνώρισε ότι ο Φ. Γκονζάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις 5 εργαζόμενες γυναίκες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Και τον Μάιο του 2019 το Μονομελές Πρωτοδικείο δικαίωσε ένα από τα θύματα που προσέφυγε, αναγνωρίζοντας ότι απολύθηκε εκδικητικά, επειδή κατήγγειλε στις Αρχές της Βενεζουέλας τις σεξουαλικές επιθέσεις.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα γνώριζε ο Α. Τσίπρας, αλλά σιώπησε για το «καλό της Αριστεράς» και της πάρτης του. Οπως τα γνώριζαν και όλοι οι σημερινοί «ευαισθητούληδες», οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών και ανδρών.

ΓΙΑ ΝΑ συνεχίσω χωρίς περιστροφές: ΟΛΕΣ, ΟΛΕΣ οι καταγγελίες, για ΟΛΟΥΣ, πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, είτε έχουν παραγραφεί είτε όχι. Αυτό το απόστημα που άνοιξε πρέπει να ιαθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό και όλοι όσοι εμπλέκονται να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο και να εξοστρακιστούν από τον δημόσιο βίο. Να κρυφτούν κάπου μακριά ζητώντας συγχώρεση για τις αθλιότητες που έχουν κάνει, εφόσον τις έχουν κάνει. Συνεχίζω λοιπόν.

ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ. Αλλά σιώπησαν. Και μετά κέρδισαν τις εκλογές. Αναρωτήθηκαν άραγε ποτέ όχι γιατί η κάθαρση δεν έγινε επί των ημερών τους -ψιλά γράμματα…-, αλλά γιατί π.χ. η Μ. Μπεκατώρου, η οποία σήκωσε το καπάκι του υπονόμου, δεν μίλησε επί των ημερών τους; Γιατί δεν μίλησε επί ΣΥΡΙΖΑ για τον δεξιό αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, που όπως καταγγέλλει την παρενόχλησε; Γιατί μιλάνε όλοι τώρα και δεν μίλησαν όταν στα πράγματα βρισκόταν το «ηθικό πλεονέκτημα»; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί ποτέ άλλοτε ο καθεστωτισμός όλου του παλιού συστήματος δεν ήταν τόσο προστατευμένος όσο υπήρξε επί ΣΥΡΙΖΑ. Ομοσπονδίες, συνδικάτα, «χώροι τέχνης», κατεστημένα και ό,τι άλλο σάπιο δημιούργησε η Μεταπολίτευση, επί ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την υγειά τους!

ΤΩΡΑ ξαφνικά οι κολαούζοι της ηθικής βρήκαν «αντιπολιτευτική ατζέντα»…. Ενάμισι πρόσωπο, που αφορούν οι καταγγελίες, το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί με τον πρωθυπουργό. Είτε λόγω της φιλίας που φέρεται να έχει είτε λόγω των δημόσιων αξιωμάτων που ο ένας εξ αυτών πήρε επί των ημερών της Ν.Δ. Μάλιστα. Αφήνω στην άκρη τη σκανδαλώδη, υποκριτική και αναίσχυντη συμπεριφορά των… ηθικώς πλεονεκτούντων απέναντι στον ασυγκράτητο πρέσβη και την κόρη του στελέχους τους, μαζί με 4 ακόμα εργαζόμενες γυναίκες.

ΜΕΝΟΝΤΑΣ στο πεδίο των καταγγελιών που έχουν γίνει ως τώρα και, όπως φαίνεται, είναι και πολύ πιο τεκμηριωμένες και επίσημες. Το «ιερό τέρας» της τέχνης, που όπως περιγράφεται από τις καταγγελίες, είναι μάλλον απλό τέρας, ποιος τον έβαλε στην επιτροπή για την… αναθεώρηση του Συντάγματος; Τέτοιο πολιτικό και ηθικό μέγεθος δεν μπορούσε να λείπει από την εκπόνηση του νέου καταστατικού χάρτη της χώρας… Ηξεραν ή δεν ήξεραν;

ΤΟΝ «ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ» -και όχι μόνο- τύπο ποιος τον επέλεξε για πρωταγωνιστή στη γελοία σκευωρία με τη δήθεν εξαγορά βουλευτών, ώστε να ψηφιστεί ο Στ. Δήμας και να μην πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά; Γελοίες κατηγορίες που κατέπεσαν με πάταγο, αλλά τη «δουλειά» τους την έκαναν; Και το ακόμα χειρότερο, ποιος έκανε τον εν λόγω ηθοποιό ΥΠΟΥΡΓΟ αργότερα, επιβραβεύοντάς τον; Ηξεραν ή δεν ήξεραν;

ΠΟΙΟΣ «έντυσε μουσικά» τις αντιμνημονιακές βόλτες του αγκαζέ με τη Χ.Α., με τη μουσική άλλου σπουδαίου αγωνιστή συνθέτη, επίσης καταγγελλόμενου για παρενοχλήσεις; Το Μέρα25 τον σούταρε άμα τω ακούσματι των καταγγελιών. Στο Βιλαμπάχο ακόμα σιωπούν.

ΠΟΙΑΣ κυβέρνησης υπουργός ήταν ο Θ. Δρίτσας, ο οποίος -σε συζήτηση για βιασμούς ανηλίκων στη Μόρια- διανοήθηκε να πει από το βήμα της Βουλής ότι… βιασμοί ανηλίκων μια φορά το 6μήνο είναι «ανεκτοί». Ηξεραν ή δεν ήξεραν;

ΑΝ ΖΟΥΣΕ ο μακαρίτης ο Μένιος Κουτσόγιωργας, θα έβρισκε τη δικαίωση σε μια απαράδεκτη φράση που είχε πει σε λάθος χρόνο και λάθος λόγο: την περίφημη φράση «εσείς δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε». Και πράγματι, είναι βαρύ σε καιρούς «πλέριας Δημοκρατίας» να μπορεί να ζητά δικαίωση μια τόσο αντιδημοκρατική φράση-νοοτροπία. Κι όμως, δυστυχώς μπορεί. Γιατί όταν η αντιπολίτευση της χώρας αφήνεται σε κλόουν της ενημέρωσης και σε αδίστακτους υποκριτές, ο πάτος πάει όλο και πιο χαμηλά. Η πολιτική αφωνία υποκαθίσταται όλο και περισσότερο από αγράμματους και ανήθικους σαλτιμπάγκους της πολιτικής.

ΕΝΑΣ καλός φίλος και συνάδελφος, ο Χάρης Τζ., μου θύμισε μια παλιά ρωσική παροιμία, η οποία μάλλον τα λέει όλα: «Το τσίρκο έφυγε από την πόλη, παρέμειναν όμως οι κλόουν».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ… ΚΟΠΥ ΠΑΣΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ…

Επιτέλους δόθηκαν σε δημόσια διαβούλευση οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εν όψει του συνεδρίου του. Αντε επιτέλους, μήπως και σοβαρέψει ο δημόσιος διάλογος, ήταν η πρώτη σκέψη. Μέχρι την πρώτη διαγώνια -έστω- ανάγνωση όμως. Γιατί η συγκομιδή-συμπέρασμα είναι απογοητευτική: ….Κόπυ πάστε -κατά Π. Πολάκη- αντιγραφή του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ., αλλά μόνο στους τίτλους και τα κεφάλαια. «Κοινωνική συμφωνία για την Πράσινη Μετάβαση»-«Η καταπολέμηση των ανισοτήτων»-Η ψηφιακή μετάβαση-«Για ένα καθολικό κοινωνικό κράτος»-«Δημοκρατία και Δικαιώματα» κ.λπ. Ωραίοι τίτλοι χωρίς περιεχόμενο και διά ταύτα όμως. Μια από τα ίδια. Εκθέσεις ιδεών Β’ Λυκείου με καραντίνα, χωρίς προτάσεις, χωρίς περιεχόμενο τελικά.

Ισως γι’ αυτό ανέλαβε η «Αυγή» να τις λανσάρει πιο «πιασάρικα». Αλλοτε καταφεύγοντας στην… ποίηση -«Σε περιόδους κοινωνικού σοκ ο πολιτικός χρόνος συχνά παγώνει»-, άλλοτε στη… χειρομαντεία – «Καμία δημοσκοπική ασφάλεια δεν κρατάει για πάντα(…) όλα συγκλίνουν στο ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην αρχή μιας κατηφόρας. Το πόσο ολισθηρή θα είναι, θα κριθεί το επόμενο διάστημα». Τέτοια σαφήνεια.

Αλλά για όποιον δεν κατάλαβε, υπάρχει και περαιτέρω επεξήγηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιάνοντας το μομέντουμ υψώνει τους τόνους και χτυπάει κάθε τυφλό σημείο της κυβέρνησης».

«Τι έχεις Γιάννη; Ο,τι είχα πάντα». Όχι, δεν το γράφουν οι «θέσεις» αυτό…

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τσίπρας: Δεν περιμένω πολλά από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Καλή επιτυχία στα πιο αδικημένα παιδιά της πανδημίας!

Kon

Ασ’ τους μωρέ…

Kon

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τρόπαιο στο παγκόσμιο τουρνουά ψέματος

«Όμηρος» του… χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί απογοητεύτηκαν στην Κουμουνδούρου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Τσίπρας πήγε για καυγά στη Βουλή αλλά δεν του … πέρασε – Τι έγινε με τον Τασούλα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανδημία

Kon

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς

Kon

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκομμένος από κοινωνία, συνδικάτα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom