ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ως εδώ η ασυδοσία…

Newsroom eleftherostypos.gr

Τι γίνεται λοιπόν… στην Οξφόρδη; Δεν παρέχει ασφάλεια, ούτε αστυνόμευση στα 39 κολέγια που συγκροτούν το πανεπιστήμιο, το ιδρυθέν το 1096; Μένει αφύλακτο το κορυφαίο στην Αγγλία -από τα επίλεκτα και αρτιότερα στον κόσμο; Μπαίνουν-βγαίνουν οι φοιτητές χωρίς έλεγχο στα κολέγια; Πηγαίνουν στην Bodleian, σαν στο Art Café, χωρίς κάρτα; Κοιμούνται στους κοιτώνες των κολεγίων, σα να διαμένουν στο… Old Parsonage; Κάπως έτσι δεν υπαινίσσεται ο αδελφός Τζανακόπουλος που ψάχνει αστυνομία περιφερόμενη στους… κήπους των κολεγίων;

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Δεν ξέρει ότι όλα τα κολέγια έχουν φύλαξη 24ωρη και έλεγχο αυστηρότατο; Αλλά τι θα έλεγε η κυρία Helen King, διευθύντρια στο κολέγιο της St. Anne, όπου φέρεται ως διδάσκων, για την ασφάλεια που παρέχει στους 300 φοιτητές της; Προκειμένου ο Αντωνάκης να υποστηρίξει τις αρλούμπες ΣΥΡΙΖΑ λέει και καμιά κουταμάρα εναντίον της Οξφόρδης -που του δίνει υπόσταση- για να περνά η ώρα…

Δεν υπάρχει στην Ενωμένη Ευρώπη πανεπιστήμιο χωρίς φύλαξη. Φοιτητές-προσωπικό-διδάσκοντες ή καλεσμένοι μόνο με κάρτα έχουν πρόσβαση στις υποδομές. Οι ευαίσθητοι 800 τόσοι Ελληνες καθηγητές ΑΕΙ που μαζεύουν υπογραφές απαιτώντας η Κεραμέως να αφήσει ξέφραγο το ελληνικό πανεπιστήμιο, θα ήταν πιο πειστικοί, αν της παρουσίαζαν κατάλογο… με τα αφύλακτα πανεπιστήμια που ξέρουν!

Ενοχλεί στο νομοσχέδιο Κεραμέως, επειδή μπαίνει minimum βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ το 8,5; Οι… αντιφρονούντες το βρίσκουν υψηλό; Εγώ πάλι ως τεράστια παραχώρηση. Είναι μεγάλο βήμα μπροστά ότι το Τμήμα έχει λόγο και ότι από το 2022 οφείλει να θεσπίσει και συντελεστές βαρύτητας, ανά μάθημα.

Τι άλλο ενοχλεί στο νομοσχέδιο; Προβλέπει ο φοιτητής που κάνει τετραετείς σπουδές να έχει συν δύο ακόμη χρόνια -“χάρη”- για να τις ολοκληρώσει. Αλληλούια! Δηλαδή, πόσα χρόνια να κάνει ως το πτυχίο; Υπάρχουν «φοιτητές» δεκαετίας -και βάλε- που εμφανίζονται… για να ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές. Αυτό δεν υπάρχει στον κόσμο. Οπως δεν υπάρχουν και εξετάσεις στο διηνεκές. Είναι ασέβεια προς το Πανεπιστήμιο και εμπαιγμός προς την οικογένεια που πληρώνει.

Τι άλλο ενοχλεί; Τα πειθαρχικά συμβούλια που θα λειτουργούν για το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές. Σε ποιο πανεπιστήμιο του κόσμου τούτου φοιτητής ανοίγει το κεφάλι πρυτάνη και ούτε συλλαμβάνεται, ούτε διαπαντός αποβάλλεται; Σε ποιο Πανεπιστήμιο οι φοιτητές καταστρέφουν την περιουσία του πανεπιστημίου και δεν τρέχει τίποτε; Σε ποιο πανεπιστήμιο ο καθηγητής είναι ασύδοτος από κάθε άποψη; Το τονίζω: Από κάθε άποψη!

Γι’ αυτό λέω ότι με τον Κυριάκο ήρθε η ώρα να μπει τάξη και στα Πανεπιστήμια. Η κοινωνία απαιτεί να δοθεί τέλος στην ασυδοσία τους, την οποία και ακριβοπληρώνει. Το δημόσιο πανεπιστήμιο τώρα να λειτουργήσει ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα και όχι ως allou fun clumb. Η Κεραμέως έχει γνώση, δύναμη και πολιτική βούληση όχι μόνο να υποστηρίξει το νομοσχέδιο αλλά να επιβλέψει και την εφαρμογή του. Τα άριστα ποιούσα.

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση GPO: Με μεγάλη διαφορά προηγείται η ΝΔ – 13,7% μπροστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

«Η δεξιά του… Δρίτσα»

Kon

Και διαδηλωτές και διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Kon

Σύνοδος Πρυτάνεων: Στηρίζει τους πρυτάνεις που στοχοποιούνται, ζητά ομαλή επιστροφή των ΑΕΙ στη διά ζώσης διδασκαλία

Δημήτρης Ντόγκας

ΣΥΡΙΖΑ: Η αφωνία Τσίπρα για Κουφοντίνα, «μπαχαλάκηδες» και η «συνιστώσα» των υπερασπιστών

Μιχάλης Μάρδας

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Με 14,2% προηγείται ο Μητσοτάκης του Τσίπρα

Μιχάλης Μάρδας

ΝΔ: Fake news Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown – Ποια στοιχεία δημοσίευσε

Μιχάλης Μάρδας

Πέτυχε ή απέτυχε;

Kon

«Για συκοφαντική δυσφήμηση»

Kon