ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι σύγχρονοι ήρωες του 2021

Λιγότερες και πιο ισχυρές ναυτιλιακές εταιρείες

Newsroom eleftherostypos.gr

200 ετών και επισήμως! Η Ελλάδα γιορτάζει φέτος 200 χρόνια πορείας ως σύγχρονο ελληνικό κράτος. Μια πορεία που ξεκίνησε με μια Επανάσταση απλών ανθρώπων, που δεν επιζητούσαν να γίνουν ήρωες αλλά να ζήσουν ελεύθεροι.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Πέτυχαν το δεύτερο και κατάφεραν το πρώτο. Γι’ αυτό και το έργο της Επιτροπής 2021 είναι διπλά σημαντικό. Από τη μία, να φωτίσει και να γιορτάσει χωρίς ιδεοληψίες και στεγανά τις απαρχές του Αγώνα και ταυτόχρονα να στρέψει τους πιο δυνατούς προβολείς της στη σύγχρονη Ελλάδα. Η επιλογή να υποστηριχθούν δράσεις με αναπτυξιακό περιεχόμενο, που θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ακουστούν και να δημιουργήσουν, είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που φιλοδοξεί να αφήσει. Είναι η μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και σ’ αυτό χρειάζεται η συστράτευση όλων μας.

Ηδη, εκατοντάδες αυτοχρηματοδοτούμενες προτάσεις δράσεων και εκδηλώσεων, με την αιγίδα της Επιτροπής, προχωρούν, ενώ εμβληματικές πρωτοβουλίες, όπως η χορηγία της ερευνητικής ομάδας της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» που εργάζεται για τη δημιουργία ενός «ζωντανού» φαρμάκου κατά του κορονοϊού, δίνουν το στίγμα ότι ο εορτασμός των 200 ετών θα είναι διαφορετικός. Συμβολικός αλλά και ουσιαστικός, επετειακός αλλά και διαχρονικός. Αλλωστε αυτό απαιτούν οι συνθήκες.

Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει. Η αυγή του 2021 βρίσκει όλον τον πλανήτη να δοκιμάζεται από την πανδημία, έχοντας όμως πλέον σημαντικά όπλα: τα εμβόλια και τις ολοένα και πιο αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες. Ομως οι πόλεμοι κερδίζονται από εκείνους που χειρίζονται τα όπλα και η Ελλάδα του 2021 είναι ευτυχώς γεμάτη σύγχρονους ήρωες που ξέρουν να πολεμούν. Το υγειονομικό προσωπικό, οι επιστήμονες και όλοι εκείνοι που απαρτίζουν την εθνική ομάδα κρούσης, από τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες μέχρι τους μεταφορείς και τους εθελοντές μας. Ας γιορτάσουμε τα εθνικά μας γενέθλια, στηρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς και τηρώντας τα μέτρα μέχρι οι μαζικοί εμβολιασμοί να προχωρήσουν. Θα τα καταφέρουμε, και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη Επανάσταση του 2021.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αν τα φώτα της πλατείας ανάβουν, αν τα φρεάτια καθαρίστηκαν

Kon

Πώς απολύεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Kon

Σε κούρσα για δύο, ο Αλ. Τσίπρας βγαίνει τρίτος

Kon

Περί σαμπάνιας και άχνης ζάχαρης

Kon

Τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά

Kon

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Το μέσο και το μήνυμα

Μιχάλης Μάρδας

Η Γκρέτα έγινε 18, ο Τραμπ φεύγει. E και;

Tinad

Απέναντι στο νόμο είμαστε όλοι ίσοι

Kon

Πολλές ερμηνείες για τον ανασχηματισμό, η εξής μία

Kon