ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν ο Μαδούρο συνάντησε τον Όρμπαν

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ΕΝΝΟΙΑ της «αυτογελοιοποίησης» έχει ένα προβληματάκι: την αντιλαμβάνονται όλοι οι άλλοι, εκτός από τον αυτογελοιοποιούμενο. Ο οποίος, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται, αλλά αισθάνεται και καμπόσος.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ π.χ. προφανώς αισθάνεται καμπόσος όταν… καταγγέλλει ως… «αποκάλυψη» μια σύμβαση, η οποία έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια»… πριν από 6 μήνες. Το ίδιο καμπόσος αισθάνεται κι όταν ζητάει την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ -για «εκκωφαντική αδράνεια»-αίροντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο που… ο ίδιος είχε διορίσει. Ο ίδιος μπορεί να αισθάνεται καμπόσος, αλλά στα μάτια της κοινής γνώμης, η οποία έχει φύγει από την «εποχή του σανού», αυτογελοιοποιείται. Οπως αυτογελοιοποιείται όταν λέει τη μια στιγμή «ανεβάζουν τα κρούσματα για να μας κλείσουν μέσα» και την αμέσως επόμενη λέει «κρύβουν τα κρούσματα για να μην φανερωθεί η αλήθεια». Ο ίδιος όμως νομίζει ότι ασκεί αντιπολίτευση, και μάλιστα «σκληρή αντιπολίτευση». Ισως πιο σκληρή από τα τσουρέκια του Τερκενλή, αλλά σίγουρα πιο μαλακή από το mountain bike ή το μοτοκρός της Πάρνηθας.

ΚΑΙ ΓΙΑ του λόγου το αληθές, ο «ισοπεδωτικός» στην αντιπολίτευσή του Α. Τσίπρας έβαλε την «Αυγή» να… χρονομετρήσει πόσα λεπτά ή δευτερόλεπτα το κάθε κανάλι έπαιξε το μείζον θέμα της Πάρνηθας. Μάθαμε έτσι από το εμπεριστατωμένο «ρεπορτάζ» ότι το Mega από τα 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα που αφιέρωσε στο θέμα, τα 3 λεπτά ήταν σχόλιο δημοσιογράφου φιλικά προσκείμενου στην κυβέρνηση! Μάθαμε επίσης ότι το Οpen «αφιέρωσε 68 ολόκληρα δευτερόλεπτα», ενώ ο ΣΚΑΪ έκανε θέμα «συνολικής διάρκειας 30 δευτερολέπτων», όπως και η ΕΡΤ. Αντιθέτως, ο Alpha, o ANT1 και το Star «δεν έπαιξαν καν το θέμα»! Τέτοια τραγικά και απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη «χούντα του Μητσοτάκη»!

ΤΟΛΜΗΣΑΝ δηλαδή τα κανάλια και την επομένη οι εφημερίδες (μόνο δύο, η «Αυγή» και το «Μακελειό» είχαν πρώτο θέμα την Πάρνηθα) να μην παίξουν αυτό που θεωρούσε σημαντικό -και κυρίως-ήθελε ο Α. Τσίπρας. Πρωτάκουστα πράγματα, στα όρια της συνταγματικής εκτροπής. Ακριβώς η ίδια αντίληψη υπάρχει και πίσω από την απαίτηση για την παραίτηση του -πρώην εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ- προέδρου του ΕΣΡ. «Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας», είπε χθες στη Βουλή η Ν. Γκαρά στον παριστάμενο πρόεδρο του ΕΣΡ, για «απραξία» και «εκκωφαντική αδράνεια», ενώ δεν τηρείται συστηματικά η πολυφωνία. Δηλαδή, γιατί τα κανάλια δεν παίζουν όσο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Α. Τσίπρας…

Η ΑΠΟΨΗ του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοκρατία, την πολυφωνία και τους θεσμούς έγινε ευρέως γνωστή την περίοδο 2015-2019. Οταν κάποια βοσκοτόπια διεκδίκησαν τηλεοπτική άδεια, όταν στήθηκαν εφημερίδες-πιστόλια με ξένα κόλλυβα, όταν ο Π. Πολάκης ήθελε να μπουν μέσα 3-4 για να ξανακερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, όταν η ενημέρωση και το ρεπορτάζ είχαν αντικατασταθεί από τα non papers του Μ. Μαξίμου κι όταν λίγο αργότερα το πανελλήνιο έμαθε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε γιατί δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε με τους «αρμούς της εξουσίας».

ΣΕ ΜΙΑ τέτοια ολοκληρωτική αντίληψη, είναι λογικό ότι ο έλεγχος των ΜΜΕ είναι το «Α» και το «Ω» της πολιτικής. Οπως λογικό είναι, όταν αυτή η αντίληψη βρίσκεται στην αντιπολίτευση και όχι στην εξουσία, να φταίνε για όλα τα «βοθροκάναλα» και τα «Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ». Εκεί, στο αντάμωμα του Μαδούρο με τον Ορμπαν, γεννήθηκε το αγλάισμα της «σύγχρονης Αριστεράς», με ηγέτη τον Α. Τσίπρα. Τον άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από οποιαδήποτε πολιτική δυστοπία, του κάθε «μπροστινού». Είτε αυτός είναι κάποιος «μαυροπουκαμισάς» είτε κάποιο fake «λαγωνικό της ερευνητικής» είτε κάποια Μυρσίνη από τη Λέσβο.

ΟΙ «ΓΚΑΖΙΕΣ» ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ

Προφανώς και η φωτογραφία στην Πάρνηθα χωρίς αποστάσεις ήταν λάθος μήνυμα. Η μάσκα για τους αθλούμενους δεν είναι υποχρεωτική. Ομως η φωτογραφία του πρωθυπουργού με τους «αγνώστους» που έκαναν μοτοκρός ήταν απλώς η αφορμή. Ο στόχος ήταν να «πατήσει» πάνω στη φωτογραφία το βίντεο της Μαρέβας να κάνει μια βόλτα με τη μηχανή ενός από τους «αγνώστους». Ο στόχος επιτεύχθηκε και το βιντεάκι έγινε viral, βγάζοντας το «μήνυμα» ότι ενώ ο κόσμος πεθαίνει, το πρωθυπουργικό ζεύγος κάνει «ζωάρα». Αλλά «μάσησαν» μόνο όσοι ήταν «σαν έτοιμοι από καιρό» να μασήσουν. Οι πολλοί κατάλαβαν και την αστοχία της φωτογραφίας, αλλά και το δικαίωμα ενός ανθρώπου, ο οποίος επί ενάμιση χρόνο δουλεύει ασταμάτητα πηγαίνοντας από κρίση σε κρίση, να αθληθεί -νομίμως- για μια ώρα με τη σύζυγό του.

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως τι ακριβώς έγινε στην Πάρνηθα. Ο Κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του έκαναν ποδήλατο όταν διασταυρώθηκαν με μια ομάδα που έκανε μοτοκρός. Ενα μικροατύχημα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι ήταν η αφορμή να σταματήσουν ο μοτοκροσάδες και να αναγνωρίσουν τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Επιασαν την κουβέντα σε χαλαρό στιλ και ζήτησαν από τον Κ. Μητσοτάκη να βγάλουν μια φωτογραφία. Μάλιστα, ένας από τους μοτοκροσάδες είπε ότι θέλει τη φωτογραφία παρ’ ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μενίδι. Βγήκε η φωτογραφία και η συζήτηση συνεχίστηκε στο ίδιο χαλαρό στιλ, με τους μοτοκροσάδες να αστειεύονται με τη Μαρέβα, ότι δεν ξέρει να οδηγεί μηχανή. Τότε η σύζυγος του πρωθυπουργού δανείστηκε μια μηχανή κι έκανε μια μικρή βόλτα. Τα κινητά δεν τραβούσαν τη σκηνή, η οποία άλλωστε διήρκεσε μόλις κάποια δευτερόλεπτα. Τραβούσε όμως η κάμερα που είχε στο κράνος του ένας από τους «αγνώστους».

Με έναν μαγικό τρόπο η φωτογραφία, αλλά και το μικρό βίντεο βρέθηκαν στα χέρια ενός βραβευμένου «ερευνητή δημοσιογράφου», ο οποίος αποδεδειγμένα θαυμάζει τη Μαρέβα και την έχει στοχοποιήσει εδώ και χρόνια. Από τη λαχτάρα προφανώς για το «λαβράκι» που του πήγε -και δεν βρήκε μόνος του- αρχικά ανέβασε στο παρασιτικό site που συντηρεί το βίντεο. Γρήγορα κατάλαβε ή του είπαν (;), ότι το «θέμα» έχει «ψωμί». Το κατέβασε μετά από περίπου 5 λεπτά και άρχισε να προαναγγέλλει την «αποκάλυψη». Αρχικά ανέβασε αυτή τη φορά τη φωτογραφία στήνοντας ολόκληρο story με αλλεπάλληλες αναρτήσεις. Και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες, ανέβηκε και το βίντεο με τις ανέμελες «γκαζιές της Μαρέβας»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε «μείζον θέμα» και η «ερευνητική δημοσιογραφία» απογειώθηκε. Ο «σύντροφος» από την τοπική οργάνωση Μενιδίου είχε κάνει καλά τη δουλειά του και χωρίς να κρύβεται. Αλλοι κρύφτηκαν -πάλι- πίσω από τη μικροπρέπεια.

ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΦΙΛΙΜ

Προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛ., διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα (ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών) και πλέον συνεχίζει με το «συνεργαζόμενο» κόμμα «ΕΝΩΝΩ». Ο λόγος για τον Ν. Μαυραγάνη, τον οποίο ο Α. Τσίπρας τίμησε συμπεριλαμβάνοντάς τον στην κυβέρνησή του. Ο οποίος, την ώρα που όλος ο πλανήτης «σπρώχνεται» για το ποιος θα κάνει πρώτος το εμβόλιο για τον Covid-19, βγήκε στο Mega όχι μόνο για να πει ότι ο ίδιος δεν θα κάνει το εμβόλιο (δικαίωμά του), αλλά για να αναπτύξει μια ψεκασμένη θεωρία. Μπλέκοντας το… ΜΙΤ και τον… πρόεδρο της Κίνας, κατέληξε ουσιαστικά στο ακλόνητο συμπέρασμα πως όποιος κάνει το εμβόλιο θα μεταφέρει μαζί του κι ένα… τσιπάκι, το οποίο όχι μόνο θα τον ελέγχει και θα τον παρακολουθεί, αλλά θα επηρεάζει και τη σκέψη του… Ναι, ναι, αυτοί κυβερνούσαν.

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΚΙΝΑΛ για Τσίπρα: «Όχι» σε αγωγές – ομηρία δημοσιογράφων και ΜΜΕ

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Όσα τρέμει και τον κάνουν να ανακαλύπτει κάθε μέρα «Βατερλώ», συνωμοσίες και καταστροφές

Δημήτρης Ντόγκας

ΝΔ: Σε πόλεμο λάσπης επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απαντήσει για τις αξιώσεις κατά δημοσιογράφων

Ανδρέας Ντίνης

«Η θανάσιμη μοναξιά του Αλέξη Ασλάνη»…

Kon

Από την «πρώτη φορά αριστερά» στην κυριαρχία της κεντροδεξιάς

Kon

ΝΔ: Εξοντωτικές οι αξιώσεις του κ. Τσίπρα από τους δημοσιογράφους

Ανδρέας Ντίνης

Αγωγή του Τσίπρα σε δύο δημοσιογράφους για συκοφαντία για το εξοχικό στο Σούνιο – Ζητά ένα εκατ. ευρώ

Ανδρέας Ντίνης

Στο τελευταίο σκαλί

Tinad

Πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την ομηρία του παρελθόντος του

Kon