ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα εξαγόμενα των τελευταίων δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν με εμφατικό τρόπο την καθολική υπεροχή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και παρότι η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσο πολλά και τόσο σοβαρά ζητήματα, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, όσα καμία άλλη στο πρόσφατο παρελθόν, τουλάχιστον μαζεμένα: η πανδημία, οι επιπτώσεις της στην οικονομία, το μεταναστευτικό και η όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κυμαίνεται περί τις 17 μονάδες, δηλαδή βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου 2019, όπως και η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πολίτες επιβραβεύουν με την εμπιστοσύνη τους τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έστω και με μικρότερα ποσοστά σε σχέση με τη διαχείριση της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης. Αντιθέτως, καταδικάζουν την αντιπολιτευτική τακτική του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έχει εγκαταλείψει προ πολλού το σχετικά συναινετικό προφίλ που εμφάνισε στην πρώτη φάση της πανδημίας και έχει φθάσει πλέον στα άκρα. Η σαφής μείωση του ποσοστού θετικών γνωμών και η περαιτέρω αύξηση των αρνητικών για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν ότι δεν αποδίδει για τον ΣΥΡΙΖΑ η λογική της επίρριψης όλων των ευθυνών στην κυβέρνηση, ακόμα και για τον κορονοϊό.

Αυτά δεν σημαίνουν ότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα καλά. Και λάθη έχουν γίνει στη διαχείριση του δεύτερου κύματος του ιού, όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός, ωστόσο το βασικό είναι ότι οι πολίτες ανησυχούν για την πανδημία, αλλά και για την οικονομική τους κατάσταση, όμως εξακολουθούν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα ζητήματα. Πιστεύουν δηλαδή πως θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού, να προστατευθεί η δημόσια Υγεία και να στηριχθεί η οικονομία.

Ο κορονοϊός αποδεικνύεται περισσότερο ανθεκτικός από όσο περίμεναν και οι επιστήμονες σε αυτό το δεύτερο κύμα και αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πάμε σε μια λογική να ανοίξουμε πιο γρήγορα την αγορά προκειμένου να κινηθεί εν όψει εορτών, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αμέσως μετά θα υπάρξουν τρίτο κύμα και νέα καραντίνα και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα στοιχήματα της Νίκης Κεραμέως

Μιχάλης Μάρδας

Τα μέτρα στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

Επιτεύγματα και προσδοκίες

Μιχάλης Μάρδας

Γιατί εμπιστεύονται την κυβέρνηση

Μιχάλης Μάρδας

Η Αγκυρα και η Ευρώπη

Μιχάλης Μάρδας

Αδιανόητη η άρση του lockdown

Μιχάλης Μάρδας

Οι μεταρρυθμίσεις και το νέο ΑΣΕΠ

Μιχάλης Μάρδας

Καραντίνα τύπου Μαρτίου

Μιχάλης Μάρδας

Να γιατί φθάσαμε μέχρι εδώ…

Μιχάλης Μάρδας