ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μπιλ Γκέιτς για την μετα-εμβόλιο εποχή

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν η πανδημία έχει τον αποδιοπομπαίο τράγο της, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπιλ Γκέιτς- πρωταγωνιστή πασών των συνομωσιολογικών θεωριών και αντικείμενο μίσους εκατομμυρίων αρνητών του κορονοϊού στον πλανήτη.

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους, επειδή η πολυπραγμοσύνη του σε συνδυασμό με τον προκλητικό πλούτο του υπονομεύουν ακόμη και τις καλές του προθέσεις.

Ονειρεύεται να φτιάξει ένα σύστημα φθηνού εμβολιασμού για όλο τον κόσμο, προωθεί τις δικές του φαρμακευτικές συνταγές και καθοδηγεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με τρόπο που δεν θα άρμοζε ούτε σε εκλεγμένο ηγέτη. Πόσω μάλλον σε αυτόκλητο Μεσσία.

Τέλος πάντων, αυτές οι συζητήσεις γύρω από τον ιδρυτή της Microsoft κι έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη δεν θα τελειώσουν ποτέ- μάλλον ούτε μετά τον θάνατό του. Το ζήτημα είναι ότι με το μαγικό εμβόλιο επί θύραις, ο Γκέιτς άρχισε τις γνωστές του “προφητείες” για την επόμενη μέρα. Μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερα εξεζητημένο.

Στo διαδικτυακό συνέδριο των New York Times  Deal Book, παρόντος και του δικού μας, Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, ο Γκέιτς περιέγραψε ένα άμεσο μέλλον που όλοι λίγο-πολύ φανταζόμαστε:

Ακόμη και με τα εμβόλια, τα επαγγελματικά ταξίδια -ιδίως με αεροπλάνο- θα μειωθούν κατά 50% και οι ημέρες αυτοπρόσωπης παρουσίας στο γραφείο θα λιγοστέψουν κατά 30%.

Η τηλεργασία, οι εικονικές διασκέψεις και το εμπόριο θα αποκτήσουν το πάνω χέρι, λέει ο Γκέιτς, προς μεγάλη πίκρα των αεροπορικών εταιρειών, που αποκόμιζαν σχεδόν τα μισά τους έσοδα από τα business trips.

O Μπιλ Γκέιτς μάλλον παραβίασε ανοιχτές θύρες, καθώς το Twitter και η Slack ήδη ανακοίνωσαν ότι περίπου το σύνολο των εργαζομένων τους μπορεί να δουλεύουν για πάντα από το σπίτι, ενώ και η ίδια η Microsoft προσανατολίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο τηλεργασίας-αυτοπρόσωπης παρουσίας. Κοντός ψαλμός αλληλούια, το μέλλον βρίσκεται ήδη εδώ.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

Προτεινόμενα για εσάς

1979

Kon

Κορωνοϊός: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός – Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας

Tinad

Άλμπερτ Μπουρλά – Pfizer: Δεν γνωρίζουμε αν μεταδίδει τον κορωνοϊό κάποιος που έχει εμβολιαστεί

Tinad

Κορωνοϊός: Μέτωπο κατά Βρετανίας για την εξπρές έγκριση του εμβολίου

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στη χώρα μας

Ανδρέας Ντίνης

Εμβόλιο Moderna: Παρήγαγε αντισώματα ακόμη και 90 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση

Ανδρέας Ντίνης

Mπάιντεν: Ιδια γεύση για Κίνα-Ιράν

Kon

Κορωνοϊός – Γώγος: Να εμβολιαστούν πρώτα όλοι οι «επώνυμοι» για να δώσουν το καλό παράδειγμα

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε τα εμβόλια – Τι είπε για σχολεία και λιανεμπόριο

Ανδρέας Ντίνης