ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι γνωστοί άγνωστοι τυχοδιώκτες της πολιτικής

Newsroom eleftherostypos.gr

ΙΣΩΣ το γελοιωδέστερο όλων απ’ όσα επιχείρησαν αυτές τις μέρες οι αυτόκλητοι «φρουροί της δημοκρατίας» ήταν η νομική επίκληση μιας ανακοίνωσης, ενός αναρμόδιου προς τούτο συνδικαλιστικού οργάνου. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν είναι παρά ένα συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο μάλιστα την… προηγούμενη της ανακοίνωσής της για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων «αγωνιζόταν» να μείνουν κλειστά τα δικαστήρια λόγω… κορονοϊού.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, με επικεφαλής γνωστό λειτουργό, ο οποίος έχει γνωμοδοτήσει υπέρ των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα, έκριναν πως έπρεπε να γνωμοδοτήσουν (χωρίς να έχουν τέτοια αρμοδιότητα), εμπλεκόμενοι ευθέως στην πολιτική παρτίδα που άνοιξαν ο Γιάννης, ο Αλέξης και ο Δημήτρης. Μέχρι που αντέδρασε το «βαρύ επιστημονικό πυροβολικό» της χώρας. Ν. Αλιβιζάτος, Α. Μανιτάκης, αρχικά, και μετά Β. Βενιζέλος και Κ. Μπουτόπουλος κατέρριψαν το μύθο που στηρίχθηκε σε γυάλινα νομικά πόδια. Και μετά ήρθε το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφανθεί για τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε ο Γ. Βαρουφάκης, ότι είναι νόμιμη η απαγόρευση για συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων για λόγους δημόσιου συμφέροντος και πρωτίστως δημόσιας υγείας. Οι «συνταγματολόγοι του twitter» και οι ταξιτζήδες του «κόκκινου Θύμιου» έμειναν χωρίς δουλειά.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά και όσοι επένδυσαν στην προσπάθεια δημιουργίας μιας μείζονος… «συνταγματικής κρίσης». Με δραματικούς και δακρύβρεχτους πύρινους λόγους μίλησαν για «εκτροπή», για «χουντικής έμπνευσης αποφάσεις», για «χούντα» κ.λπ. Πότε; Τη μέρα του θλιβερού ρεκόρ των 71 νεκρών και στην κορύφωση της πανδημίας, όχι μόνο στη χώρα, αλλά παγκοσμίως. Με περισσή υποκρισία έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που έλεγαν είναι «πολιτικά διπολικό» και εξόχως επικίνδυνο. Από τη μια ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα και από την άλλη, ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να τιμήσουν το Πολυτεχνείο. Λες κι έθεσε κανείς θέμα να μην τιμηθεί το Πολυτεχνείο. Το μόνο θέμα που τέθηκε -και ορθώς- ήταν ότι το Πολυτεχνείο φέτος, σε αυτές τις δραματικές συνθήκες, πρέπει να γιορταστεί αλλιώς. Χωρίς συναθροίσεις και πορείες.

ΞΥΠΝΗΣΕ ο χαμένος αριστερός μέσα στον Γ. Βαρουφάκη και το ΚΚΕ είδε μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξει πώς γίνονται οι «προστατευμένες πορείες» του ΠΑΜΕ στο δρόμο για το γκρέμισμα του καπιταλισμού. Και τότε «πετάχτηκε» και ο λουφαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλεγε να το παίξει «σοβαρός» και «υπεύθυνος» και είπε να μη χάσει το τρένο της επανάστασης. Οπορτουνιστής και υποκριτής, όπως πάντα, πέταξε τα ρούχα του καθωσπρεπισμού και έβαλε τις φόρμες της επαναστατικής γυμναστικής. Και εγένετο… «μέτωπο».

ΟΛΗ η «επιχειρηματολογία» του «μετώπου», εκτός από πολιτικά φαιδρή, ήταν και άκρως επικίνδυνη. Σοβαρά τώρα, υπάρχει πολίτης -ανεξαρτήτως του τι ψηφίζει- που να πιστεύει ότι επιβάλλεται «χούντα»; Σε ποιους απευθύνονται; Δυστυχώς, πλέον, σχεδόν κάθε Ελληνας έχει στο περιβάλλον του ένα κρούσμα ή έναν νεκρό. Πώς μπορούν ακόμη να υποτιμούν έτσι και τόσο τη νοημοσύνη και το βίωμα των πολιτών; Ο σκληρός πυρήνας του «πολακισμού» και των συνωμοσιολόγων ψεκασμένων ευτυχώς ΔΕΝ αφορά πλέον τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Τους έχει ξεπεράσει και ξεβράσει.

Κι ΑΠΟ την άλλη, οι πολλοί καταλαβαίνουν ότι είναι επικίνδυνοι. Ελεγαν ότι θα πάνε και ας τους συλλάβουν ή θα κάνουμε πορεία ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που διεκδικούσαν για τον εαυτό τους δεν μπορούσε να μείνει μόνο για τους εαυτούς τους; Αφού συνιστούσε παρότρυνση και για κάποιους άλλους θερμοκέφαλους, οι οποίοι δεν αντέχουν να λείπουν από το επαναστατικό ξεμούδιασμα. Σήμερα, εκτός από όσους του «μετώπου» δεν κάνουν πίσω μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, θα βγουν στους «δρόμους του αγώνα» και οι μπαχαλάκηδες. Ποιος τους παρέχει πάλι πολιτική κάλυψη; Οι γνωστοί άγνωστοι τυχοδιώκτες της πολιτικής. Οι οποίοι, μες την πολιτική απελπισία τους, βάζουν και τις μισθωμένες γραφίδες να προβλέπουν το τέλος της ανοχής στην κυβέρνηση και το «λιώσιμο» του Μητσοτάκη. Ο πεινασμένος πάντα καρβέλια βλέπει.

ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ. «ΕΣΠΑΣΕ» ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ

Προς τιμήν τους, η Φ. Γεννηματά και το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν συνυπέγραψαν το «μανιφέστο της ανευθυνότητας» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Αντιστάθηκαν, παρά τις επιφυλάξεις που είχαν και έχουν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, στη δημιουργία της ψευδούς εικόνας: από εκεί η χουντική κυβέρνηση και από εδώ εμείς, οι δημοκράτες. Και στη μέση νεκροί, κρούσματα, υποψήφιοι νεκροί και υποψήφια κρούσματα. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση της Φ. Γεννηματά να αρνηθεί να προσμετρηθεί στο δήθεν «δημοκρατικό μέτωπο».

Αντιστάθηκε στο λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και τη μακάβρια πολιτική κερδοσκοπία. Πέτυχε όμως και κάτι ακόμα. Χωρίς να χαρίζεται σε τίποτα στην κυβέρνηση, απέτρεψε τη δημιουργία μιας εικονικής και κατά τούτο εικονικής πραγματικότητας. Καθώς μπορεί όλα να ξεκίνησαν από την εκκεντρικότητα του παρωχημένου νάρκισσου και από το δογματισμό του ΚΚΕ, αλλά στο παιχνίδι μπήκαν ο μουλωχτός Α. Τσίπρας και ο αμήχανος ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι νόμισαν ότι η πανδημία ήταν η χρυσή ευκαιρία για τη δημιουργία ενός αντικυβερνητικού μετώπου. Τι κι αν μεταξύ τους υβρίζονται (Βαρουφάκης και Τσίπρας). Τι κι αν ο ένας λέει τον άλλο «συμβιβασμένο», «πουλημένο» και «δογματικό» (Κουτσούμπας και Τσίπρας). Τι κι αν διαφωνούν σε θεμελιώδη θέματα, εκφράζοντας εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Ο απομονωμένος Α. Τσίπρας νόμισε ότι θα βγει από την απομόνωση και το αδιέξοδό του «καπελώνοντας» το «μέτωπο» και εμφανιζόμενος να έχει συμμάχους. Οι οποίοι, μετά το εφήμερο πάρτι της ανευθυνότητας, δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ούτε στο πώς θα δέσουν τα κορδόνια τους. Τη δημιουργία αυτής της αλλοιωμένης και ψευδούς εικόνας απέτρεψε η Φ. Γεννηματά. Αφησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην απομόνωση του ερημίτη. Αφησε το ΚΚΕ ταμπουρωμένο στο 5%. Κι άφησε το ΜέΡΑ25 στην ανυπαρξία του. Η υπευθυνότητα που έδειξε είναι πιθανόν να έχει και πολιτική ανταμοιβή. Οι σοβαροί αντικυβερνητικοί ή αντιδεξιοί μπορούν να επιλέξουν ένα πολύ πιο σοβαρό κόμμα και μια πολύ πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση. Κάτι που είναι χρήσιμο για τη δημοκρατία.

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Υπουργείο Παιδείας σε ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοθηρία, λαϊκισμός και ανακολουθίες

Tinad

Η επανάσταση που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Έγκλημα στα «πικρά νερά»

Kon

Περί εισακτέων…

Kon

Σε… νιρβάνα κάνναβης ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Ηττα από τα αποδυτήρια για τα εργασιακά…

Kon

Η κανονικότητα δίνει πόντους στην κυβέρνηση

Kon

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί τη κυβέρνηση για ελλιπή εμβολιασμό στα νησιά χωρίς να ξέρει πληθυσμούς και ποσοστά

Μιχάλης Μάρδας

Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ ατομικές συμβάσεις και ευέλικτο ωράριο από το 2019

Μιχάλης Μάρδας