ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεφελοκοκκυγία

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να έχουν την ίδια ακριβώς νοοτροπία με αυτήν που είχαν όταν ήσαν στο 2,5%. Πάντοτε πιστεύουν ότι η πολιτική τους επιβίωση στηρίζεται στο λαϊκισμό και στην έκφραση της πεποίθησης ότι η ιδεολογία τους εκφράζει τα συμφέροντα του λαού και όχι των ιδίων, αφού οι ίδιοι είναι ο λαός.

Γράφει ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Eνα κόμμα εξουσίας απεμπολεί το λαϊκισμό και συμπεριφέρεται υπεύθυνα. Ετσι δείχνει ότι μπορεί αποδοτικά να κυβερνήσει. Πολύ περισσότερο ένα κόμμα που ανέλαβε την εξουσία εκμεταλλευόμενο τις συγκυρίες και δεν εφάρμοσε τίποτε από τα όσα επαγγέλθηκε, δεν υλοποίησε καν το δημοψήφισμα για το οποίο πήρε την πρωτοβουλία. Το επέβαλε στο λαό και μετά τον κορόιδεψε…

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να λαϊκίζει. Συμπεριφέρεται ως ο Πεισθέταιρος στους «Ορνιθες», που μαζί με τον Ευελπίδη δημιούργησαν στα σύννεφα τη Νεφελοκοκκυγία. Η ευκαιρία του είναι η πανδημία. Συμπεριφέρεται ως η κυβέρνηση να την προκάλεσε και ζητάει αυτή να αντιμετωπισθεί με το πάτημα ενός μαγικού κουμπιού. Αλλη μια ιδιορρυθμία της παρέας των κυρίων Τσίπρα και Τσακαλώτου είναι ότι συμπεριφέρεται ως η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, ότι όλα τα προβλήματα τα έχει μόνο η χώρα μας και όλα οφείλονται στην «άπονη κυβέρνηση της Δεξιάς».

Πάντοτε η Αριστερά στην Ελλάδα ήξερε τον τρόπο να αποκρύπτει τα βάσανα που περνούσαν οι άνθρωποι υπό τα κομμουνιστικά καθεστώτα και να εστιάζει στα προβλήματα που υπήρχαν στα μετεμφυλιακά χρόνια.Αν και ήδη το ρεπορτάζ έχει αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουνκαι τα μέτρα που λαμβάνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα σημειώσω ορισμένα.

Στη Γερμανία, την κατά τεκμήριο ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη, από χθες Δευτέρα και έως τις 30 Νοεμβρίου κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Θα λειτουργούν μόνο για να παραδίδουν κατ’ οίκον.

Κλείνουν επίσης οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι αίθουσες συναυλιών, τα ινστιτούτα ομορφιάς και οι κλειστές αίθουσες για σπορ. Υπήρξε επίσης η οδηγία οι Γερμανοί να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν τους είναι απαραίτητες και τα τουριστικά ταξίδια. Αντίθετα προς την άνοιξη, παραμένουν ανοικτά τα νηπιαγωγεία και γενικά τα σχολεία, οι ναοί και συνεχίζονται οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων χωρίς φιλάθλους. Επίσης παραμένουν ανοικτές οι εμπορικές επιχειρήσεις, με τον περιορισμό ότι θα εξυπηρετούν έναν πελάτη ανά 10 τ.μ.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν επέβαλε εκ νέου καραντίνα αναγνωρίζοντας ότι η ταχύτητα διάδοσης του ιού ξεπέρασε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη. Τα νοσοκομεία στη Γαλλία δηλώνουν ότι είναι πλήρη και δεν έχουν εφεδρικές κλίνες για να νοσηλευθούν οι πάσχοντες. Στη Γαλλία, στο 4ο τρίμηνο υπήρξε μείωση του ΑΕΠ κατά 2%. Από το δεύτερο κύμα διάδοσης του κορονοϊού η κατάσταση είναι επικίνδυνη στην Ισπανία, την Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξάλλου σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. η κατάσταση στην οικονομία, είναι επίφοβη και αν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα, αυτή στις αρχές του 2021 θα καταστεί κρίσιμη.

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Περιχαρής αντιπολίτευση…

Kon

Ο χριστιανός λέει πάντα την αλήθεια…

Kon

Κανένας δεν θέλει να δοκιμάσει τι θα γινόταν αν…

Kon

Στις υπηρεσίες του ΕΣΥ το σύνολο των βουλευτών-ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Μάρδας

Κυβέρνηση: Σκληρή αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ για την… ελαφρότητα της αντιπολίτευσης

Δημήτρης Ντόγκας

Στα… κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή στην πρόσοψη της Βουλής στιγμών του ελληνικού στρατού και της Παναγίας

Μιχάλης Μάρδας

Η αμηχανία πίσω από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Μάρδας

Γενική κατακραυγή για την πολιτική… τυμβωρυχία ΣΥΡΙΖΑ

Tinad

Οι «έμποροι ελπίδας» επιστρέφουν…

Kon