ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Γραμμή» για ψέματα!

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση ως αντιπολίτευση; Οχι, δεν μπορεί. Και δεν μπορεί για πολλούς λόγους.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ενας από αυτούς -και για μένα ο σπουδαιότερος- είναι ότι επειδή ως κυβέρνηση είχαν παράξει μηδέν έργο, δεν απέκτησαν δική τους εμπειρία για να κρίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία παράγει έργο μετρήσιμο στα περισσότερα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ατροφία στην ουσιαστική αντιπολίτευση. Θεωρεί ότι κατεβάζοντας «γραμμή» στους βουλευτές και στα στελέχη λύνει το πρόβλημα της πλήρους απουσίας προτάσεων.

Κατεβάζει τη «γραμμή» ο αστροναύτης Παππάς να «τσακίσουν» βουλευτές και στελέχη την αξιοπιστία Τσιόδρα. Και όλοι μαζί ρωτούν τον Τσιόδρα γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Δεν απαντά ο καθηγητής; Αρα αποσιωπά ότι τα λεωφορεία μπορεί να συνεισφέρουν στη διάδοση της νόσου. Αλλά γιατί ο καθηγητής Τσιόδρας πρέπει να γνωρίζει ότι 207 λεωφορεία δεν κινούνται λόγω βλάβης; Ο Παππάς όμως, πριν κάνει τον έξυπνο με τέτοιας ποιότητας ερωτήσεις, γιατί δεν ρωτούσε τον Σπίρτζη πόσα λεωφορεία είχε αγοράσει προκειμένου να αντικαταστήσει τον «αρχαίο» στόλο;

Η «γραμμή», λοιπόν, είναι να αποδείξουν ο Παππάς και οι λοιποί ότι ο Τσιόδρας δεν είναι επιστήμονας αλλά πολιτικό στέλεχος. Ητοι, βαριέσαι και να τους απαντήσεις. Η ουσία είναι ότι η διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας ουκ εά αυτούς καθεύδειν. Αφού, λοιπόν, δεν μπορούν να αναστρέψουν το παρελθόν που έχει καταγραφεί στα υπέρ της κυβέρνησης, επιχειρούν να κατεδαφίσουν προληπτικά… το μέλλον. Γιατί είναι βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης δεν θα αφήσει να πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος επειδή τα νοσοκομεία θα έχουν τιγκάρει. Είναι, επίσης, βέβαιον ότι ο Μητσοτάκης δεν θα φοβηθεί το πολιτικό κόστος και θα σπάσει τα αβγά που πρέπει ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση ζωντανοί. Το κωμικό είναι ότι ενώ όλη η Ευρωπαϊκή Ενωση, με γνώμονα τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση στην πρώτη φάση της πανδημίας, κλείνει τα πάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει δήθεν να υποστηρίξει τους πληττόμενους εργασιακά. Λες και υπάρχει ΜΙΑ κυβέρνηση στον κόσμο που να παίρνει μέτρα εναντίον του… εαυτού της, που επιβάλλει μέτρα από… σαδισμό!

Αντί, λοιπόν, ο Τσίπρας να κατεβάζει «γραμμή» για να την εφαρμόσει το αναξιόπιστο κόμμα του, πόσο καλύτερο θα ήταν αν κατέβαζε «πρόγραμμα». Αν μπορούσε να παρουσιάσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της δεύτερης -και απειλητικότερης- φάσης της πανδημίας. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Νομίζει ότι με τα fake news, που ξέρει άριστα να κατασκευάζει, ότι θα τον εμπιστευθούν ξανά οι πολίτες; Και τα εκατοντάδες blogs των ψεκασμένων την ίδια δουλειά κάνουν αλλά δεν σκέφτηκε κανείς να τα… ψηφίσει.

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Να ντρέπεστε, κύριε Τσίπρα!

Tinad

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο «όχι σε όλα» του 2012

Tinad

Επίθεση ΝΔ για ασφαλιστικές εισφορές: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει υποκρισία και ψέματα

Tinad

Κι όμως μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

Kon

Πλειοδοσία υποσχέσεων

Kon

Να ντρέπεστε, κύριε Τσίπρα!

Kon

Δημοσκόπηση MRB: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για μέτρα και εμβόλιο

Tinad

Γυναικοκτονία…

Μιχάλης Μάρδας

Βουλή: Το ανέκδοτο του Τσίπρα για τις επιστολές και η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη για το ρούτερ

Μιχάλης Μάρδας