ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανοίκεια επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Τσιόδρας μίλησε για την επιτυχία του lockdown αλλά και την αλληλεγγύη που ανέδειξε η πανδημία

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα συνιστά μια βαθιά προσβολή εις βάρος όχι μόνο ενός άριστου επιστήμονα και εξαιρετικού ανθρώπου, για τον οποίο μόνο καλά λόγια επιφυλάσσει η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης, αλλά και κατά της ίδιας της επιστήμης.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Το «φάουλ» αυτό του Αλ. Τσίπρα και των στελεχών του, που υπερβαίνει τα όρια του «αντιαθλητικού», αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, και για μία ακόμα φορά, την υποκριτική στάση ενός κόμματος, που αναζητά ανύπαρκτες αφορμές για να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της πανδημίας, που άπτεται της δημόσιας Υγείας.

Με άλλα λόγια, αντί να ασχοληθεί με τον κορονοϊό και να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις για μια πιο αποτελεσματική, κατά τη δική του γνώμη, διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ακόμα και αξιοποιώντας ενδεχομένως επιστήμονες που μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις για τα μέτρα αντιμετώπισης από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε στείρα αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να χτυπήσει την κυβέρνηση.

Θεώρησαν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του ότι θα πρέπει να τα βάλουν ακόμα και με τον Σ. Τσιόδρα, επειδή πιστεύουν ότι η επιστημονική του επάρκεια και οι εισηγήσεις του για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, πιστώνονται στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που «καρπώνονται» με τον τρόπο αυτόν τα αποτελέσματα μιας επιτυχούς διαχείρισης.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ εζήλωσε την επιτυχία της κυβέρνησης στην πρώτη φάση της πανδημίας και αποφάσισε να εγκαταλείψει την αμήχανη αρχική του στάση – τότε που δεν είχε ακόμα καταλάβει πώς θα έπρεπε να αντιδράσει, βλέποντας τη συντριπτική αποδοχή του Σ. Τσιόδρα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους πολίτες, αλλά και τη δική του δημοσκοπική κατρακύλα. Υιοθέτησε, έτσι, και στο ευαίσθητο αυτό θέμα τη γενική αντιπολιτευτική του φιλοσοφία, η οποία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την υποκριτική στάση, την προπαγάνδα, τον καταγγελτικό, διχαστικό λόγο και την «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».

Εφθασαν, μάλιστα, στο σημείο να κατηγορήσουν τον καθηγητή Τσιόδρα, που ουδέποτε έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα, ως «εκπρόσωπο» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και για «κάλυψη της αδράνειας της Νέας Δημοκρατίας». Αιδώς, Αργείοι…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι μεταρρυθμίσεις και το νέο ΑΣΕΠ

Μιχάλης Μάρδας

Καραντίνα τύπου Μαρτίου

Μιχάλης Μάρδας

Να γιατί φθάσαμε μέχρι εδώ…

Μιχάλης Μάρδας

Το lockdown δεν είναι επιλογή του

Tinad

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Μιχάλης Μάρδας

Τα νομικά «δώρα» του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή

Μιχάλης Μάρδας

Ιδεολογική θολούρα, ανεύθυνη αντιπολίτευση

Μιχάλης Μάρδας

Η «ουδετερότητα» του ΝΑΤΟ και η Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας

Η Ελλάδα αλλάζει υπέρ της τον συσχετισμό δυνάμεων

Μιχάλης Μάρδας