Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικότητα

Newsroom eleftherostypos.gr

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» πριν από μία εβδομάδα μάς ξάφνιασε, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Σίγουρα ένας ήταν αυτός που δεν ξαφνιάστηκε. Ποιος άλλος εκτός από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος που ξαφνιάζεται αντιδρά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετώπισε αυτές τις χυδαίες τακτικές με τον προσφιλή του στρουθοκαμηλισμό.

Γράφει ο Παύλος Μαρινάκης*

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αντανακλούν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει αμήχανος, μπλεγμένος σε έναν εσωτερικό λαβύρινθο που προκάλεσαν καταγγελίες στελεχών του, εγκλωβισμένος σε μια ατζέντα προσβολών προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, αποκομμένος από την πραγματικότητα, τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας. Πιστός στα συντεχνιακά συμφέροντα που είτε δημιουργεί είτε συντηρεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικότητα βρίσκονται σε δύο αντίθετους πόλους.

Οταν η πραγματικότητα αλλάζει, ψάχνουμε τρόπους να εναρμονιστούμε με τις νέες συνθήκες. Να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της εποχής, ιδιαίτερα όταν οι αλλαγές αυτές αποτελούν ευκαιρία για την κοινωνία και τους πολίτες. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έφερε μαζί του ο κορονοϊός στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη και παρά το γεγονός ότι ανέκοψε την ταχύτητα με την οποία η χώρα μας άφηνε πίσω της την οικονομική κρίση, δεν κατάφερε να ανακόψει τις προοπτικές που δημιούργησε η νέα ατζέντα της κυβέρνησης.

Η σταδιακή μείωση των φόρων που έχει ήδη ξεκινήσει, θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, η πράσινη ανάπτυξη θα δημιουργήσει εναλλακτικές μορφές επιχειρήσεων που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Η ανάπτυξη του δικτύου 5G που θα δημιουργήσει νέες εταιρίες και θα βοηθήσει στη λειτουργία τους τις ήδη υπάρχουσες με τη χρήση των νέων ταχυτήτων, «λύνοντάς τους τα χέρια» και ανοίγοντας τον δρόμο για νέα επιχειρηματικά σχέδια. Η κομβική επένδυση της Microsoft η οποία έρχεται να τροφοδοτήσει με κεφάλαια την ελληνική αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα να προσελκύσει νέες επενδύσεις, ποντάροντας στη χώρα μας και τους ανθρώπους της, αξιοποιώντας τα εξαιρετικά μυαλά που έχουμε και θέλουμε να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Η δημιουργία του Elevate Greece με την οποία η Ελλάδα ξεκινάει το ταξίδι της στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, δίνοντας στήριξη στις start up εταιρίες και καινοτόμους επιχειρήσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους νέους που έφυγαν από την Ελλάδα να σκέφτονται ίσως να ξαναγυρίσουν, αφού θα μπορούν να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, επιβραβεύοντας την προσπάθεια.

Αυτό είναι το κλειδί της δημιουργίας και της επιτυχίας για όλους τους νέους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εμμονές του και την προσκόλλησή του στο παρελθόν. Προορισμός μας είναι το μέλλον και επιτέλους μας ανοίγεται ο δρόμος να το ζήσουμε.

*Ο  Παύλος Μαρινάκης είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ 

Από την έντυπη έκδοση 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Τσακαλώτος πρωθυπούργευε…

Kon

Δρόμος επικίνδυνος…

Kon

Κι όμως η μομφή πέτυχε! Ο Ευκλείδης χρίστηκε αρχηγός…

Kon

Εθνικισμός, πατριωτισμός και… φαρισαϊσμός

Kon

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα με 158 «όχι»

Μιχάλης Μάρδας

Πρόταση μομφής: Με σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΜέΡΑ 25 από τη συζήτηση

Μιχάλης Μάρδας

Η «υπογραφή» του αρχηγού μαρτυρά… προχειρότητα

Tinad

Πρόταση μομφής κατά του… εαυτού του!

Tinad

Επικίνδυνος για τη Δημοκρατία…

Tinad