Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρεκόρ ταχύτητας στην κυβίστηση

Newsroom eleftherostypos.gr

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ θα μας τρελάνουν εντελώς. Βγαίνει το πρωί της Πέμπτης στον Γ. Παπαδάκη (ΑΝΤ1) ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και επισημαίνει ότι με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής πέφτουν στα μαλακά και κυρίως διατηρούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Πάνος Αμυράς

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Η είδηση γίνεται πρώτο θέμα παντού προκαλώντας πανικό στην Κουμουνδούρου, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις της. Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Κοντονή ότι λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης υιοθετώντας fake news (σημειωτέον ότι μέχρι τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης η Ν.Δ. δεν είχε προχωρήσει σε δηλώσεις για τις ποινές του νέου Κώδικα). Ταυτόχρονα στέλνει τον Ραγκούση στη Βουλή για να καταθέσει τροπολογία προκειμένου να αλλάξει η νομοθεσία και οι χρυσαυγίτες να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα, τα οποία διατηρήθηκαν με τον Κώδικα επί Τσίπρα. Ρεκόρ ταχύτητας στην κυβίστηση.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε στην πράξη τον Κοντονή, που είχε πει ότι με τον νέο Κώδικα θα πέσουν στα μαλακά τα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης και κυρίως ότι θα διατηρήσουν το δικαίωμα να θέτουν υποψηφιότητα για τη Βουλή. Δεν ήταν ο μόνος που το είχε καταγγείλει. Τα ίδια έλεγαν και οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη του 2019, όταν ο διάδοχος του Κοντονή στην ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, έσπευδε να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Την ίδια ημέρα που η Κουμουνδούρου διέγραφε τον Κοντονή ως «πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς», προκαλώντας την οργή του, με την τροπολογία Ραγκούση ο ΣΥΡΙΖΑ παραδεχόταν ότι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τις διατάξεις του και έψαχνε ένα τρόπο να το «μπαλώσει» – και μάλιστα με αντισυνταγματικό τρόπο.

Στην πράξη κανείς δεν αμφιβάλλει ότι με τις νομικές τροποποιήσεις του Κώδικα ευνοούνται οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Εάν ο νομοθέτης ήθελε βαρύτερες ποινές θα μπορούσε να κρατήσει το ίδιο ποινολόγιο και να ανεβάσει το ύψος των εκτίσιμων ποινών. Επίσης κανείς δεν κατάλαβε γιατί όσοι διευθύνουν μία εγκληματική οργάνωση έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με εκείνη των απλών μελών. Και βέβαια για ποιο λόγο εξαιρέθηκε το συγκεκριμένο αδίκημα από τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, γιατί μπορεί να χρειάζεται τελεσίδικη απόφαση, αλλά στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής αυτό θα σήμαινε ότι εάν στον δεύτερο βαθμό έχαναν τη δίκη (σε ένα χρόνο δηλαδή από σήμερα) δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ υποψήφιοι.

Οι αλλαγές στον Κώδικα, που έγιναν από μία κυβέρνηση που είχε προκηρύξει ήδη τις κάλπες ύστερα από την ήττα στις ευρωεκλογές, έχουν κρυμμένες πολλές βόμβες. «Κάθε διάταξη και ζημιά», όπως έλεγε ένας έγκυρος νομικός. Το κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως το πληρώνουν.

O ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύτατες καταγγελίες για «μακιαβελικές συμπεριφορές» και «διεργασίες κάτω από το τραπέζι» διατύπωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης με αιχμή τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με άρθρο του στο liberal.gr, o κ. Λαφαζάνης αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Οι “δηλητηριώδεις” αιχμές του Σταύρου Κοντονή, με τις οποίες αφήνει να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγιναν παρά τις επισημάνσεις του ότι ευνοείται με αυτές η υπόδικη ηγεσία της Χ.Α., συνιστούν μέγα στίγμα για τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

Κι αυτό γιατί παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα. Η επιβεβαίωση των κατηγοριών του Σταύρου Κοντονή από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ενισχύει αδιαμφισβήτητα την πειστικότητά τους, παρά την άνωθεν “καθοδηγούμενη” διόρθωση των δηλώσεων του τελευταίου.

Δυστυχώς οι μακιαβελικές πολιτικές, οι τακτικίστικες κωλοτούμπες και οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και διεργασίες, των οποίων βασικός αρχιτέκτονας είναι ο Αλ. Τσίπρας, αποτέλεσαν για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ όχι περιστασιακές επιλογές αλλά στρατηγική, η οποία βυθίστηκε στο DNA του». Αυτά από έναν πρώην σύντροφο του Τσίπρα που κυνηγήθηκε δικαστικά επί ΣΥΡΙΖΑ όταν διαδήλωνε κατά των πλειστηριασμών.

*Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Πρόταση μομφής κατά του… εαυτού του!

Tinad

Επικίνδυνος για τη Δημοκρατία…

Tinad

Τα κακομαθημένα παιδιά της πολιτικής

Tinad

Η πρόταση μομφής κατά του Τσίπρα από τους πρώην συντρόφους του

Tinad

Δημοσκόπηση Pulse: 18 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό

Ανδρέας Ντίνης

Διάγγελμα: Η λογική απέναντι στο παράλογο

Kon

Αφού πέτυχε τη σεισάχθεια, δικαιούται την πρόταση μομφής

Kon

Δημοσκόπηση Interview: Στις 20,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Ανδρέας Ντίνης

Το κόμμα «παρών»

Kon