Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ουκ εά με καθεύδειν το του… Σαμαρά τρόπαιον»…

Newsroom eleftherostypos.gr

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ βγαίνει η απόφαση της δίκης Μπεν Χουρ για τη Χ.Α. Η κοινωνία θα μάθει, με το κύρος της δικαστικής απόφασης, αν όντως το φασιστικό μόρφωμα θα θεωρείται και επισήμως πλέον και εγκληματική οργάνωση. Αλλά και αν -και πώς- θα τιμωρηθούν ο Ρουπακιάς και οι συνεργάτες του για τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΕΔΩ ΚΑΙ μερικές μέρες -και ουσιαστικά αιφνιδίως- ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να «σηκώσει» το θέμα καθιστώντας το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του. Κι αυτό, αν δεν ήταν βραδυφλεγές, όψιμο και υποκριτικό, θα μπορούσε να είναι θετικό για την ενίσχυση του «Τείχους της Δημοκρατίας» και «το τέλος της Χρυσής Αυγής». Ομως υπάρχουν τα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα και η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, που ανάγκασε χθες αρκετούς «μαϊμού αριστερούς» να εγκαλέσουν την «ΕΦΣΥΝ» γιατί στο ενδιαφέρον αφιέρωμά της φιλοξένησε άρθρα «του “ακροδεξιού’’ Α. Σαμαρά, που μέσω του Μπαλτάκου διατηρούσε επαφές με τους νεοναζί». Αλλά και του Κ. Μητσοτάκη, «που η Χ.Α. σχεδόν τον ευχαρίστησε, όταν δήλωσε πως η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Aριστερά». Κόμπλεξ. Απίστευτο κόμπλεξ. Γιατί ο Α. Σαμαράς είναι αυτός και η κυβέρνησή του που έβαλαν τη Χ.Α. στη φυλακή, για να τη βγάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Και ο Κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που επί των ημερών του ολοκληρώνεται η δίκη. Μια δίκη που δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί επί 4,5 χρόνια χάρη σε σκόπιμες καθυστερήσεις με γελοίες δικαιολογίες και εντελώς προσχηματικές εξηγήσεις. Αυτό έχει καταγραφεί ιστορικά και δεν σβήνει, όσο και να πλειοδοτούν φραστικά πρώην συνοδοιπόροι του φασιστικού μορφώματος.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και γεγονότα. Κυρίως τρία, τα οποία αποκαλύπτουν πλήρως την πραγματική σχέση μεταξύ των πρώην «αντιμνημονιακών συνοδοιπόρων»: 1. Η αγαστή συνεργασία της «πάνω» και της «κάτω πλατείας» των «αγανακτισμένων», που μετουσιωνόταν αναίσχυντα σε κοινούς «αντιμνημονιακούς αγώνες» και πορείες. 2. Η παραληρηματική, αλλά εξόχως αποκαλυπτική δήλωση του τότε υπ. Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ν. Παρασκευόπουλου (συνέντευξή του στις 10/12/2015 στη «Βραδυνή»): «Από την άλλη πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε, μια προσπάθεια ΕΝΤΑΞΗΣ της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη (…). Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ τα δημοκρατικά κόμματα». Πρόκειται για την αλησμόνητη συνέντευξη του πατέρα του Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος αναζητούσε σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή»!!! 3. Η πρωτοφανής δήλωση του τότε Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος εν όψει της ψήφισης της απλής αναλογικής είχε πει για τις ψήφους της Χ.Α. ότι «οι ψήφοι δεν διαχωρίζονται», κλείνοντας το μάτι και θεωρώντας ουσιαστικά καλοδεχούμενες τις ψήφους των νεοναζιστών.

ΥΠΗΡΞΑΝ κι άλλα αποκαλυπτικά και ανεξίτηλα. Οπως η άρον άρον αποφυλάκιση των Ρουπακιά, Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και Λαγού με τον Ν. Παρασκευόπουλου. Υπήρξε η γελοιωδέστατη και αξέχαστη βόλτα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Π. Καμμένο και χρυσαυγίτες βουλευτές στο Καστελλόριζο. Υπήρξε και η ύπουλη, αλλά ευτυχώς ατελέσφορη προσπάθεια να επανεξεταστεί το καθεστώς της κρατικής επιχορήγησης της Χ.Α., που είχε παγώσει επί Σαμαρά. Και βέβαια υπήρξε η κοινή ψήφος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-Χ.Α. για την τοποθέτηση της Β. Θάνου στην κρίσιμη Επιτροπή Ανταγωνισμού, όταν ήταν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε τις εκλογές.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ και σημαντικά τα καταγεγραμμένα γεγονότα σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α. Γιατί υπάρχουν και μη γνωστά γεγονότα. Γεγονότα που καταδεικνύουν την όψιμη και υποκριτική ευαισθητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα «γιατί τώρα». Είναι προφανές ότι η παντελής έλλειψη αφηγήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξωθεί να βρει κάτι να λέει. Και η ευκολία του είναι να αντιπαρέρχεται την πολιτική αφωνία του, «πετώντας» ένα αφοριστικό «είστε ακροδεξιοί». Για να ξαναγίνει κακό το «ακροδεξιός», η Κουμουνδούρου πρέπει να αποκαθαρθεί από την «περίεργη σχέση» της με τους φασίστες της Χ.Α. Κι αυτό περνάει μέσα από τον προκαταβολικό πανηγυρισμό-οικειοποίηση της καταδίκης της Χ.Α. Ομως όλοι ξέρουν πια ότι ήταν απόντες όταν ο Α. Σαμαράς την έβαζε φυλακή, όπως είναι απόντες και τώρα που επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνεται η δίκη που δεν μπορούσε να τελειώσει επί 4,5 χρόνια.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η MICROSOFT

Εντάξει, το 1 δισ. ευρώ που επενδύει η Microsoft στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας ύφεσης μπορεί να μην είναι… τίποτα μπροστά στα δισ. που έφερναν οι… «Σύροι επενδυτές» του κ. Μάρδα. Αλλά μάλλον «κάτι» είναι και σίγουρα δείχνει πολλά. Και περισσότερα θα μάθουμε σήμερα, που γίνονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η επένδυση αυτή ωρίμασε με πολύ κόπο και εργώδεις προσπάθειες αρκετών, αλλά και με την προσωπική συμμετοχή του Κ. Μητσοτάκη με το αφεντικό της Microsoft Brad Smith. Η πρώτη συζήτηση, ώστε να επιλέγει η Ελλάδα -αντί άλλων υποψήφιων χωρών- ως τόπος επένδυσης σημαντικού μέρους της τεχνολογικής υποδομής του παγκόσμιου κολοσσού και κυρίως οι δραστηριότητες cloud services, έγινε τον Ιανουάριο του 2020 στο Νταβός.

Μεσολάβησαν πολλές ώρες διαβουλεύσεων, η ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων, ώστε να εκσυγχρονιστεί το σχετικό πλαίσιο και στο τέλος ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσισε να επιλέξει με αυστηρά οικονομικά κριτήρια την Ελλάδα, για να φιλοξενήσει την εγκατάσταση των νέων δραστηριοτήτων της Microsoft στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι αυτή η σημαντική επένδυση δεν θα δημιουργήσει μόνο πολλές νέες θέσεις εργασίας. Κυρίως θα ενισχύσει την Ελλάδα ως προνομιακό προορισμό και νέων άμεσων και κομβικών επενδύσεων.

Ευτυχώς μεριμνά ο Ερντογάν

Η ενόχληση της Αγκυρας για τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία θα μπορούσε από μόνη της να δικαιολογεί απολύτως την ικανοποίηση που εξέφρασαν η Ελλάδα και η Κύπρος. Οπως είναι προφανές ότι η δύσκολη απόφαση που διαμορφώθηκε σε κλίμα έντονων διαβουλεύσεων και σύγκρουσης συμφερόντων δεν ικανοποιεί ούτε τους πολιτικούς προβοκάτορες, οι οποίοι -σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ- κραύγαζαν προκαταβολικά για άμεσες κυρώσεις στην Τουρκία.

Δεν ικανοποιεί επίσης τους λαϊκιστές της Ακροδεξιάς και τους πολεμοκάπηλους, οι οποίοι θέλουν πόλεμο. Λογικά είναι όλα αυτά, όσο ανεύθυνα και επικίνδυνα κι αν είναι. Πάντως την ώρα που η Α. Μέρκελ πάσχιζε να πείσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ότι η Τουρκία θα σεβαστεί το διάλογο, ο Τ. Ερντογάν έστελνε τζιχαντιστές να πολεμήσουν κατά της Αρμενίας…

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Ερντογάν, η Μαρία Αντουανέτα και οι κυρώσεις

Kon

Ο Τσακαλώτος πρωθυπούργευε…

Kon

Δωράκι από τον ΠΚ στους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες: Αγροτικές φυλακές και… άδειες

Μιχάλης Μάρδας

Δρόμος επικίνδυνος…

Kon

Κι όμως η μομφή πέτυχε! Ο Ευκλείδης χρίστηκε αρχηγός…

Kon

Εθνικισμός, πατριωτισμός και… φαρισαϊσμός

Kon

Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Εντός συνόρων και σε παλιά κρυψώνα ο Παππάς

Μιχάλης Μάρδας

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα με 158 «όχι»

Μιχάλης Μάρδας

Πρόταση μομφής: Με σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΜέΡΑ 25 από τη συζήτηση

Μιχάλης Μάρδας