Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χλωροκίνη ή χλωρίνη…

Newsroom eleftherostypos.gr

Την απορία του εξέφραζε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον προσωπικό λογαριασμό του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί δημοσιοποιείται η διάγνωση του κορονοϊού, που αντιβαίνει στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η απορία του ήταν ακόμη μεγαλύτερη, επειδή η δημοσιοποίηση αφορούσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ. Είναι ο ίδιος που την προηγούμενη εβδομάδα ειρωνευόταν «τον Χαρδαλιά και τους ομοίους του» που τρομοκρατούν τον λαό, με εργαλείο τον covid 19, «και τι είναι 500 κρούσματα σε 10 εκατομμύρια πληθυσμό».

Αλλά στις ΗΠΑ η υγεία του προέδρου της δεν αποτελεί ούτε προσωπικό δεδομένο, ούτε επτασφράγιστο μυστικό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποχρεούται, ανά εξάμηνο, σε εξετάσεις των οποίων τα αποτελέσματα δεν παίρνουν τον δρόμο του αρχείου αλλά της επίσημης ανακοίνωσης από τον Λευκό Οίκο.

Οτι ο Τραμπ νοσεί ακόμη κι αν ο Λευκός Οίκος δεν εξέδιδε επίσημη ανακοίνωση ήταν απόλυτη ανάγκη να δημοσιοποιηθεί: Να ένα καλό μάθημα για τον ηγέτη κατά της προστασίας από την πανδημία. Ηταν ο μέγας πολέμιος στη λήψη μέτρων για τη μη διασπορά του ιού στις ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη που έχαναν, κατά εκατοντάδες, καθημερινά οι πολίτες τη ζωή τους, ο Τραμπ δεν είδε ούτε τα φορτηγά που στάθμευαν έξω από τα νοσοκομεία, φορτωμένα με τα φέρετρα -το ένα πάνω στο άλλο- ώσπου να βρεθεί χώρος ταφής των θυμάτων. Ομαδικοί τάφοι άνοιξαν αλλά ο Τραμπ επέμενε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Φυσικά και υπήρχε -και υπάρχει- στις ΗΠΑ αλλά ο επιχειρηματίας Τραμπ -έστω και αποτυχημένος- μετρούσε περισσότερο τις επιπτώσεις του covid 19 στην αμερικανική οικονομία από ό,τι σε απώλειες ανθρώπων. Τον είδαμε σε διάφορους θεατρινισμούς, κρατώντας το Ευαγγέλιο ή επιδιδόμενος σε ύβρεις κατά του γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Το «μίσθαρνο όργανο της Κίνας».

Την προηγούμενη εβδομάδα τον είδαμε να εμφανίζεται με μάσκα και να επαναλαμβάνει ότι αιτία της πανδημίας είναι η Κίνα. Τουλάχιστον, τώρα δηλώνει ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εν τω μεταξύ αρρώστησε, όπως αρρωσταίνουν ή θα αρρωστήσουν όσοι νομίζουν ότι o Covid 19 είναι… ανέκδοτο. Το ζήτημα είναι ότι οι ΗΠΑ προϊούσης της προεκλογικής περιόδου και με τον Τραμπ σε καραντίνα βιώνουν ένα χάος. Με πρώτη απώλεια το χρηματιστήριο που καταβυθίστηκε.

Αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο πανικός επειδή νοσεί ο Τραμπ. Ως γνωστόν ως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποφανθεί για το φάρμακο: Ας δοκιμάσει την κατάποση της χλωροκίνης ή και χλωρίνης, που έχει συστήσει στους Αμερικανούς. (Προς ίαση ίσως και… της υφηλίου).

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δεν υπάρχει… εμβόλιο

Kon

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Kon

Αποκάλυψη: Ο Τραμπ διέθετε τραπεζικό λογαριασμό και εταιρείες στην Κίνα

Μαρίνα Μπενέκου

Με ατάκες από τον….Νονό απάντησε ο Φάουτσι στις κατηγορίες του Τραμπ

Μαρίνα Μπενέκου

Τα «πάρε-δώσε» του Τραμπ: Ποιοι ξένοι ηγέτες θα χάσουν αν δεν επανεκλεγεί στην προεδρία

Evanthia Karra

Το ζέον…

Kon

Οργή Τραμπ για Φάουτσι : Ηλίθιος και καταστροφή για τη χώρα

Evanthia Karra

Με ποιους να πάει…

Kon

ΗΠΑ: Το παράδοξο των Λατίνων και ο ρόλος των Απάτσι – Συναγερμός στα στρατηγεία Τραμπ και Μπάιντεν

Δημήτρης Ντόγκας