Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το σταθερό κυβερνητικό σχέδιο δράσης είναι το αντίδοτο στις προκλήσεις της οικονομίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Αναμφισβήτητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναλάβει τη διαχείριση κρίσιμων και λεπτών ζητημάτων τα οποία από τη μία κανείς δεν είχε υπολογίσει ότι θα προκύψουν, σε ότι αφορά την πανδημία και από την άλλη προκαλούν σημαντικές αναταράξεις στην παγκόσμια και στην εθνική οικονομία.

Γράφει ο Βασίλης Σιδέρης*

Σε έναπαράλληλο μέτωπο, στα εθνικά θέματα, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τις συνεχείς και αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ και το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον ζήτημα.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι εκ προοιμίου, μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση όπως αυτή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν είχε περίοδο χάριτος αλλά κλήθηκε να δώσει διαπιστευτήρια άμεσα, με την εμπιστοσύνη των πολιτών να είναι το καλύτερο εχέγγυο.

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που στην ελληνική κοινωνία εμπεδώνεται το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας παρά τις πρωτοφανείς συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ελληνική κοινωνία βλέπει να εφαρμόζεται στην πράξη ένα πλάνο διαχείρισης της καθημερινότητας με προοπτική για το μέλλον, δίχως τυμπανοκρουσίες αλλά μόνο με έργο. Με την κυβέρνηση να εξασφαλίζει τη διαχείριση των 32 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των 40 δισεκατομμυρίων του νέου πακέτου κοινοτικών κονδυλίων. Άλλωστε εν πολλοίς και σε αυτό το πεδίο θα κριθεί η κυβέρνηση.

Με την ελληνική διπλωματία να πετυχαίνει άμεσες νίκες, όπως ήταν η συμφωνία με την Αίγυπτο που ακύρωσε το τουρκολιβυκό μνημόνιο και να διευρύνει τον διπλωματικό ορίζοντα της χώρας.

Με την παράλληλη ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν κρίσιμους πυλώνες και της περιφερειακής ανάπτυξης. Με εργαλεία που αν αξιοποιηθούν ορθά μπορούν να δώσουν ώθηση στις τοπικές οικονομίες και ενισχύουν επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Και τα μηνύματα από την ελληνική περιφερειακή ανάπτυξη μπορούν να γίνονται ολοένα και πιο αισιόδοξα, εφόσον αξιοποιήσουμε ορθά τα σχετικά εργαλεία και εργασθούμε με ενότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης πέρα από μικροπολιτικά συμφέροντα.

 

*Ο Βασίλης Σιδέρης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και ενεργό μέλος ΝΔ

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης σε Λαβρόφ: Ταραξίας με θρησκευτικό μανδύα η Τουρκία- Καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Ανδρέας Ντίνης

«Επιλέξατε να διχάσετε, βρεθήκατε να απολογείστε» – Πώς ο Μητσοτάκης έριξε… στα σχοινιά τον Τσίπρα

Μιχάλης Μάρδας

Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για πρώτη κατοικία, οικονομία και εθνικά θέματα

Μιχάλης Μάρδας

Στο πλευρό του Μακρόν ο Μητσοτάκης: Μη αποδεκτή η ρητορική μίσους της τουρκικής κυβέρνησης

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφία, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες άνω των 49 ετών

Tinad

Προειδοποίηση Σίσι προς Μητσοτάκη και Αναστασιάδη: «Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές» – Πώς τους χρησιμοποιεί η Τουρκία

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση Pulse: 18 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας από 00:30 έως 05:00 και υποχρεωτική μάσκα παντού – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ανδρέας Ντίνης