Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κι όμως, ο υποκριτής κ. Λιάκος έχει δίκιο!

Newsroom eleftherostypos.gr

ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ετών ο κ. Λιάκος δίδασκε στους φοιτητές Ιστορία. Επί σειρά ετών, επίσης, ήταν και είναι -ζωή να έχει ο άνθρωπος- ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διορίστηκε στην Επιτροπή που θα αναμόρφωνε την Παιδεία στη χώρα. Και τώρα παραμένει εκτός από καθηγητής ΑΕΙ και μέλος της Επιτροπής Διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου τυχαίο πρόσωπο στους κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Α. Λιάκος. Και κατά καιρούς έχει εκφράσει προκλητικές απόψεις στο όνομα ενός αχαρτογράφητου διεθνισμού και ενός εύκολου ανθρωπισμού.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΧΘΕΣ ΟΜΩΣ «τα έσπασε». Αυτή τη φορά η «ανθρωπιστική μολότοφ» ήταν σε «μπουκάλι Μόριας», με τον κ. καθηγητή να γράφει για τον εμπρησμό της Μόριας «κι εγώ φωτιά θα έβαζα»! Θα την έβαζε, όπως εξηγεί, αν ήταν 16-17 χρόνων, αν είχε περάσει από χίλια κύματα για να φτάσει σε ευρωπαϊκή γη. Οπως οι 6 Αφγανοί που έχουν συλληφθεί για εμπρησμό και ο κ. Λιάκος θα έβαζε φωτιά. Και ως αλληλέγγυος στους εμπρηστές προτείνει «να μην τους αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη».

ΠΩΣ ΧΩΡΟΥΝ τόση ανευθυνότητα και αφροσύνη σε τόσες λίγες λέξεις; Ο κ. καθηγητής δεν σκέφτηκε καν ότι οι -αρχικά- 35 φορείς του Covid-19 διαχύθηκαν μεταξύ των 30.000 κατοίκων της Λέσβου και των 13.000 μεταναστών, σκορπώντας τον ιό. Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι ο εμπρησμός είναι κακούργημα. Δεν σκέφτηκε ότι άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες και βρέθηκαν παράνομα στην Ελλάδα διάλεξαν μια πολύ ύποπτη στιγμή της κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για να πυρπολήσουν τον άθλιο καταυλισμό. Δεν τον ένοιαξε καθόλου -παρότι «ανθρωπιστής»- πως 13.000 άνθρωποι, έστω και για μερικές μέρες, βρέθηκαν με υπαιτιότητα των εμπρηστών σε ακόμα πιο άθλιες συνθήκες. Να κοιμούνται κυριολεκτικά στο δρόμο, να μην έχουν φαγητό και να παγώνουν τη νύχτα στην ύπαιθρο.

ΤΗΝ ΩΡΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπούσε εκκωφαντικά, όπως και όλες τις μέρες από τότε που αποκαλύφθηκε ποιοι και γιατί έβαλαν τις φωτιές, βρέθηκε μόνο ένας «πολιτικά αφελής», o Ν. Μπίστης, να υπερασπιστεί τον Α. Λιάκο. Με νοητικές ακροβασίες και λεκτικές ανορθογραφίες, προσπάθησε «ερμηνευτικά» να δικαιολογήσει τη μέγιστη απρέπεια του καθηγητή. Κάτι που αρνήθηκε να κάνει π.χ. ο Στ. Κούλογλου, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από την επικίνδυνη πολιτική αρλούμπα του Α. Λιάκου. Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε. Σαν άλλη στρουθοκάμηλος, έβαλε το κεφάλι στην άμμο και νόμιζε ότι δεν τον βλέπει κανείς. Μέχρι που κάτω από την κατακραυγή ο κ. Λιάκος ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί ο ίδιος.

ΚΑΙ ΠΩΣ απολογήθηκε; Με ένα γενναίο «συγγνώμη, λάθος»; Oχι βέβαια. Aλλωστε η «συγγνώμη» είναι απαγορευμένη λέξη στο «ηθικό πλεονέκτημα». «Απολογήθηκε» με μισόλογα και όπως συνήθως κάνει η συριζαϊκή Αριστερά με αυτοθυματοποίηση. Ο κ. Λιάκος είπε κάτι σαν «με παρεξηγήσατε», λέγοντας, «δεν έγραψα “κάψτε τη Μόρια’’ ή “κάνατε καλά που την κάψατε’’. Και διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του είπε ότι ήθελε…«να δείξει την απελπισία των ανθρώπων». Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία ότι δεν μετάνιωσε και ουσιαστικά επιμένει στην παροχή πολιτικής και νομικής κάλυψης στους εμπρηστές, το είπε ξεκάθαρα στη δήθεν απολογία του: «Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της»!

ΑΡΑ, π.χ., η καταστροφή δεν έχει την παραμικρή σημασία. Ούτε το κακούργημα «νεαρών Αφγανών». Ούτε ο δημόσιος κίνδυνος για τους κατοίκους της Λέσβου, αλλά και τους υπόλοιπους μετανάστες. Ομως με το ότι «το έγκλημα στην Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της» θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς. Οχι με τη μυθοπλαστική εκδοχή του κ. καθηγητή. Αλλά με την πραγματική εκδοχή της: Το έγκλημα είναι η ίδια η Μόρια, την οποία δημιούργησαν ο κ. Λιάκος και οι σύντροφοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Κι αυτό το έγκλημα, ναι, προϋπήρχε της πύρινης καταστροφής. Κι αυτό εξηγεί την εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και καταδεικνύει την πραγματική υποκρισία του κ. Λιάκου.

ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ…

Παρότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην ψηφιστεί (μέχρι και πρόταση μομφής είχε κάνει, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η τότε νέα «κυβέρνηση-κουρελού»), η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί τώρα, με την κλασική μέθοδο της διαστρέβλωσης, να «δικαιώσει» αναδρομικά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Και να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως «κωλοτούμπα».

Αφορμή ήταν η επίσκεψη του Ζ. Ζάεφ στην Αθήνα και τα όσα λέχθηκαν, καθώς και η επικείμενη κύρωση 3 μνημονίων συνεργασίας με την ΠΓΔΜ. Θεωρώντας τη μάλιστα ως… μεγαλοφυή κίνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ώστε «να εκθέσει τους μακεδονομάχους»… Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά ότι η Ν.Δ. αντέδρασε όσο μπορούσε προκειμένου να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών κι έτσι να καταστεί διεθνής συμφωνία, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν το ξεχνά όμως ο ελληνικός λαός. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι αν κυρωθεί από τη Βουλή η συμφωνία δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν το ξεχνά όμως ο ελληνικός λαός.

Ούτε αυτοί που συνέπραξαν, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η εντελώς ετερόκλητη και οριακή πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ με «υπόλοιπα» από ΑΝ.ΕΛ. και Ποτάμι), η οποία υπερψήφισε τη συμφωνία-ορισμό της μυστικής διπλωματίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν μπορεί να ξεχνά ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι πολιτικός τυχοδιώκτης: Είπε καθαρά ότι στο όνομα της συνέχειας του κράτους, εφόσον ψηφίστηκε η Συμφωνία, είναι υποχρεωμένος να την τηρήσει και θα την τηρήσει, ελέγχοντας διαρκώς την ορθή εφαρμογή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει καμία σχέση με πολιτική σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά ο όρος kolotoumba, θέλει δεν θέλει, είναι παγκοσμίως κατοχυρωμένος στο όνομα Α. Τσίπρας.

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΣΥΡΙΖΑ για Πέραμα – Νέα Ερυθραία: Ανασφάλεια, αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συναγερμός στην Μεσόγειο: 128 άνθρωποι κινδυνεύουν να πνιγούν σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon