Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με θετικό πρόσημο ο πρώτος χρόνος του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Ζέρβας για κορωνοϊό: Δεν είμαστε σε καραντίνα – Αυτά είναι τα μέτρα πρόληψης

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως δημάρχου Θεσσαλονίκης. Σε αυτούς τους δώδεκα μήνες η πόλη άρχισε σιγά σιγά, με πρόγραμμα και μεθοδικότητα (και αφού πρώτα μπήκε μια τάξη στο χάος της καθαριότητας), να αλλάζει πρόσωπο.

Γράφει ο Άγγελος Αγγελίδης

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ο Κωνσταντίνος Ζέρβας «γράφει» τη δική του αυτοδιοικητική ιστορία, φιλοδοξώντας να αφήσει τη σφραγίδα του στην πόλη. Η ανανέωση ήταν σημαντική και πολυεπίπεδη. Η πόλη απέκτησε έναν δήμαρχο 22 χρόνια νεότερο από τον προηγούμενο, με φρέσκες ιδέες, ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό πρόγραμμα και με σχετικά μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την αρχή, ο κ. Ζέρβας έκανε ξεκάθαρο ότι διαθέτει όραμα και σχέδιο για την πόλη, οι δημότες της οποίας βιώνουν τη σταδιακή υλοποίησή τους.

Ομως, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν άρχισε με καλούς οιωνούς τη θητεία του. Σε αντίθεση με τον Δήμο Αθηναίων, κλήθηκε να «πληρώσει» τα σπασμένα των αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έφερε το πρόγραμμα «Κλεισθένης». Η παράταξή του είχε έρθει δεύτερη την πρώτη Κυριακή των εκλογών και εν τέλει έκανε τη μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας το δήμο τη δεύτερη Κυριακή. Ομως, η συγκεκριμένη πορεία τον «προικοδότησε» με μόλις… επτά από τους συνολικά 49 δημοτικούς συμβούλους. Ακολούθησε ένα «καυτό» καλοκαίρι του 2019, με μπαράζ επαφών και διεργασιών. Χάρη στο πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης που ο κ. Ζέρβας «καλλιέργησε» με πολλούς δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. αναφορικά με τα εμπόδια που έθετε ο «Κλεισθένης», η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας όχι μόνο απέκτησε διοίκηση αλλά είδε να χαράσσεται και ένας δημιουργικός δρόμος συνεργασίας και παραγωγής έργου.

Από την πρώτη μέρα της θητείας του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έριξε την προσοχή του στο θέμα της καθαριότητας, για το οποίο η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη πήρε βαθμό κάτω από τη βάση. Το 2011 ο πρώην δήμαρχος είχε παραλάβει πεντακάθαρη πόλη και εννέα χρόνια αργότερα την παρέδωσε βρόμικη και παραμελημένη, καθώς μόνο το κέντρο της ήταν καθαρό σε ανεκτά επίπεδα. Ακόμη και μετά την «τακτοποίηση» των ζητημάτων καθαριότητας, ο κ. Ζέρβας διατήρησε ψηλά στην ατζέντα του τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, φροντίζοντας παράλληλα να καλλιεργεί εξωστρεφή κουλτούρα για τη Θεσσαλονίκη και να δρομολογεί μικρές -αλλά ουσιαστικές- αλλαγές στα πεδία των υποδομών, του πρασίνου, του πολιτισμού και της στήριξης της τοπικής οικονομίας, που γίνονται αντιληπτές από τους δημότες.

Το πρώτο κεράκι στην τούρτα γενεθλίων βρίσκει το δήμαρχο με θετικό πρόσημο… Μένει να αποδεχθεί αν και τα επόμενα τρία κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο…

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μπουτάρης σε Ζέρβα: Συγγνώμη που σε είπα μ@@@α – Πώς απάντησε ο δήμαρχος

Μιχάλης Μάρδας

Ο Ζέρβας έκανε αίτημα για άρση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: «Αυτό δεν θα συνεχιστεί, θα κλείσει» – Οργή Ζέρβα για τις βόλτες στην Παραλία Θεσσαλονίκης

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: Θα κλείσουμε τη Νέα Παραλία αν συνεχιστεί ο συνωστισμός – Μήνυμα Ζέρβα

Evanthia Karra

Ζέρβας για κορωνοϊό: Δεν είμαστε σε καραντίνα – Αυτά είναι τα μέτρα πρόληψης

Δημήτρης Κατσάκος

Ζέρβας για απόφαση της ΕΕΑ: Δεν πλήττεται μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και η Θεσσαλονίκη

admin

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Ζέρβα με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου [εικόνες]

Evanthia Karra

Ζέρβας: Να εφαρμόζουμε επιτέλους περισσότερο και να συζητάμε λιγότερο

Evanthia Karra

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα

Ανδρέας Ντίνης