Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σεξισμός κάτω από τον ήλιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην εποχή μας τα σεξιστικά σχόλια δεν περνούν στα ψιλά, ιδίως αν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα ή κρατικούς και κοινωνικούς φορείς. Αυτή είναι μια πολύ καλή πλευρά των κοινωνικών δικτύων, που τα αναδεικνύουν με μεγάλη ταχύτητα και αποκαλύπτουν τους σεξιστές -ακόμη και τους καλά κρυμμένους-, όπως συνέβη πρόσφατα στη χώρα μας, με πρώην υπουργό.

Γράφει η Αλίκη Κοτζιά

Σε εντελώς αντίθετη ρότα με τον εν λόγω πολιτικό της αντιπολίτευσης, που επιτέθηκε σε γυναίκα υπουργό, κινήθηκε ένας Γάλλος συνάδελφός του. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμαμέν, υπερασπίστηκε δημοσίως μια παρέα γυναικών που έκαναν τόπλες ηλιοθεραπεία σε γαλλικό μεσογειακό θέρετρο, επικρίνοντας παράλληλα τους αστυνομικούς της περιοχής του Σεν Μαρί λα-Μερ που έκαναν αυστηρές συστάσεις στις λουόμενες.

Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ήταν λάθος εκ μέρους των αστυνομικών να προβούν στην ενέργεια αυτή. Μετά τη δήλωση του υπουργού, αλλά και τον καταιγισμό μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον σεξιστικό χαρακτήρα της ενέργειας των αστυνομικών, το τοπικό αστυνομικό τμήμα παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η κίνηση των μελών του, που ήθελαν απλώς να ηρεμήσουν τα πνεύματα μιας οικογένειας που διαμαρτυρήθηκε για την περιβολή των γυναικών.

Το θέμα αναδείχθηκε σε μείζον στο Διαδίκτυο, από χρήστες που εξέφραζαν την οργή τους λέγοντας ότι δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την τόπλες ηλιοθεραπεία. Πάντως, στη Γαλλία δεν είναι μια συνήθεια που ακολουθούν παρά λίγες Γαλλίδες. Ερευνα στον ιστότοπο VieHealthy πριν από ένα χρόνο, έδειξε ότι η τόπλες ηλιοθεραπεία ακολουθείται από το 22% των γυναικών στη χώρα, πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το 48% των Ισπανίδων.

Στα καθ’ ημάς, ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε δριμύς και απαξιωτικός απέναντι στις γυναίκες, λέγοντας ότι γενικώς δεν έχουν μαθηματικές ικανότητες! Η φράση που σκόπευε να πλήξει τη νυν υπουργό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από πολλούς πολιτικούς, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Η Facebook θα πληρώνει τις γαλλικές εφημερίδες για την αναδημοσίευση περιεχομένου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νικολά Σαρκοζί: Θα καταθέσει στη δίκη πέντε πρώην συνεργατών του

Μαρίνα Μπενέκου

Γαλλία: Ξεκινά η δίκη του Μπενζεμά και των εκβιαστών του Βαλμπουένα

Μαρίνα Μπενέκου

Aν Ινταλγκό, μια «ντεμοντέ» υποψηφιότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Έκθεση ΟΗΕ για το κλίμα: Πώς αντέδρασαν Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία

Μαρίνα Μπενέκου

Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Καλωσορίζουμε την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Μαρίνα Μπενέκου

Μακρόν: Επενδύσεις ύψους 30 δις ευρώ για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας

Μαρίνα Μπενέκου

Γαλλία: Τρένο σκότωσε τρεις μετανάστες που ήταν ξαπλωμένοι στις ράγες

Μαρίνα Μπενέκου

Γαλλία: Τέλος οι πλαστικές συσκευασίες από την 1η Ιανουαρίου για φρούτα και λαχανικά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom