Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Αγκαλιά» με τον Παππά, σε σύγκρουση με την κοινωνία

Newsroom eleftherostypos.gr

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να γιόρτασαν διπλά την προχθεσινή επέτειο ακούγοντας την ομιλία του Τσίπρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Πάνος Αμυράς

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε διπλό πολιτικό λάθος, δείγμα της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Αγκάλιασε τον Νίκο Παππά παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στις διαπλεκόμενες μεθοδεύσεις του και τα έβαλε με την πραγματικότητα, ακόμη και με τμήμα των ψηφοφόρων του.

Καταρχάς ακούγεται αστείο να δηλώνει ο κ. Τσίπρας απηυδισμένος με τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον Μητσοτάκη όταν οι πολίτες στην πλειοψηφία αποτιμούν θετικά το διάστημα αυτό και μάλιστα ενώ η χώρα πέρασε δύο μεγάλες κρίσεις, του μεταναστευτικού και του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Opinion, το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά θετικά τη συνολική παρουσία του πρωθυπουργού (ανάμεσά τους και αρκετοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) ενώ για τον κ. Τσίπρα το ποσοστό κατρακυλά στο 28%, ένας ακόμη λόγος για να έχει νεύρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία, δεν πάει άλλο», τόνισε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του που θα έκανε ακόμη και τον αψύ Πολάκη να κοκκινίσει από την ένταση των χαρακτηρισμών. «Σκοτεινή εποχή για τη δημοκρατία, χούντα, επιδρομή, πολίτευμα κρότου λάμψης», ήταν μερικά από τα τσιτάτα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πλέον μετατρέπεται σε βαρίδι για την «προοδευτική συμμαχία». Εκτός εάν οι προοδευτικοί άνθρωποι συγκινούνται από το παραληρηματικού τύπου ξέσπασμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν τον χωρούν πια τα κάτω έδρανα της Βουλής και θεωρούν ότι θα οδηγήσει τη χώρα στο αύριο.

Το σφιχταγκάλιασμα Τσίπρα-Παππά ήταν αναγκαστική επιλογή για τον πρώτο. Ολοι γνωρίζουν ότι ο Καλογρίτσας δεν βάλθηκε ξαφνικά να παριστάνει τον καναλάρχη, έργα ήθελε να πάρει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα έπαιρνε κανονικότατα, χωρίς ποτέ να είναι σε θέση να τα υλοποιήσει.

Το Μέγαρο Μαξίμου ή καλύτερα το «White House» έψαχνε να βρει χρήματα για να μπορέσει ο κ. Καλογρίτσας να πάρει μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες, ώστε να φτιαχτεί το «ΣΥΡΙΖΑ Channel». Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, ο Νίκος Παππάς προσέγγισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και του ζήτησε να πληρώσει την άδεια του Καλογρίτσα, αίτημα για το οποίο ήταν γνώστης και ο «μεγάλος». Την Κυριακή αποκαλύφθηκε ότι ο Καλογρίτσας βρήκε τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής από Λιβανέζους ύστερα από ενέργειες του κ. Παππά, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο εργολάβος, που προεκλογικά παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά τις ομιλίες του αγαπημένου του υπουργού.

Εάν ο Τσίπρας «άδειαζε» τον Παππά μπορεί να μην έπειθε πως δεν γνώριζε για το Καλογρίτσας gate, ωστόσο θα έστελνε ένα μήνυμα αυτοκάθαρσης. Προτίμησε να «κουβαλήσει» στην πλάτη του τον στενό του συνεργάτη, μάλλον θα ξέρει ότι οι αποκαλύψεις θα συνεχισθούν και τα στοιχεία είναι ακόμα πολλά.

Με την επιλογή αυτή τα βάζει με την κοινωνία. Αρνείται να δει την πολιτική πραγματικότητα, στην οποία κυριαρχεί ο Μητσοτάκης και μάλιστα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, δεν αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και δίνει άφεση στις διαπλεκόμενες σχέσεις υπουργών του με επιχειρηματίες και εργολάβους δημοσίων έργων.

Ο κ. Τσίπρας απηύδησε με τον Μητσοτάκη και είναι μόλις ένας χρόνος από την τετραπλή εκλογική του ήττα. Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι οι πολίτες έχουν απηυδήσει με τον τοξικό του λόγο και τον θέτουν σταδιακά στο πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ας διαβάσει προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις που τον κατατάσσουν τρίτο στην καταλληλότητα μετά τον «αντιδημοκράτη» Μητσοτάκη και τον «κανένα» και ας ρωτήσει τι άποψη έχουν για τις πρακτικές του Παππά οι πολίτες ή ακόμη και αρκετοί «σύντροφοί» του.

 

*Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Μία εξεταστική για τις τράπεζες

Tinad

Εντονη κριτική ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας με Αίγυπτο για ΑΟΖ, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί!

Ανδρέας Ντίνης

Ο Τσίπρας διορθώνει τον «συνάδελφο» νομπελίστα

Tinad

Κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό κέντρο

Kon

Έξαρση ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Kon

Διακυβέρνηση σε ρυθμό… «My way» από τον Κυριάκο

Kon

Παιχνίδια με τους θεσμούς

Kon

Όταν έχεις υπογράψει μνημόνιο δεν μιλάς για νεοφιλελευθερισμό

Kon

Προτιμήστε τους επαγγελματίες που τηρούν τα μέτρα ασφαλείας

Kon