Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το 2015 θα «στοιχειώνει» για πάντα τον Τσίπρα

Τσίπρας: Ο λαός μας διαθέτει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να αντισταθεί σε κάθε είδους οπισθοδρόμηση

Newsroom eleftherostypos.gr

Οσα χρόνια κι αν περάσουν, το 2015 θα απασχολεί τους πολίτες και το πολιτικό σκηνικό. Το 2015 θα «στοιχειώνει» για πάντα τον Αλέξη Τσίπρα και τους συντρόφους του. Δεν είναι περίεργο. Για πρώτη και μοναδική φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης τέθηκε σε κίνδυνο ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Φούντωσε ένας -άνευ λόγου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- διχασμός στην κοινωνία. Επήλθε τόσο μεγάλη οικονομική ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΟΣΟ περνάει ο χρόνος όλο και πιο πολύ διαχωρίζονται οι αυταπάτες από τις απάτες. Ολο και πιο πολύ μαθαίνουμε πως κάποια πράγματα ήταν αληθινά και όχι fake news, όπως κατήγγελλε, τότε, η πρώτη φορά Αριστερά.

Ο Πολάκης το ομολόγησε. Ηθελαν -και έπρεπε, λέει- να είχαν ανοίξει τις τραπεζικές θυρίδες το καλοκαίρι του 2015. Οταν είχαν πια οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Οταν πια με την προκήρυξη του ψευδοδημοψηφίσματος έκλεισαν οι τράπεζες. Υπολόγιζαν πως θα έβρισκαν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ στις θυρίδες. Και θα τα «σήκωναν»! Τότε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ το διέψευδε και κατηγορούσε τα μέσα ενημέρωσης πως ήταν «υπάλληλοι του Σόιμπλε». Τελικά, έστω και πέντε χρόνια αργότερα, ο Πολάκης το επιβεβαίωσε.

ΚΑΙ έχουν επιβεβαιωθεί πολλά, τα οποία τότε ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του τα διέψευδαν κραυγάζοντας. Οπως το σχέδιο να «σηκώσουν» το απόθεμα της Τραπέζης της Ελλάδος από το Νομισματοκοπείο. Οπως το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή μέσω των περιβόητων IOUs του Βαρουφάκη. Οπως το σχέδιο Φλαμπουράρη να πληρώσουμε με «αέρα» τα ομόλογα. Οπως η ατάκα του Καμμένου πως «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας», κάτι που είχε να ακουστεί από τα χρόνια της χούντας.

ΤΟ 2015 θα κατατρέχει τον κ. Τσίπρα. Και ο λόγος είναι απλός. Γιατί, αν και υποδύεται τον ηγέτη, τελικά αποδεικνύεται πως δεν έχει τα πολιτικά κότσια. Αν ο κ. Τσίπρας έβγαινε και παραδεχόταν την πολιτική εξαπάτηση των ψηφοφόρων, τα τεράστια λάθη, τις επικίνδυνες αστοχίες, τότε ίσως και ο λαός να τον έβλεπε με διαφορετικό μάτι. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν τολμά. Απλώς έχει ψελλίσει κάτι περί αυταπάτης και πως δεν έγιναν όλα σωστά. Συνεχίζει και έχει στο πλάι του διάφορους τραμπουκο-λαϊκιστές, σαν τον Πολάκη. Απέχει τόσο πολύ από την Κεντροαριστερά, την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπεί, καθώς συνεχίζει να ασκεί μια αντιπολίτευση σαν η χώρα να εξακολουθεί να βρίσκεται στο 2012.

ΤΟ 2015 θα κατατρέχει τον κ. Τσίπρα, γιατί ο ίδιος επιμένει να πολιτεύεται με την ίδια φιλοσοφία. «Καλύτερη και φθηνότερη η πρότασή μας», λέει! Το ίδιο έλεγε και το 2015 για την πρότασή του! Οι συνθήκες, όμως, έχουν αλλάξει. Ο ελληνικός λαός μέσα από τις κακουχίες και την υπερδεκαετή ταλαιπωρία μπορεί πια να ξεχωρίσει τις ρεαλιστικές προτάσεις από τις φαντασιακές υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας ποντάρει στον ίδιο λαϊκισμό. Οσο, όμως, επιμένει σε αυτή τη ρότα θα βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να συρρικνώνεται. Γιατί, πολύ απλά, είναι άλλο το 2015 και άλλο το 2020.

Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Tο αλάθητο του… Παππά

Kon

Τα κάστανα και η φωτιά

Kon

365 ημέρες πολιτικού ρεαλισμού

Kon

Ο «Ανδρέας» και ο «Ακης»

Μιχάλης Μάρδας

Οι μπουλντόζες γκρεμίζουν ιδεοληψίες και λαϊκισμό

Μιχάλης Μάρδας

Ο τουρισμός, οι ξένοι συνταξιούχοι και η… βιομηχανία

Kon

Οι διαδηλώσεις και οι κανόνες  

Μιχάλης Μάρδας

Το Ελληνικό είναι η Ελλάδα

Kon

«Μας λένε ψεύτες, όχι… κλέφτες», έλεγε κάποτε ο κ. Τσίπρας

Kon