Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ο ιατρός Σωτήρης Τσιόδρας

Newsroom eleftherostypos.gr

Είναι η φωνή που κάθε απόγευμα, στις 6 ακριβώς, μιλάει στη λογική των πολιτών και κυρίως στην καρδιά και στην ψυχή μας. Είναι ο επιστήμονας που μέχρι να τον υποχρεώσουν οι περιστάσεις ασκούσε το λειτούργημά του μακριά από τα φώτα της επικαιρότητας και τις τηλεοπτικές κάμερες, απορροφημένος στην ιατρική επιστήμη, που από παιδί ήταν το όνειρό του. Είναι ο ακούραστος σταυροφόρος κατά των fake news αλλά και των αστήρικτων γνωματεύσεων, στις οποίες ορισμένες φορές υποκύπτουν ακόμη και συνάδελφοί του που κυνηγούν τα 5 λεπτά δημοσιότητας.

Πάνος Αμυράς

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Είναι το πρόσωπο στο οποίο απεικονίζονται η σύνεση, η αγάπη για το συνάνθρωπο, η πρόνοια του κράτους για να περάσουμε την καταιγίδα με το μικρότερο κοινωνικό κόστος. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Εκπροσωπεί την αριστεία και αξιοκρατία που τόσο πολύ είχε συκοφαντηθεί από κομματικούς τενεκέδες.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτή την κρίση του κορονοϊού έχει την τύχη να διαθέτει καθηγητές όπως τον κ. Τσιόδρα, που κοσμούν την επιστήμη τους και κυρίως αγωνίζονται για τον άνθρωπο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ως επικεφαλής της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας τον σεμνό και θρησκευόμενο λοιμωξιολόγο με τα γκρίζα μαλλιά και τα στρογγυλά γυαλιά, που δεν δίστασε να επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο για να πείσει την Εκκλησία ότι η συνάθροιση αυτές τις ημέρες λειτουργεί ως σπίθα σε δάσος.

Θετικό είναι ότι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επικρότησαν την επιλογή αυτή «αδειάζοντας» τους φανατικούς της Κουμουνδούρου και τα άθλια κομματικά τρολ που βυσσοδομούν κατά του καθηγητή στο Διαδίκτυο για φθηνή αντιπολίτευση, μη αντέχοντας την επιστημοσύνη του και τη λεβέντικη ανθρωπιά του.

Εμπιστευόμαστε τους καλύτερους γιατί πρόσωπα σαν τον κ. Τσιόδρα υπάρχουν πολλά και αφανείς ήρωες ακόμη περισσότεροι. Μέσα στη γενική μαυρίλα των ημερών η ανάδειξη τέτοιων ανθρώπων είναι ένα φωτεινό σημάδι ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση. Αρκεί να φροντίσουμε την επόμενη ημέρα να δώσουμε περισσότερο χώρο σε ανθρώπους σαν τον κ. Τσιόδρα. Η μάχη όμως συνεχίζεται, περιμένουμε τις νεότερες ανακοινώσεις. Στις 6 το απόγευμα ακριβώς.

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων, τρεις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για τη φωτιά που ξέσπασε στις 7 Μαρτίου στη δομή ψυχαγωγίας και άτυπης εκπαίδευσης στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Δύο από τους φερόμενους ως δράστες του εμπρησμού είχαν ταξιδέψει από τον Πειραιά για τη Λέσβο, όπου διαμένει ο τρίτος, κατέχοντας ελληνικό διαβατήριο. Ο εντοπισμός των Παλαιστινίων έγινε από κάμερες ασφαλείας γειτονικών επιχειρήσεων, όπου φάνηκαν οι ύποπτες κινήσεις των τριών και η φυγή τους με αυτοκίνητο με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι Αρχές διερευνούν τους λόγους που οδήγησαν τους τρεις Παλαιστινίους στην πράξη που θα μπορούσε να προκαλέσει δεκάδες νεκρούς. Εχει πάντως σημασία ότι με τις συλλήψεις καταρρίφθηκε η θεωρία των «ακροδεξιών εμπρηστών», την οποία διακινούσαν χωρίς να έχουν το παραμικρό στοιχείο αρκετοί ανεύθυνοι. Οχι ότι δεν υπάρχουν ακραίοι στο νησί, αλλά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όλοι πρέπει να μετρούν τα λόγια τους, η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική και χρειάζεται προσοχή. Αλήθεια όμως, τι δουλειά είχαν οι Παλαιστίνιοι στη Μυτιλήνη; Για ποιο λόγο έβαλαν τη φωτιά; Για ποιους «δούλευαν»; Αυτά είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τώρα οι Αρχές μετά τη σύλληψη των δραστών.

*Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Το βρόμικο πλυντήριο του «White House»

Kon

Tο διαπλεκόμενο σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Μάρδας

Ο δρόμος για την ανάκαμψη

Μιχάλης Μάρδας

Τέλος στον φορολογικό παροξυσμό

Μιχάλης Μάρδας

Ανησυχία για την οικονομία, εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη

Kon

Ο Τσίπρας μνημόνια ονειρεύεται

Μιχάλης Μάρδας

«Όταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρία»

Kon

Που θα πάνε τα 32 δισ. ευρώ

Kon

«Πνεύμα και ηθικό πλεονέκτημα»

Kon