Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από την οργή των πολιτών…

Η Αθήνα κερδίζει τη μάχη του Έβρου - Οι κρυφές αγωνίες του Ερντογάν

Newsroom eleftherostypos.gr

Είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να αποκαλούν την κυβέρνηση ανάλγητη και τον πρωθυπουργό ακραία φιλελεύθερο επειδή υπερασπίζονται τα σύνορά μας στον Εβρο. Ο Τσίπρας κάθε φορά εμφανίζει και μια άλλη παραλλαγή της βασικής, που είναι να περάσουν «οι πρόσφυγες», ήτοι Σομαλοί, Αφγανοί, Πακιστανοί. Ο Κυρίτσης τον εκπροσωπεί…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλά τι θέλουν οι αριστεροί της πρώτης φοράς; Να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα και να παρελάσουν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που εργαλοποίησε ο Ερντογάν; Δεν υπολογίζουν τις χιλιάδες που συνωθούνται εδώ.

Η φυλή του ΣΥΡΙΖΑ συνέχεται από τις δικές της εμμονές: Να ανοίξουν τα σύνορα, να αφεθούν να περάσουν και μετά να διοχετευθούν προς την Ευρώπη. Γιατί δεν έκαναν στα 4,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση τη… διοχέτευση; Για να κάνει ο αρχηγός το χατίρι στη Μέρκελ, έκανε την Ελλάδα την αποθήκη των απελπισμένων.

Οσο χρησιμοποιούν τέτοια αντεθνικά επιχειρήματα τόσο εξοργίζονται οι πολίτες. Είναι φανερό από τις δηλώσεις τους ότι αν ήταν στην εξουσία θα είχαν αφήσει ήδη να ξεχυθούν από τα σύνορα του Εβρου 100.000 λαθρομετανάστες. Θα έκαναν πραγματικά ευτυχισμένο τον Ερντογάν, που θα έβλεπε να προχωρά το σχέδιό του. Ο Τσίπρας συμφώνησε ότι ο Μητσοτάκης έκανε τα δέοντα. Με μισή καρδιά.

Εχει κανείς αμφιβολία ότι υπάρχει τουρκικό σχέδιο που εκτελείται μέσω δήθεν προσφύγων; Το σαπιοκάραβο που άραξε στη Τζια το αποκαλύπτει. Διέλυσε ο Ερνογάν, συστηματικά και προγραμματισμένα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τώρα σχεδιάζει να επεκτείνει τη σύγχυση και τη διάλυση στα Κυκλαδονήσια. Σακάτεψε τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο. Τώρα επιχειρεί να επεκτείνει την καταστροφή και στις Κυκλάδες. Μόνον τυφλοί δεν το βλέπουν.

Στις 2.30 τη νύχτα της Τετάρτης και πάλι τη νύχτα της Πέμπτης έκαναν επίθεση, στις Καστανιές, 300-500 «πολιορκητές» να σπάσουν την άμυνα στο φράχτη. Φαντάστηκαν ότι θα έπιαναν στον ύπνο τους συνοροφύλακες και τους αστυνομικούς…

Εκείνο για το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση είναι η στρατηγική «κατάληψης» η οποία εφαρμόστηκε. Ομησαν μπροστά οι λαθρομετανάστες και στα μετόπισθεν υποστηρίζονταν από τους άνδρες των ειδικών τουρκικών δυνάμεων με χημικά που εκτόξευαν εναντίον των Ελλήνων. Πόλεμος πραγματικός.

Και σε ποια στιγμή; Οταν η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται να προστατέψει τους πολίτες από τον κορονοϊό. Δεν θυμάται ο Ερντογάν το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ελλάδας κάθε που η Τουρκία χρειάστηκε βοήθεια, μετά από καταστροφές. Αλλά και ποια η σχέση του ανθρωπισμού με τη βαρβαρότητα.

Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται, και έξω και μέσα στην Τουρκία, σπασμωδικά και απρόβλεπτα. Τα μέτρα που πήρε για να ανακάμψει η οικονομία της, την καταβαράθρωσαν. Με τις συλλήψεις δήθεν φίλων του Γκιουλέν γέμισε τις φυλακές από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η Κωνσταντινούπολη «βράζει». Το οικογενειοκρατικό καθεστώς που έχει επιβάλει θα συντριβεί στις ερχόμενες εκλογές. Από την οργή των πολιτών δεν ξεφεύγει κανείς…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Ολο το παρασκήνιο για την… σιγή ασυρμάτου από τον Τσίπρα για προσφορά αμοιβής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κορωνοϊό

Μιχάλης Μάρδας

Μιχάλης Κωσταράκος για Έβρο: Χρειαζόμαστε νέα ελληνική συνοριοφυλακή

Tinad

Το παράπονο του «ευαίσθητου» και το κλάμα του «αγέρωχου»

Κώστας Σκαναβής

Στον Έβρο Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος – «Δεν εφησυχάζουμε» το μήνυμα της κυβέρνησης

Μιχάλης Μάρδας

Αντιπολίτευση του περιθωρίου

Κώστας Σκαναβής

Ζητείται ταυτότητα…

Κώστας Σκαναβής

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να παρέμβει και να εντάξει όλους στο επίδομα των 800 ευρώ

Κώστας Σκαναβής

YΠΕΣ Τουρκίας: Εκκενώσαμε τον Έβρο – Mην εφησυχάζουν μετά τον κορωνοϊό πάλι δεν θα εμποδίζουμε κανέναν

Ανδρέας Ντίνης

«Ναυάγιο» Ερντογάν στον φράχτη του Εβρου – Διέλυσε τον καταυλισμό στο φυλάκιο Καστανιών

Ανδρέας Ντίνης