ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στο ιατρείο της Βουλής ο Μητσοτάκης - Έδωσε συλλυπητήρια στους εργαζόμενους για την απώλεια του καρδιολόγου

Η ΑΠΟΛΥΤΗ στήριξη από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών στα μέτρα που έλαβε η χώρα μας για τη φύλαξη των συνόρων και στην αποφασιστική στάση που τηρεί η κυβέρνηση έναντι των προκλητικών πρακτικών της Τουρκίας αποτυπώθηκε και στα εξαγόμενα της πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρίας Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία το 76% των πολιτών κρίνει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Η φύλαξη των συνόρων διαπερνά όλο το πολιτικό φάσμα και θέτει στο περιθώριο τις φωνές που λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει όλο το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό στήριξης φθάνει το 97% σε όσους δηλώνουν κεντροδεξιοί, το 89% στους κεντρώους, αλλά και το 78% στους κεντροαριστερούς, ενώ ακόμα και μεταξύ όσων δηλώνουν αριστεροί το 45% εκφράζει θετική γνώμη και μόνο το 44% αρνητική.

Τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία ενισχύονται τόσο η Νέα Δημοκρατία, που ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει μία μονάδα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπου συγκεντρώνει 45%, διατηρώντας προβάδισμα 19 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κερδισμένη είναι και η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, καθώς συγκεντρώνει 39% με αύξηση μίας μονάδας και με προβάδισμα 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποχωρεί κατά μισή μονάδα (στο 25%).

Είναι πολύ σημαντικό ότι, μέσα σε ένα αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, τόσο στο μεταναστευτικό όσο και με τον κορονοϊό, σε ζητήματα δηλαδή τα οποία δεν έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, οι πολίτες, παρότι εκφράζουν την εύλογη ανησυχία τους για αυτά, δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και της παρέχουν τη στήριξή τους για τα μέτρα που λαμβάνει. Και αυτό είναι κάτι που δεν είναι σύνηθες στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

 

Προτεινόμενα για εσάς

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας

Οι μεταρρυθμίσεις και το νέο ΑΣΕΠ

Μιχάλης Μάρδας

Καραντίνα τύπου Μαρτίου

Μιχάλης Μάρδας

Να γιατί φθάσαμε μέχρι εδώ…

Μιχάλης Μάρδας

Η ανοίκεια επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα

Μιχάλης Μάρδας

Το lockdown δεν είναι επιλογή του

Tinad

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Μιχάλης Μάρδας

Τα νομικά «δώρα» του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή

Μιχάλης Μάρδας

Ιδεολογική θολούρα, ανεύθυνη αντιπολίτευση

Μιχάλης Μάρδας