Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα

Η Ελλάδα αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα, μια μεγάλη κρίση που επιχείρησε να δημιουργήσει η Τουρκία.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ χτύπησε το ευαίσθητο σημείο των Ελλήνων. Τα σύνορά μας, που αποτελούν την κορυφαία έκφραση, συμβολικά και ουσιαστικά, της εθνικής μας κυριαρχίας και υπερηφάνειας. Οργάνωσε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών, που δεν έχουν καμία σχέση με πρόσφυγες πολίτες από τη Συρία, με σκοπό να παραβιάσει τα ελληνικά σύνορα και να καταλύσει την έννοια του κράτους.

ΘΕΛΗΣΕ να αιφνιδιάσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά τελικώς αιφνιδιάστηκε ο ίδιος, γιατί δεν υπολόγισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν απόλυτα προετοιμασμένη προκειμένου να προχωρήσει στην ανάσχεση των μαζικών μεταναστευτικών ροών.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ σφραγίστηκαν και δόθηκε το σήμα ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Ο πρωθυπουργός με συντονισμένες κινήσεις πήρε με το μέρος της Ελλάδας όλους τους θεσμούς της Ευρώπης, οι επικεφαλής των οποίων για πρώτη φορά επισκέφθηκαν τον Εβρο μαζί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και κατήγγειλαν την προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει ανθρώπους για να πλήξει την Ελλάδα. Αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση λειτούργησε άμεσα, καταρρίπτοντας τα fake news του Ερντογάν και των υπουργών του.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ της κυβέρνησης να προστατεύσει τα χερσαία σύνορά μας στέφθηκε από επιτυχία. Η κατάσταση βελτιώνεται όμως και στα νησιά, όπου γίνεται συντονισμένη προσπάθεια φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί, ενώ έχει σταλεί σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία αίτηση ασύλου για τον επόμενο μήνα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στηρίζουν πλήρως τη σθεναρή στάση της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας και αποδέχονται τα μέτρα που λαμβάνει για το μεταναστευτικό. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Interview που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ότι ποσοστό 91,6% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων του Εβρου και το 70,1% πιστεύει ότι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων θα πρέπει να είναι κλειστού τύπου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θέτουν παράλληλα στο περιθώριο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, που, ενώ αρχικά τάχθηκε υπέρ των κλειστών συνόρων, την επόμενη ημέρα στην κεντρική επιτροπή αναίρεσε εαυτόν και άρχισε να κάνει λόγο για ακροδεξιές πρακτικές, που όμως καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

ΣΥΜΦΩΝΑ με την ίδια έρευνα, οι πολίτες σε ποσοστό 50,2% πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το μεταναστευτικό, έναντι μόλις 16% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνολικά για τα εθνικά θέμα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι επίσης συντριπτικά: 51,8% έναντι 20,9%. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομία, όπου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 52,9% έναντι 16,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για τον ιό

Tinad

Σαφής αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας

Ανδρέας Ντίνης

Ο κορωνοϊός χτυπάει τη διεθνή οικονομία

Tinad

Ο κορωνοϊός χτυπάει τη διεθνή οικονομία

Tinad

Το ντόμινο του κορωνοϊού

Εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση

Τα fake news του Ερντογάν

Αλληλεγγύη στην πράξη

Υπάρχει Ευρώπη;