Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση

Η σθεναρή στάση της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Pulse, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες από τον ΣKAΪ, οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο ενισχύονται τόσο η Νέα Δημοκρατία ως προς την πρόθεση ψήφου όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός.

Από τα εξαγόμενα της δημοσκόπησης προκύπτει μια έντονη ανησυχία της κοινωνίας για τη στάση της Τουρκίας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ταυτόχρονα, όμως υπάρχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, η κοινή γνώμη εμφανίζεται μοιρασμένη για το κατά πόσο η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα επιλύσει το πρόβλημα ή όχι. Η φύλαξη των συνόρων διαπερνά όλο το πολιτικό φάσμα και θέτει στο περιθώριο φωνές που λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει όλο το βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε θέση αδυναμίας γι’ αυτό και είναι επικίνδυνος. Λειτουργεί ως διακινητής μεταναστών, ανοίγοντας τη στρόφιγγα και προσπαθώντας να στείλει χιλιάδες από αυτούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ δεν διστάζει ο ίδιος και οι υπουργοί του να διακινούν fake news.

Οι Έλληνες θέλουν απροσπέλαστα σύνορα, γι’ αυτό και τάσσονται υπέρ του φράχτη στον Έβρο και γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κύματα των μεταναστών τα χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος προκειμένου να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και να αποκομίσει τα ανταλλάγματα που θέλει.

Σε αυτό το παιχνίδι του Ερντογάν εμείς δεν συμμετέχουμε. Οι πολίτες, όπως επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία των μετρήσεων, στηρίζουν την κυβέρνηση στις κεντρικές επιλογές της και αποφασίζουν να θέσουν στο περιθώριο τις παρανοϊκές και απαράδεκτες πρακτικές της Άγκυρας.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για τον ιό

Tinad

Σαφής αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας

Ανδρέας Ντίνης

Ο κορωνοϊός χτυπάει τη διεθνή οικονομία

Tinad

Ο κορωνοϊός χτυπάει τη διεθνή οικονομία

Tinad

Αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα

Το ντόμινο του κορωνοϊού

Τα fake news του Ερντογάν

Αλληλεγγύη στην πράξη

Υπάρχει Ευρώπη;