Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα fake news του Ερντογάν

Η τουρκική προπαγάνδα μπορεί να οργιάζει, ωστόσο η Ελλάδα έχει κερδίσει κατά κράτος και στο ζήτημα της επικοινωνίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ως σύμμαχό της την αλήθεια και απαντά με στοιχεία και τεκμήρια στα απαράδεκτα ψέματα που διακινεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Άγκυρας.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα από την πλευρά της Τουρκίας. Όπως αυτό που ειπώθηκε από υπουργούς του Ερντογάν ότι πέρασαν την πρώτη ημέρα από τον Έβρο περισσότεροι από δέκα χιλιάδες μετανάστες, όταν τα σύνορα είναι σφραγισμένα και οι λίγες δεκάδες που κατάφεραν να μπουν συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Ο ίδιος ο Ερντογάν μάλιστα ισχυρίστηκε ψευδέστατα ότι οι Έλληνες… πνίγουν μετανάστες στον Έβρο και στα νησιά. Είναι μεγάλη ντροπή για τον πρόεδρο της Τουρκίας να χρησιμοποιεί τέτοια ψεύδη που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι Τούρκοι αστυνομικοί πετούν χημικά στην ελληνική πλευρά και κατευθύνουν χιλιάδες μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και όταν, εξάλλου, η Τουρκία ευθύνεται για την αιματοχυσία στη Συρία από την εισβολή τουρκικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να επινοεί νεκρούς πρόσφυγες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κινηθεί με αποφασιστικότητα και έχει κερδίσει την υποστήριξη από όλους τους Ευρωπαίους. Τόσο οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επισκέφθηκαν τον Έβρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοοτάκη και είδαν από κοντά την κατάσταση, όσο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν αντιληφθεί ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και χρησιμοποιεί ανθρώπους για να εκβιάσει την Ε.Ε. και να προωθήσει τα σχέδιά του.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από ένα σχέδιο γενικευμένης απειλής κατά Ελλάδας και Ευρώπη μέσω του μεταναστευτικού. Η αλήθεια είναι με την ελληνική πλευρά, γι’ αυτό και πολύ γρήγορα καταρρίπτονται τα fake news που επινοεί ο Ερντογάν, ο οποίος έχει χάσει και στο ζήτημα της ουσίας και στη μάχη των εντυπώσεων.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για τον ιό

Tinad

Σαφής αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας

Ανδρέας Ντίνης

Ο κορωνοϊός χτυπάει τη διεθνή οικονομία

Tinad

Ο κορωνοϊός χτυπάει τη διεθνή οικονομία

Tinad

Αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα

Το ντόμινο του κορωνοϊού

Εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση

Αλληλεγγύη στην πράξη

Υπάρχει Ευρώπη;