Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πολίτες και πέραν της Ν.Δ. επικροτούν τις πολιτικές της κυβέρνησης

Μητσοτάκης για την στάση εργασίας του Μετρό: Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες, η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Newsroom eleftherostypos.gr

ΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι καθημερινά μπορούμε να διαπιστώσουμε. Αυτό που αποτελεί κοινή αίσθηση. Oτι δηλαδή η πλειονότητα των πολιτών είναι ικανοποιημένη από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία βασίζεται στη μείωση της φορολογίας και, ταυτόχρονα, επικροτεί τις ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ανομίας.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Παράλληλα όμως ανησυχεί για τα ελληνοτουρκικά και για το μεταναστευτικό ζήτημα. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε βασικούς τομείς, όπως η οικονομία και η δημόσια ασφάλεια, τα ποσοστά των ερωτηθέντων που συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική είναι πολύ υψηλότερα από τα αντίστοιχα που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ψηφοφόροι που είχαν επιλέξει στην κάλπη άλλα κόμματα είναι ικανοποιημένοι από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και στη φορολογία και στην εφαρμογή κανόνων δικαίου και την επιβολή της τάξης. Και αν τα μέτρα για τη μείωση των φόρων, από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τον ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι λογικό να γίνονται ευπρόσδεκτα από τους φορολογούμενους, στον τομέα της δημόσιας τάξης δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για κάτι αυτονόητο. Κι αυτό, αν και θα έπρεπε.

Ομως ήταν τέτοιας έντασης η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και το χάιδεμα των αφτιών των μπαχαλάκηδων και του ακροατηρίου του 3% που επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι η Αστυνομία περίπου δεν πρέπει να εφαρμόζει τον νόμο. Τουλάχιστον όχι όταν οι παράνομες πράξεις έχουν σχέση με τους γνωστούς αγνώστους. Γιατί όταν επρόκειτο για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και καταστολή είδαμε και χρήση χημικών είχαμε στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων έξω από το Μεγάρου Μαξίμου που ήταν απροσπέλαστο για τους πολίτες από κλούβες των ΜΑΤ. Τώρα όμως η εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων και η σύλληψη μπαχαλάκηδων θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως χρήση βίας από «χούντες» και «παρακρατικούς». Ωστόσο, την καλύτερη απάντηση τους τη δίνουν οι πολίτες.

Από την έντυπη έκδοση