Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από… παρθενογένεση!

Το γεγονός ότι συγκεκριμένα έντυπα καταγγέλλουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επειδή δεν αμαυρώθηκε το 2019 η μνήμη του Αλέξανδρου από πυρκαγιές και λεηλασίες, εκλαμβάνεται από την πλειοψηφία των πολιτών ως έπαινος.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Πόσω μάλλον όταν χάσκουν ακόμη οι πληγές της Αθήνας από τη οργανωμένη καταστροφή της 6ης Δεκεμβρίου 2008. Τα νεοκλασικά που κατέφαγαν οι φλόγες βρίσκονται διασκορπισμένα στην πόλη. Κατέστρεψαν και το κτήριο του ΣΔΟΕ, επί της Αμαλίας. Ποιος ο λόγος; Εκαψαν τα αρχεία του! Καλός σχεδιασμός καταστροφών… από επαγγελματίες. Και όλα έγιναν ανεμπόδιστα. Η αστυνομία έμεινε θεατής.

Αλλά το 2019 δεν είναι το 2008. Η μνήμη του Αλέξανδρου δεν συνδέεται με τους πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες και εισαγόμενους καταστροφείς. Οπως δήλωσε συλληφθείς Βάσκος: «Ερχόμαστε τον Νοέμβρη και περνάμε καλά με τους συντρόφους στα Εξάρχεια». Ομως τώρα οι ατραξιόν των ετήσιων «πάρτι» της 17ης του Νοέμβρη, της 6ης Δεκεμβρίου τέλειωσαν. Δεν καίγονται αυτοκίνητα, σκουπιδοντενεκέδες, περίπτερα και δεν κλείνονται στα σπίτια τους οι πολίτες από τον φόβο επεισοδίων. Η κυβέρνηση δεν μεταφέρει τους μπαχαλάκηδες με τα εκατό στα… σπίτια τους, ως ταξί.

Ας πληροφορήσει κάποιος τους ΣΥΡΙΖΑίους ότι η άσκηση της τάξης και του νόμου υπακούουν στο Σύνταγμα. Δηλαδή, για να τα πούμε τα πράγματα όπως είναι: Στο όνομα της μη καταστολής δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδούμε -με κυβέρνηση Μητσοτάκη- την Αθήνα παραδομένη στους κουκουλοφόρους που ξήλωναν ακόμη και τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος για «πολεμοφόδια» κατά των αστυνομικών.

Είναι εξίσου αυτονόητο ότι οι πρακτικές αστυνομικής βίας δεν είναι αποδεκτές. Πρέπει να ελεγχθούν όσοι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα. Αυτό είναι επιβεβλημένο. Οι φωτογραφίες με «το κατεβασμένο σώβρακο» του διαδηλωτή, σε πρώτο πλάνο, δεν είναι από εκείνες που μένουν ως… ενσταντανέ. Οι ελάχιστοι θερμόαιμοι αστυνομικοί δεν θα αποτελούν άλλοθι για να καίουν οι μπαχαλάκηδες τα φυλάκια στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το κράτος εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε πεδίο άσκησης καταστροφικής μανίας από δήθεν οργισμένους.

Υπάρχει ακόμη μία παράμετρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία για να καταγγέλλει ότι η «πόλη βρίσκεται υπό ομηρεία από τις αστυνομικές δυνάμεις». Ωστόσο, δεν ξεχνάμε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η… παρθενογένεση! Δεν θυμάται ότι επί 4,5 έτη ήταν η κυβέρνηση που πάρκαρε κάθετα στην Ηρώδου Αττικού τρεις κλούβες και άλλες τόσες στα ανθοπωλεία κάτω από τη Βουλή, κλείνοντας την Αθήνα στο Χίλτον και προς Αμαλίας στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Δείγματα επιλεκτικής αμνησίας εμφανίζει και ο Τόσκας της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η αλήθεια είναι μία: Ο Μητσοτάκης αφαιρεί πρωτοβουλίες από τον Τσίπρα: Είναι καλά προετοιμασμένος, είναι αποφασιστικός. Είναι καιρός ο Τσίπρας να προσαρμοστεί. Η εποχή των κουκουλοφόρων μάς τελείωσε…

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Τσιόδρας ως …ταξικός εχθρός!

Κώστας Σκαναβής

Οι ειδήσεις μπήκαν… ΜΕΘ;

Κώστας Σκαναβής

Το περίσσευμα της ψυχής

Κώστας Σκαναβής

Η ουρά δεν είναι… βόλτα!

Κώστας Σκαναβής

Αθλιότητες

Κώστας Σκαναβής

Ετσι τη γλιτώσαμε…

Κώστας Σκαναβής

Κάτι λεπτομέρειες…

Κώστας Σκαναβής

Ζητείται ταυτότητα…

Κώστας Σκαναβής

Εμπρός, στο… παρελθόν!

Κώστας Σκαναβής