Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μάγισσες και χαρτορίχτρες…

Να σας θυμίσω την απειλή που χρησιμοποιούσε ο Τσίπρας προ των εκλογών; Να σας θυμίσω ότι την ίδια απειλή, διανθισμένη, εκτόξευαν άπαντες οι ΣΥΡΙΖΑίοι; Οτι, δηλαδή, με το που θα αναλάβει την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα γίνει σφαγή των νηπίων». Και «νήπια» στην εκδοχή τους ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απέλυε ο Μητσοτάκης!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Το πόσο αναξιόπιστος ήταν ο Τσίπρας στον κόσμο ούτε ο ίδιος θα το φανταζόταν. Και δεν αναφέρομαι στην τριπλή και συντριπτική εκλογική ήττα της πρώτης φοράς Αριστεράς. Αναφέρομαι στην ποιοτική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος που απέδειξε ότι ΚΑΙ η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τους οποίους δήθεν είχε στο μικρό του τσεπάκι και θα τον ψήφιζαν μονοκούκι, του γύρισαν μεγαλοπρεπώς την πλάτη.

Λοιπόν, για να συνεχίσω τις παραμέτρους της απειλής «των επικείμενων απολύσεων» που προέβλεπε ο Τσίπρας άμα τη αναλήψει της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σας θυμίζω ότι οι εφημερίδες που λειτουργούν ως ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και γνωστά sites, έγραφαν ότι ο Μητσοτάκης «θα απολύσει κόσμο και κοσμάκη».

Εις μάτην η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι απολύσεις δεν πρόκειται να γίνουν. Τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν σημαία πρωτοσέλιδη. Δηλαδή, διακινούσαν fake είδηση μήπως προσθέσουν ψηφαλάκια στον ΣΥΡΙΖΑ που από αναλήψεως της εξουσίας είχε τσακίσει μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Επρεπε να εμφανίζεται ως το καλό παιδί στις Βρυξέλλες ενώπιον των θεσμών.

Χθες, λοιπόν, που στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν 19.700 προσλήψεις στο Δημόσιο, δεν άκουσα μία από τις «μάγισσες και χαρτορίχτες» που έβαζαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφἠ τους στις… μετεκλογικές απολύσεις που ΘΑ γίνονταν, να ζητήσει συγγνώμη επειδή λειτούργησε ως βαποράκι.

Δεν είδα στην ηλεκτρονική μορφή των δύο ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ να γράφουν ότι οι προεκλογικές τους πληροφορίες ήταν λαθεμένες, επειδή οι πηγές τους στο Μαξίμου τις εξηπάτησαν.

Αναρωτιέμαι πώς νιώθουν όταν σε τέσσερις μήνες ο Μητσοτάκης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά Τσίπρα. Κι εκεί που ο τέως προεξοφλούσε απολύσεις, ο πρωθυπουργός κάνει προσλήψεις. Κι εκεί που ο τέως ψευδόταν συνεχώς και ασυστόλως, ο πρωθυπουργός, λέγοντας την αλήθεια, αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος.

Το καίριο είναι ότι με αυτές τις προσλήψεις θα πάρει ανάσα η Υγεία και θα προχωρήσει η Παιδεία, γιατί αυτές τις προτεραιότητες έχει η κυβέρνηση. Ασχετο που ο Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ και Σία προέβλεπαν προγκρόμ.

Ο Μητσοτάκης έχει φύγει παρασάγγας μπροστά. Από τις μετρήσεις, που βλέπουν το φως, για μένα η πιο σημαντική είναι πληροφορία ότι η αισιοδοξία επιστρέφει στους Ελληνες. Μετά από πολλά δίσεκτα χρόνια δεν περιμένουν να… χιονίσει μήπως και δουν άσπρη μέρα…

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Για… Μουσείο

Kon

Τι έχουν τα έρμα…

Μιχάλης Μάρδας

Αποφάσεις λογικών μέτρων…

Kon

Επειδή δεν συνεμορφώθησαν…

Μιχάλης Μάρδας

Η μηχανή του κιμά…

Kon

Πλάκα που έχουν…

Kon

Γουρουνάκια ροζ…

Kon

Ουκ αφέωνται…

Kon

2020: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Kon