Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φωτεινό πρόσωπο της Ελλάδας

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Μπορεί η επικαιρότητα να μονοπωλείται από τις ακατανόητες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί στήριξης των μπαχαλάκηδων και των κουκουλοφόρων και από την προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Υπάρχουν όμως και ειδήσεις που δείχνουν ότι υπάρχει και η άλλη, η φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, μακριά από παραβατικές συμπεριφορές, ρόπαλα και μολότοφ. Γιατί στα πραγματικά επιστημονικά εργαστήρια γίνεται σοβαρή δουλειά από Ελληνες επιστήμονες που αναγνωρίζονται παγκοσμίως.

Υπό το πρίσμα αυτό, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Λαϊκό Νοσοκομείο βρέθηκε στην κορυφή της διάγνωσης και θεραπείας σπάνιων παθήσεων, μετά την εθνική αναγνώριση επτά κέντρων του που αφορούν την εμπειρογνωμοσύνη σπάνιων και πολύπλοκων παθήσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πιστοποίηση κέντρων για τη μεσογειακή αναιμία, αυτοάνοσα νοσήματα, σπάνιες ενδοκρινοπάθειες, μυοσκελετικές και άλλες παθήσεις.

Με την αναγνώριση των επτά κέντρων αναβαθμίζονται σημαντικά οι υπηρεσίες που παρέχουν προς τους ασθενείς, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε νέες θεραπείες, καθώς δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν κοινές με ευρωπαϊκά κέντρα βάσεις κλινικών δεδομένων και πληροφοριών, ενώ προωθούνται συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και προβλέπεται ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αξιολόγηση και πιστοποίηση κέντρων που ήδη λειτουργούν. Και ακόμα περισσότερο να εφαρμόζεται μια σταθερή, βιώσιμη και οριζόντια στρατηγική εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας που οδηγεί στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη σε όλες τις οπισθοδρομικές πρακτικές που έφθασαν να αποτελέσουν τον κανόνα επί των ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει τα φωτεινά παραδείγματα, όπως είναι οι γιατροί που πρωτοπορούν στην επιστημονική έρευνα και εργάζονται νυχθημερόν για καλύτερες υπηρεσίες υγείας, περίθαλψη των αδυνάμων και πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες.

Τέτοιους ανθρώπους, που δημιουργούν, θέλει η κοινωνία για την Ελλάδα τού αύριο και όχι μπαχαλάκηδες που καταστρέφουν.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των 28 νέων κρουσμάτων – Τα 13 αφορούν ταξιδιώτες – Στο επίκεντρο και η Ξάνθη με 7

Tinad

Κορωνοϊός: Στα 28 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 8 διασωληνωμένοι και κανένας νέος θάνατος

Tinad

Αλλάζουν στάση οι Βρετανοί: Στη «λευκή» λίστα μπαίνει τελικά η Ελλάδα

Tinad

Λιτή η «απάντηση» του Μπόρις Τζόνσον για τον «ανυπάκουο» πατέρα του και το ταξίδι στην Ελλάδα: «Ρωτήστε τον ίδιο»

Tinad

Δένδιας: Η Τουρκία συνεχίζει τις έκνομες ενέργειες – Αν νομίζει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί τουρκικής λίμνης, να το ξεχάσει!

Μιχάλης Μάρδας

O… «αντάρτης» πατέρας του Μπόρις Τζόνσον – Ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα παρά τις απαγορεύσεις!

Tinad

Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της – Οι 235 σημερινές διεθνείς πτήσεις, η υποδοχή και τα μέτρα

Μιχάλης Μάρδας

Στήριξη Βέμπερ σε Ελλάδα και Κύπρο: Τα προβλήματα με την Τουρκία είναι ευρωπαϊκά – Δεν εκβιαζόμαστε

Tinad

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα – Κατέληξε 79χρονος στο Αττικόν, 192 συνολικά τα θύματα

Tinad