Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το 2021 και η Ελλάδα του μέλλοντος

Θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία από τους οίκους αξιολόγησης

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, που σηματοδότησε την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, χαρακτηρίστηκε από αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για τις προοπτικές του Ελληνισμού.

Οι εορτασμοί ασφαλώς και θα έχουν ως επίκεντρο τα ιστορικά γεγονότα από την Επανάσταση του 1821 μέχρι την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Ωστόσο, με αφορμή την εθνική επέτειο, ανοίγεται μπροστά μας μια μεγάλη προοπτική για τη χώρα: Να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «τότε ήταν η γέννηση, τώρα είναι η αναγέννηση», προσθέτοντας ότι «η δική μας γενιά οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής».

Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, με την Ελλάδα του μέλλοντος. Η οποία μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και οικονομικής κρίσης, η οποία ανέδειξε και την κοινωνική της διάσταση, και μετά από 4,5 χρόνια στασιμότητας και οπισθοδρόμησης από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά τώρα, με μια νέα κυβέρνηση, μια καινούργια εθνική προσπάθεια: να αναδείξει την Ιστορία, τις αξίες και τον Πολιτισμό της και παράλληλα να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής, όπως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση ή η τεχνητή νοημοσύνη, βρίσκονται μπροστά μας και η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα διεθνές πολιτισμικό και εκπαιδευτικό κέντρο αποτελεί ιστορική ευκαιρία. Αυτά είναι τα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν, ώστε και η νέα γενιά να μείνει στην Ελλάδα και οι ξενιτεμένοι επιστήμονες να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Αυτό ακριβώς συμβολίζει και ο εορτασμός της εθνικής επετείου του 1821. Τιμούμε το παρελθόν, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ανδρέας Ντίνης

Σκληρή ανακοίνωση από το τούρκικο ΥΠΕΞ εναντίον του Νίκου Δένδια και της ελληνικής κυβέρνησης

Ανδρέας Ντίνης

To State Department παρενέβη για Έβρο και καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις!

Μιχάλης Μάρδας

Η Ελλάδα, ο πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός της Μεσογείου!

Tinad

Κομισιόν: Η συμβιβαστική πρόταση 750 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη – 32 δισ. για την Ελλάδα σε επιχορηγήσεις και δάνεια

Tinad

Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Συνολικά 2.892 – 173 τα θύματα

Tinad

Μητσοτάκης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα για τον οδικό τουρισμό

Ανδρέας Ντίνης

Αποκλειστικό: Tούρκος πρέσβης στην Αθηνά για Έβρο: Είναι τεχνικό ζήτημα, δεν είναι συνοριακή διαφωνία

Ανδρέας Ντίνης

Τουρκία: Τους ενοχλεί ο φράχτης στον Έβρο και απειλούν με νέα «εισβολή» μεταναστών

Ανδρέας Ντίνης