Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Σε καθημερινή σχεδόν βάση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται λάθη που έγιναν κατά την περίοδο διακυβέρνησής τους, χωρίς όμως να κάνουν συνολική αυτοκριτική των πεπραγμένων της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει ότι ήταν λάθος η ανάθεση στον Γ. Βαρουφάκη του χαρτοφυλακίου του υπουργού Οικονομικών και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει, πράγμα που βεβαίως σημαίνει ότι αναγνωρίζουν πως βιάστηκαν να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά, ή για το θέμα της ΕΡΤ ότι απέτυχαν στη διαχείριση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε τις αυταπάτες για τη λήψη δανείων από την Κίνα και τη Ρωσία, την αποτυχία στην οικονομική πολιτική, το κακό που έκαναν στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού με την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», τότε ψάχνουμε να βρούμε ποια μπορεί να είναι τα σωστά που έκαναν, όχι μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας τους, αλλά συνολικά στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης.

Ωστόσο, η εμμονή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μη συζητηθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας αποτυπώνει αφενός την αλαζονεία που ακόμα και σήμερα επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος και την αδυναμία του να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο.

Για αυτό και η εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρή με αποτέλεσμα η αντιπολιτευτική τακτική να εξαντλείται με αστειότητες τύπου «Τζόκερ» και στους «μπαμπούλες» περί επιστροφής του «κράτους της Δεξιάς».

Οι πολίτες όμως απέρριψαν στις εκλογές το «κράτος της Αριστεράς», καταψηφίζοντας την οικονομική πολιτική, την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών και των μέσων ενημέρωσης, καθώς και τον διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό ότι η τακτική του Αλ. Τσίπρα να συγκαλύπτει τα προβλήματα εντός του κόμματός του δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί το τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες στην ελληνική κοινωνία.

Από την έντυπη έκδοση