Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Και όνομα και διεύθυνση

Δύο υπουργικές αποφάσεις και 19 μέρες για 6 δρομολόγια

Είδα προχθές, στην αναγγελία της έναρξης των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τον κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Υποθέτω ότι εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ώρες αργότερα φίλη μου, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, οδηγώντας από την Πάτρα στον Πύργο, βγήκε έξω από το δρόμο, πέφτοντας σε μια λακκούβα. Ευτυχώς μόνο το αυτοκίνητο έπαθε ζημιά. Ομως εγώ, έχοντας προ ολίγων ωρών τη συνάντησή μου με τον κ. Σπίρτζη, θυμήθηκα όλα εκείνα τα ωραία που μας έλεγε μόλις ανέλαβε το υπουργείο, που κατάφερε, διαλύοντάς το, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φίλων, συντρόφων και κουμπάρων.

Να σας τα θυμίσω. Παρέλαβε το έργο Πάτρα-Πύργος από την κυβέρνηση Σαμαρά. Βρήκε δρομολογημένο το διαγωνισμό αλλά και τα κονδύλια για να μην υπάρξει πρόβλημα στη χρηματοδότησή του. Αποφάσισε ότι δεν ήθελε να κάνει… ένα μόνο κατασκευαστή πλούσιο, αλλά να μοιράσει το έργο σε οκτώ φέτες «να δουλέψουν πολλοί». Μάλιστα. Πολλοί; Τι να σας πω. Αν ο Χρήστος Καλογρίτσας λογίζεται ως πολλοί, θα σας γελάσω. Πάντως ήταν φαίνεται πολύ φίλος και πολύ κουμπάρος του Σπίρτζη και έτσι πήρε δύο κομμάτια. Και μετά πήρε άλλα δύο κομμάτια. Και τι έγινε; Πάντως, δρόμος δεν έγινε!

Ακουσα τη δήλωση του υπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απέφυγε να κατονομάσει τους υπαίτιους. Ούτε διευθύνσεις ούτε ονόματα, όπως απειλεί ο Τσίπρας τους τέως συντρόφους του. Απλά, ο φιλότιμος υπουργός περιέγραψε την κατάσταση που βρήκε: Ητοι, αντί για έργο παρέλαβε σκουπιδότοπο, αλλά και εργοτάξια ρημαγμένα. Δηλαδή, πλήρης η εγκατάλειψη. Ο Καλογρίτσας, παρά τα όσα κόλπα Σπίρτζη, Παππά και των υπολοίπων -τι βοσκοτόπια και τι θαλασσοδάνεια- κηρύχτηκε έκπτωτος. Και το χειρότερο: Τώρα, πλέον, η συζήτηση δεν αφορά στο πότε θα τελειώσει το έργο για να γίνει η σύνδεση Πάτρας-Πύργου. Ούτε η συζήτηση που γίνεται αφορά στο πόσο θα κοστίσει. Αλλά αν θα γίνει το … έργο. Η χρηματοδότηση τώρα θα πρέπει να γίνει από εθνικούς πόρους.

Αλλά στο γίγαντα Σπίρτζη ούτε που του περνά η ιδέα να δηλώσει δημόσια την ανικανότητά του. Κυρίως, να μας πει για ποιο λόγο άραγε πήρε το έργο ώριμο από την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά εκείνος το έκοψε σε φέτες υπέρ του κουμπάρου του. Μη μας αφήνει να δολιχοδρομούμε. Πάντως, επειδή είμαστε κράτος δικαίου, επειδή η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος δεν λέγεται χαρτοπόλεμος αλλά επέχει ευθύνες, όσο κι αν επιθυμεί ο υπουργός να κρατήσει ηπιότητα, ο φάκελος Πατρών-Πύργου πρέπει να σταλεί σε εισαγγελέα. Είναι σκάνδαλο από την πρώτη στιγμή της σαλαμοποίησής του, ως την κατάληξή του σε σκουπιδότοπο. Σκάνδαλο με όνομα και διεύθυνση.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Λίγο ψηλότερα

Μιχάλης Μάρδας

Υπήρξαν τρεις κατηγορίες εγκλείστων…

Μιχάλης Μάρδας

Αγνωστη λέξη!

Μιχάλης Μάρδας

Ποιος μιλάει;

Tinad

Χωρίς φιλότιμο…

Kon

Ιτε…

Kon

Εις χείρας θεού ζώντος…

Μιχάλης Μάρδας

Ηθος… μαϊμούς

Tinad

Αιδώς…

Tinad