Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «πρώτη φορά» στα αζήτητα…

Τσίπρας στη Figaro: Η ΝΔ διαψεύδει με ταχύτητα τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει

Αυτό το για «πρώτη φορά» μάς έχει στοιχειώσει. Ασε που για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, αλλά δεν ανοίξαμε και τεφτέρι για να γράφουμε τις ημερομηνίες της πρώτης φοράς.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Το «πρώτη φορά της αριστερής κυβέρνησης» σήμερα ακούγεται σαν επιτύμβιο αθηναϊκής στήλης. Για δεύτερη φορά κανείς δεν μιλάει, πλην Τσίπρα, που δοκιμάζεται σκληρά από το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας, για πρώτη φορά. Τουλάχιστον ψύχραιμος παραμένει ο Τσακαλώτος. Πάντα έλεγα ότι θα έρθει η στιγμή να δείξει το βρετανικό φλέγμα του Σεντ Πολ και όχι σαν κάποιους που τέλειωσαν το Γυμνάσιο Ζωγράφου και για να κερδίσουν μια υποτροφία έφτυσαν αίμα.

Εδώ η Δούρου είναι απαρηγόρητη που δεν κέρδισε την Περιφέρεια της Αττικής ώστε να έχει και μια δεύτερη φορά, μήπως και καταφέρει να σβήσει καμιά φωτιά, να μαζέψει καμιά λάσπη ώστε να ξεχαστεί η δική της πρώτη φορά που γεννήθηκε για την καταστροφή. Και όσο θα βλέπει τον Πατούλη καμαρωτό-καμαρωτό να πηγαίνει από έργο σε έργο και να τον φαντάζεται πως σε δύο, το πολύ τρία χρόνια θα κόβει κορδέλες, θα της έρχεται τρέλα για πρώτη φορά. Προηγουμένως ένιωθε ακατανίκητη.

Ο Τσίπρας χάρηκε χαρά μεγάλη ότι ο Τραμπ ακύρωσε το «για πρώτη φορά» ραντεβού του με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Αλλά και αν άκουσε, πού να κατάλαβε τι σημαίνει ότι η Νάνσι Πελόζι ζήτησε τη νομική ή πολιτική εξέταση καθαίρεσης του Τραμπ για πρώτη φορά κι ένα χρόνο προ των αμερικανικών εκλογών.

Πέρασαν το Σαββατοκύριακο οι ΣΥΡΙΖΑ και είχαν για πρώτη φορά τόσο προβληματιστεί: Να μαζέψουν όλους τους «φίλους» των facebooks και να τους γράψουν για πρώτη φορά στο κόμμα ή να πασοκοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν τις πόρτες και να προσέλθουν όσοι ΠΑΣΟΚοι ξέρουν τα κόλπα για να διοικήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Σαν μάντρα με υλικά κατεδάφισης τον έκαναν.

Ο Σπίρτζης αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του τέλειου συριζοποιημένου πασόκου. Αν ο Τσίπρας επαίρεται για έναν πάσοκο που έγινε συριζαίος, είναι για τον Σπίρτζη. Ο μπαγάσας τον έχει πείσει ότι έχει κάνει έργο, κι ας τα άφησε όλα ανοικτά και ρέμπελα. Είναι και αυτό στο πλαίσιο του «πρώτη φορά ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Τώρα που ο Τσίπρας επισκέφτηκε τον φίλο του τον Ζάεφ μήπως τον ρώτησε γιατί στη σημαία του επανέκαμψε ο ήλιος της Βεργίνας και γιατί χρησιμοποιούν το επίθετο μακεδονικός στα προϊόντα; Για πρώτη φορά ας φανεί χρήσιμος…

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Το λάθος

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (Ι)

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ουαί υμίν…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon