Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑίων στο μεταναστευτικό

Στη Λέρο η FAZ: Ποιο ωφελούνται από τις προσφυγικές ροές στην Ελλάδα

Μέρα με την ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις ρίζες του και σε λίγους μήνες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συμπεριφέρεται σαν να μην κυβέρνησε ποτέ. Ένα από τα ζητήματα που αρέσκεται προς το παρόν να αντιπολιτεύεται είναι το μεταναστευτικό.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Έτσι λοιπόν, σε κάθε ενέργεια που κάνει η νέα κυβέρνηση βρίσκει κάτι αρνητικό και εξαπολύει μύδρους με σκοπό φυσικά να αναμοχλεύσει τα αντανακλαστικά των οπαδών του. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι δράσεις εκκενώσεων των καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας στις οποίες έμεναν πρόσφυγες και μετανάστες. Ας είμαστε αρχικά, συνειδητοποιημένοι. Αυτοί οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι δεν κατάλαβαν το κτήριο μόνοι τους, κάποιος τους έβαλε εκεί πουλώντας τους ανθρωπισμό.

Έτσι, φτάσαμε να έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους, ενήλικες αλλά και πολλά παιδιά, σε κτήρια 100 ή και 200 ετών, δίχως νερό, ηλεκτρισμό και θέρμανση, να κοιμούνται στο πάτωμα, μέσα στην βρώμα και τις ακαθαρσίες, υπό την επίβλεψη πολλές φορές δήθεν αλληλέγγυων που τους πήγαιναν φαγητό και έγραφαν στους τοίχους αριστερίστικα συνθήματα. Έτσι λοιπόν, μικρά παιδάκια αντί να είναι κοντά σε γιατρούς, κοντά σε ψυχολόγους, αντί να έχουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό βρέθηκαν έρμαια πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του αναπληρωτή τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Γιώργου Ψυχογιού ο οποίος μίλησε για δόγμα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση η οποία πηγαίνει πρόσφυγες και μετανάστες σε «Κέντρα Κράτησης». Έχει ενδιαφέρον το πώς χρησιμοποιούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι την ελληνική γλώσσα (όσοι την κατέχουν τουλάχιστον), αφού μέχρι το 2015 κέντρα όπως η Αμυγδαλέζα ήταν στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετά το 2015 το κολαστήριο της Μόριας έγινε Κέντρο Υποδοχής και Κέντρο Φιλοξενίας ενώ τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση, τέτοιες δομές έγιναν Κέντρα Κράτησης.

Πέραν όμως της λεκτικής παράνοιας, αξίζει να σταθούμε λίγο στις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες αυτούς που ζούσαν σε καταλήψεις.
.
.
.

Ναι, καλά καταλάβατε, δεν δίνει καμμία λύση, αφού αυτοί οι άνθρωποι πήγαν στις καταλήψεις την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ στοίβαζε 10.000 άτομα στην Μόρια της οποίας η χωρητικότητα είναι 4.000 άτομα. Την περίοδο δηλαδή -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- που ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε στο έλεος των ΜΚΟ και του σκοτεινού τοπίου λειτουργίας, χρηματοδότησης και δράσης τους, τους μετανάστες, αφού έκανε outsourcing σε αυτές την σίτισή τους ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και την καταγραφή τους! Μην τα πολυλογούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να εφαρμόσει την οποιαδήποτε μεταναστευτική πολιτική και η όποια διαχείριση του ζητήματος έγινε χάρις την ευαισθησία και την ανθρωπιά των τοπικών κοινωνιών, όπως για παράδειγμα στα νησιά.

Απέναντι σε αυτήν την εικόνα της αποτυχίας και της ανικανότητας να ολοκληρώσει τις δομές στην ενδοχώρα, αφού κατάφερε να απορροφήσει μόλις το 22% των πόρων από τρία ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά ταμεία για το προσφυγικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί δόγμα «νόμος και τάξη» την μεταφορά μικρών παιδιών σε οργανωμένες δομές με κρεβάτια, γιατρούς, φαγητό και περίθαλψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που άφηνε τις μωρομάνες στα χέρια των ΜΚΟ, των αναρχικών και των αλληλέγγυων οι οποίοι κάνουν το αλισβερίσι τους με τους εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια, έρχεται να εγκαλέσει όλους όσοι το μόνο που θέλουμε για τους ανθρώπους αυτούς είναι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αίτησης ασύλου, άδειας παραμονής και πάει λέγοντας. Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι θα ήθελαν τα παιδιά τους να κοιμούνται σε δωμάτια σαν το παρακάτω;

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ακραία πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ανδρέας Ντίνης

Μυτιλήνη: Βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε σε παραλία του νησιού

Ανδρέας Ντίνης

Αναφορές για έντονη κινητικότητα στον Έβρο – Συναγερμός στις Αρχές για μετακίνηση μεταναστών στα σύνορα

Ανδρέας Ντίνης

Τα στοιχεία στο Μεταναστευτικό: Μείωση των αφίξεων τον Μάιο – Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών

Tinad

Μετανάστες έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι και έκαναν πορεία στο Πόρτο Χέλι

Tinad

Θωρακίζεται ο Έβρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις με ακόμα 400 αστυνομικούς μετά τις απειλές της Άγκυρας

Ανδρέας Ντίνης

Δομές φιλοξενίας της… παρανομίας: Οι ΜΚΟ και οι 3.000 μετανάστες φαντάσματα

Ανδρέας Ντίνης

Συναγερμός στον Έβρο: Μεταφέρονται εκατοντάδες αστυνομικοί στα σύνορα μετά τις τουρκικές απειλές

Μιχάλης Μάρδας

Μόρια: Συνελήφθη η 23χρονη Αφγανή που δολοφόνησε νεαρή ομοεθνή της

Tinad