Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δικαιοσύνη

Έρευνα διαΝΕΟσις: Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι και αργή εκτός από τυφλή!

Οι καταγγελίες ενός εν ενεργεία, μάλιστα, εισαγγελικού λειτουργού για πολιτικές παρεμβάσεις και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα, και ειδικότερα από τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν», είναι πρωτοφανείς.

Και φανερώνουν τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η περίοδος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στη λειτουργία των θεσμών, αν λάβουμε υπόψη μας και ανάλογες πρακτικές που χρησιμοποίησε και στις ανεξάρτητες Αρχές.

Είναι αυτονόητο πως οι πολίτες δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και το κράτος, όταν αποκαλύπτεται ότι κυβερνητικά στελέχη ασκούσαν πιέσεις και έρχονταν σε συνεννόηση με δικαστικούς λειτουργούς προσπαθώντας να χειραγωγήσουν δικαστικές αποφάσεις, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση της Novartis.

Η κυβέρνηση Τσίπρα σπίλωσε δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας και τον πρώην επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε., χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο τα όσα δήλωναν ανώνυμοι προστατευόμενοι μάρτυρες, η αξιοπιστία των οποίων αποδείχθηκε μηδαμινή, όπως προέκυψε και από την αρχειοθέτηση των φακέλων.

Οι πολίτες θέλουν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, γιατί είναι το τελευταίο αποκούμπι τους απέναντι στις πιθανές αυθαιρεσίες των άλλων εξουσιών. Ομως, τα όσα έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι είχε στηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ένα δικαστικό παραμάγαζο, που ανεβοκατέβαζε υποθέσεις, άλλες που αφορούσαν ημετέρους τις έθετε στο αρχείο, ενώ για πολιτικούς αντιπάλους δεν δίσταζε ακόμα και να κατασκευάζει στοιχεία εξυφαίνοντας σκευωρίες.

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και είναι ανάγκη κατ’ αρχάς η ίδια η Δικαιοσύνη να διεξαγάγει έρευνα και να κάνει την αυτοκάθαρσή της. Αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αυξήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την ελληνική Πολιτεία και τους θεσμούς της. Και, κυρίως, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα ξαναδούμε στο μέλλον τέτοιο σφιχταγκάλιασμα μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας σαν κι αυτό που καταγγέλλεται για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Βουλή είναι αυτή που θα κρίνει την πορεία των καταγγελιών όσον αφορά στις σχέσεις πολιτικών προσώπων και δικαστικών λειτουργών, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι μπορεί να μπει οτιδήποτε κάτω από το χαλί.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και αποτελεί τον θεματοφύλακα των συμφερόντων του λαού και της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Σφοδρή επίθεση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κατηφόρα την μεγάλη

Kon

Δημοσκόπηση GPO: Συντριπτικό προβάδισμα ΝΔ με 22 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Η αφωνία του και όχι τα ΜΜΕ «φιμώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ο Μητσοτάκης μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση

Kon

Αποκάλυψη-βόμβα: Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκρυβε» 14.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Ανδρέας Ντίνης

Μαθήματα διαπραγμάτευσης

Kon

«Μένουμε απογοητευμένοι 2» και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Γκρίνια για το Ζάππειο

Ανδρέας Ντίνης

Aφωνοι σύμμαχοι

Kon