Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πατριωτισμός…

Την βουλευτική έδρα της Αχαΐας θα κρατήσει ο Τσίπρας

Δεν ξέρω τι μπορεί να βρει να πει ο Τσίπρας όταν ανεβεί να μιλήσει στη ΔΕΘ, μετά τον πρωθυπουργό. Ως είθισται. Πιστεύω ότι θα περιμένει να ακούσει τη στρατηγική της ανάπτυξης που έχει καταστρώσει ο Μητσοτάκης για να τοποθετηθεί. Αν η σύγχυση που τραβάει από την αποκαθήλωση, του το επιτρέψει.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Θα μπορέσει άραγε να παραδεχθεί πόση δουλειά έβγαλε ο Μητσοτάκης μόνον σε δύο μήνες; Ωρα να κατανοήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι η επαγγελματική επάρκεια του Μητσοτάκη, η εμπειρία του και η παιδεία του -ειρωνεύθηκε ο Τσίπρας το Harvard, αυτός που είδε κι έπαθε να αποφοιτήσει- είναι εχέγγυα για τις καλύτερες μέρες που περιμένουν οι Ελληνες.

Εμείς πάντως από τον Τσίπρα δεν περιμένουμε να μάθουμε κάτι που δεν μάθαμε τα τεσσεράμισι χρόνια που μας κυβέρνησε. Αυτός που δε δέχτηκε, ούτε καταδέχτηκε να αξιολογηθεί από τη βάση του κόμματός του με ανοικτές εκλογικές διαδικασίες, έχει αξιοπιστία να απευθυνθεί στους πολίτες; Αλλωστε θυμόμαστε το δικό του πρόγραμμα: Το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». Και ο μεν Βαρουφάκης -κατά δήλωσή του- ξεράθηκε στα γέλια ακούγοντάς το, οι δε αφελείς και πρόθυμοι τον ψήφισαν κάποιους μήνες αργότερα για να το εφαρμόσει.

Τι θα εφάρμοζε; Τέρμα το Μνημόνιο; Τέσσερα χρόνια του πήρε για να βγει -τυπικά- η Ελλάδα από το σκληρότερο Μνημόνιο που έχει την υπογραφή του. Τέρμα και ο ΕΝΦΙΑ, που αυτός κατά δήλωσή του αρνιόταν, δήθεν, να πληρώσει αλλά θα κατέθετε το ισόποσο στο ΚΕΘΕΑ; Τι αποκαλύφθηκε; Οτι δεν θα πλήρωνε έτσι κι αλλιώς γιατί μένει σε ενοίκιο και ότι δεν κατέθεσε ποτέ το ισόποσο στο ΚΕΘΕΑ ο… Σκρούτζ;

Και το κερασάκι στην τούρτα: Είχε πει ο Τσίπρας, από βήματος ΔΕΘ, ότι το πρόγραμμα ήταν κοστολογημένο. Πόσα; Δεκατρία δισεκατομμύρια. Γέλασαν και οι καρέκλες στο Βελλίδειο. Μόνον οι ΣΥΡΙΖΑίοι γυρνούσαν μετά σε χωριά και πόλεις, σε όλη την Ελλάδα και διαλαλούσαν το ψέμα των δεκατριών δισεκατομμυρίων που έβγαζε μάτι σε πρωτοετή του Οικονομικού της Νομικής. Ο ίδιος μας φέσωσε περί τα 200 δισ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα δεν θα υποσχεθεί εκείνα που δεν είναι ώριμα να γίνουν. Ο προϋπολογισμός του 2020 θα γράφει εκείνα που σηκώνει η Οικονομία και μπορούν να εκτελεστούν. Περιμένουμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ακριβώς όπως το είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Μάνα εξ ουρανού για όσες επιχειρήσεις επιβίωσαν από τη φοροκαταιγίδα Τσίπρα προκειμένου να παρουσιάζει μεγάλα πλεονάσματα για να γίνεται αρεστός στους πάτρωνές του. Μια ανάσα θα είναι να πληρώσουν 24% αντί 28 του Τσίπρα. Να σχεδιάσουν την ανάπτυξη της δουλειάς τους, να βελτιωθεί ο τζίρος τους, να δουλέψει η αγορά, να πάρουν προσωπικό, να επιστρέψει η κανονικότητα.

Είναι, όμως, ώρα και οι επιχειρηματίες έμπρακτα να στηρίξουν τον Μητσοτάκη. Να αποδείξουν ότι έχουν εμπιστοσύνη και συνεισφέρουν στη νέα Ελλάδα. Αυτό θα το έλεγα πατριωτισμό…

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Λίγο ψηλότερα

Μιχάλης Μάρδας

Υπήρξαν τρεις κατηγορίες εγκλείστων…

Μιχάλης Μάρδας

Αγνωστη λέξη!

Μιχάλης Μάρδας

Ποιος μιλάει;

Tinad

Χωρίς φιλότιμο…

Kon

Ιτε…

Kon

Εις χείρας θεού ζώντος…

Μιχάλης Μάρδας

Ηθος… μαϊμούς

Tinad

Αιδώς…

Tinad