Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιτέλους μειώσεις φόρων

Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Ώρα του Πρωθυπουργού

Η κυβέρνηση Τσίπρα τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό για τους τυχοδιωκτισμούς της την καταστροφική περίοδο του 2015 και τον υπέρογκο λογαριασμό άνω των 100 δισ. ευρώ, με τον οποίο φόρτωσε τους πολίτες και την οικονομία.

Η φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης και η αποδυνάμωση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων μέσω της εκτίναξης της έμμεσης φορολογίας δημιούργησαν έναν απίστευτο παραλογισμό στην πραγματική οικονομία.

Οι φόροι που είχε επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 80% του εισοδήματος, ενώ οι επαγγελματίες έφθασαν να προπληρώνουν και το 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.

Ολα αυτά λειτουργούσαν σε βάρος, όχι μόνο της τσέπης των φορολογουμένων, αλλά και της ανάπτυξης, γιγαντώνοντας ταυτόχρονα και την παραοικονομία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε από τις πρώτες κινήσεις της ότι έχει ως βασικό στόχο να θέσει οριστικά στο περιθώριο όλο αυτό το σκηνικό φορολογικού παροξυσμού, εφαρμόζοντας άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο που έχει εκπονήσει.

Για τον λόγο αυτό μείωσε σε πρώτη φάση τον ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο για τις μικρές ιδιοκτησίες, αλλά και για τις μεσαίες ιδιοκτησίες κατά 22%.

Τώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει τη μείωση των φόρων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες από 28% στο 24% που θα ισχύσει από φέτος και στο 20% από 24% το 2020.

Μάλιστα, οι ελαφρύνσεις θα επεκταθούν και σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς και συνταξιούχους, με τη νέα φορολογική κλίμακα που θα θεσπιστεί. Οπως αναφέρει ο «Ε.Τ.», ο πρώτος συντελεστής θα πέσει πλέον στο 9% από το 20%.

Με αυτόν τον τρόπο και τα διαθέσιμα εισοδήματα των πολιτών θα αυξηθούν σημαντικά και η ανάπτυξη θα έλθει πιο γρήγορα και η κανονικότητα θα επιστρέψει στην οικονομία και τη χώρα.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Πόσο θα μειωθούν οι φόροι για τους ελεύθερους επαγγελματίες [πίνακες και παραδείγματα]

Μιχάλης Μάρδας

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα και τα μεγάλα στοιχήματα

Tinad

Πόσο μειώνονται οι φόροι με το… κούρεμα ενοικίων – Ποιοι ιδιοκτήτες ωφελούνται

Μιχάλης Μάρδας

Παρατείνεται η αναστολή πληρωμών φόρων – Ποιους αφορά

Tinad

Πληρώνουμε τους φόρους… εκείνων που δεν πληρώνουν

Kon

Μόνο στον «Ε.Τ.»: Ξεκινούν οι συμψηφισμοί φόρων με «χαμένα» ενοίκια – Τι κερδίζουν και τι χάνουν οι ιδιοκτήτες [αναλυτικοί πίνακες]

Tinad

Από τον Ιανουάριο η καταβολή οφειλών σε 12 ή 24 δόσεις

Kon

Μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος: Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Tinad

Αναδρομικά 2013: Τα μυστικά για το πώς θα γλιτώσουν φόρους και πρόστιμα οι συνταξιούχοι

Tinad