Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιτέλους μειώσεις φόρων

Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Ώρα του Πρωθυπουργού

Η κυβέρνηση Τσίπρα τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό για τους τυχοδιωκτισμούς της την καταστροφική περίοδο του 2015 και τον υπέρογκο λογαριασμό άνω των 100 δισ. ευρώ, με τον οποίο φόρτωσε τους πολίτες και την οικονομία.

Η φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης και η αποδυνάμωση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων μέσω της εκτίναξης της έμμεσης φορολογίας δημιούργησαν έναν απίστευτο παραλογισμό στην πραγματική οικονομία.

Οι φόροι που είχε επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 80% του εισοδήματος, ενώ οι επαγγελματίες έφθασαν να προπληρώνουν και το 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.

Ολα αυτά λειτουργούσαν σε βάρος, όχι μόνο της τσέπης των φορολογουμένων, αλλά και της ανάπτυξης, γιγαντώνοντας ταυτόχρονα και την παραοικονομία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε από τις πρώτες κινήσεις της ότι έχει ως βασικό στόχο να θέσει οριστικά στο περιθώριο όλο αυτό το σκηνικό φορολογικού παροξυσμού, εφαρμόζοντας άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο που έχει εκπονήσει.

Για τον λόγο αυτό μείωσε σε πρώτη φάση τον ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο για τις μικρές ιδιοκτησίες, αλλά και για τις μεσαίες ιδιοκτησίες κατά 22%.

Τώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει τη μείωση των φόρων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες από 28% στο 24% που θα ισχύσει από φέτος και στο 20% από 24% το 2020.

Μάλιστα, οι ελαφρύνσεις θα επεκταθούν και σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς και συνταξιούχους, με τη νέα φορολογική κλίμακα που θα θεσπιστεί. Οπως αναφέρει ο «Ε.Τ.», ο πρώτος συντελεστής θα πέσει πλέον στο 9% από το 20%.

Με αυτόν τον τρόπο και τα διαθέσιμα εισοδήματα των πολιτών θα αυξηθούν σημαντικά και η ανάπτυξη θα έλθει πιο γρήγορα και η κανονικότητα θα επιστρέψει στην οικονομία και τη χώρα.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ρυθμίσεις τριών ταχυτήτων για τις οφειλές στην Εφορία – Πλήρης οδηγός

Tinad

Παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και άλλων φόρων

Ανδρέας Ντίνης

Η «ακτινογραφία» του φετινού ΕΝΦΙΑ – Ποιοι και πόσα πληρώνουν

Tinad

Ο Πρόεδρος της… φοροδιαφυγής – Πώς οι «Times» άναψαν φωτιά στον Ντόναλντ Τραμπ

Μιχάλης Μάρδας

Αποκάλυψη βόμβα Νew York Times: O Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια φόρο τη χρονιά που εκλέχθηκε

Ανδρέας Ντίνης

Πόσο θα μειωθούν οι φόροι για τους ελεύθερους επαγγελματίες [πίνακες και παραδείγματα]

Μιχάλης Μάρδας

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα και τα μεγάλα στοιχήματα

Tinad

Πόσο μειώνονται οι φόροι με το… κούρεμα ενοικίων – Ποιοι ιδιοκτήτες ωφελούνται

Μιχάλης Μάρδας

Παρατείνεται η αναστολή πληρωμών φόρων – Ποιους αφορά

Tinad