Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε;

Σε δημοσιά θεά τα εσωκομματικά μαχαιριά στον ΣΥΡΙΖΑ - Θεατής ο Τσίπρας

Θυμήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ενοχληθούν από την… ΠΑΣΟΚοποίησή τους; Δηλαδή, ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε; Το 4,6% του 2010 που ως γαργαντούας το 2015 κατάπιε τη διακυβέρνηση ακριβώς λόγω της ΠΑΣΟΚοποίησής του; Κατ’ αρχάς ποιος τους ήξερε για να ψηφίσει τους πούρους ΣΥΡΙΖΑίους, που προέκυψαν από μια σειρά οβιδιακών ιδεολογικών μεταμορφώσεων για να φτάσουν να εκπροσωπούνται στις συνιστώσες τους όλα τα άνθη του μπαξέ: από ακροδεξιούς ως εξωκοινωβουλευτικής Αριστεράς και ό,τι άλλο γκρουπούσκουλο έβλεπε τον εαυτό του ως κόμμα.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο Τσίπρας έκανε το πρώτο ξεκαθάρισμα στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Αφησε απέξω αυτούς που του θύμιζαν τα υπεσχημένα και απαιτούσαν να τα… κάνει! Ητοι, σκίσιμο Μνημονίων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δωράκι τα κόκκινα δάνεια -επειδή κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη-, τέρμα ο φόρος για τους αγρότες, 751 ευρώ κατώτερος μισθός, GO BACK κυρία MERKEL, αυξήσεις στις συντάξεις. Με ένα λόγο όλον τον κατάλογο παροχών με τις οποίες εξαπάτησε ο Τσίπρας τους πρόθυμους να εξαπατηθούν, υποκλέπτοντας την ψήφο τους. Και ήταν στην πλειοψηφία τους παλαιοΠΑΣΟΚοι που είχαν εκπαιδευθεί, από το 1981, να έχουν «άκρες» στην εξουσία.

Από τον Σεπτέμβρη και μετά για να κάνει στοιχειωδώς μια κυβέρνηση και όχι παιδική χαρά, η αυλή της Κουμουνδούρου χρησιμοποίησε τους παλαιοΠΑΣΟΚους του Ακη, οι οποίοι για να δείχνουν δεόντως ριζοσπάστες εκεί που φωτογραφίζονταν κάτω από το πορτρέτο του Αντρέα κρέμασαν από Αρη μέχρι και Τσε. Εβαλαν στην ντουλάπα τα Αρμάνι του ωραίου Μπρούμελ και φόρεσαν αμπέχωνα, ξεκούμπωτα πουκάμισα και άρβυλα. Εμφανιζόντουσαν στη Βουλή λες και μόλις είχαν κατέβει από το βουνό, με το όπλο παρά πόδας. Αυτά τα καμώματα μη και τους έκαναν πιο ΣΥΡΙΖΑίους;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να συγκροτήσει στοιχειωδώς μια διοίκηση -πριν την καταλάβουν όσοι είχαν παππού στο βουνό και πατέρα στην κατάληψη του Χημείου-, την όφειλε στους παλαιοΠΑΣΟΚους. Σήμερα θεωρεί η ηγετική ομάδα ότι δεν τους χρειάζεται;

Αλλά ο Τσίπρας δεν θέλει να κάνει ένα άλλο κόμμα. Βασικά, ο Τσίπρας δεν θέλει άλλον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας θέλει κόμμα στο οποίο να είναι ο κυρίαρχος, χωρίς καμία φυλή να τον αντιπολιτεύεται. Ούτε από τους 53 ούτε από τους παλαιοΠΑΣΟΚους ούτε από τους ΕΑΜογενείς ούτε από αυτούς που ξέμειναν ως ΑΝ.ΕΛ. Πρέπει όλοι να αποδεχθούν ότι το κόμμα θα είναι αρχηγικό. Τα οφίκια θα μοιράζονται από τον αρχηγό. Οι πολιτικές θα χαράσσονται από τον αρχηγό.

Η ιδεολογία θα έχει αντίκρισμα στον αρχηγό. Οσα όργανα θεσπίσει θα είναι συμβουλευτικά υπό τον αρχηγό. Ως εκεί. Ποιος Τσαλακώτος και ποιος Βούτσης και ποιος Σκουρλέτης και Δούρου; Οσοι μεθ’ ημών προσέλθετε, θα είναι το νέο κάλεσμα. Τώρα τι θα κάνουν οι διαφωνούντες; Μάλλον θα το σκεφτούν πολύ. Γιατί το δόγμα του Αβέρωφ -περί του μαντριού- δεν διακρίνει κόμματα, καν ιδεολογία. Ο πολιτικός αυτοχειριασμός δεν είναι της μόδας.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Αμερική διολισθαίνουσα…

Kon

Ως «αόρατος»

Kon

Τι θα έχανε…

Kon

#metoo… το 1821;

Kon

Φύτεψε λεφτόδενδρα…

Kon

Περί… ορέξεως

Kon

Πολύγλωσση πραγματικότητα

Kon

Η «Sun» λειτούργησε και στο παρελθόν ως φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας

Ανδρέας Ντίνης

Όνειρο θερινής νυκτός…

Kon