Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυνική και ανατριχιαστική ομολογία για το ΣΔΟΕ!

ΠΡΩΤΑ τα fake news και μετά η ομολογία. Πρώτα η ψευδής είδηση «καταργείται το ΣΔΟΕ», μετά η παραπληροφόρηση διά της αποκρύψεως, ότι «το σύνολο των αρμοδιοτήτων του» μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και μετά η ακουσία ομολογία.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Διά στόματος Τρ. Αλεξιάδη, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ουσιαστικά ομολογεί ότι το ΣΔΟΕ, εκτός από κάποιες επιτυχίες που έχει να επιδείξει, ήταν και ένα όργανο πίεσης, ή και κάτι παραπάνω, των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης. Γιατί τι άλλο σημαίνει η ακόλουθη αποστροφή της δήλωσης του κ. Αλεξιάδη «Η εκδικητική μανία πολιτικών στελεχών, που ΚΛΗΘΗΚΑΝ από το ΣΔΟΕ να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ οι ΙΔΙΟΙ ή ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ-ΦΙΛΙΚΑ τους πρόσωπα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τώρα πλέον αναδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο»! Απίστευτη ομολογία. Ηταν γνωστό ότι το ΣΔΟΕ και οι κομματικοί εγκάθετοι που είχαν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «κυνηγούσαν» κατ’ εντολήν πολιτικούς αντιπάλους. Αλλά η ομολογία του ανθρώπου, που επί μεγάλο διάστημα είχε την ευθύνη του ΣΔΟΕ, είναι ανατριχιαστικά ωμή.

ΣΚΟΠΙΜΩΣ ο κ. Αλεξιάδης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις-υποθέσεις αναφέρονται. Και κουτοπόνηρα δεν δείχνουν τα «λαβράκια» που έπιασαν. Γεγονός που σημαίνει ότι χωρίς να βρεθεί τίποτα ουσιώδες από τους «διατεταγμένους ελέγχους» σε πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς τους ή φίλους τους έγιναν αυτοί οι «έλεγχοι». Απειλήθηκαν ή εκβιάστηκαν άνθρωποι. Διαταράχθηκε η οικογενειακή γαλήνη πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, από τις «βίαιες εισβολές» εντεταλμένων και σκληρών ελεγκτών με αριστερό πρόσημο. Χρησιμοποιήθηκε το ΣΔΟΕ στο δόγμα της στοχοποίησης και της κατάκτησης και της εξουσίας, εκτός από την κυβέρνηση. Ο,τι πιο άθλιο μπορεί να συμβεί σε μια δημοκρατική χώρα και ό,τι πιο συνηθισμένο υπάρχει σε ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που εκκρεμούν εις βάρος στελεχών του ΣΔΟΕ, είτε για εκβιασμό, είτε για χρηματισμό, είτε για κατάχρηση εξουσίας. Αυτό σε τίποτα δεν μειώνει το έργο που έχει επιτελέσει το ΣΔΟΕ από το 1995, που ιδρύθηκε. Στην πορεία όμως μεταλλάχθηκε σε σημαντικό βαθμό, με αποκορύφωμα τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν έγινε «πολιτικό όπλο» στα χέρια αφρόνων και αδίστακτων ανθρώπων.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ που χύνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη φοροδιαφυγή που θα οργιάσει είναι εντελώς υποκριτικά. Πρώτον, γιατί μένει να αποδειχθεί και να κριθεί η αποτελεσματικότητα του νέου σχήματος. Και δεύτερον -και κυριότερο- «δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε, μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε εντελώς λιποβαρής στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Απέτυχε παταγωδώς, αν δεν την ευνόησε «σιωπηλά», ξέροντας πόσο φορομπηχτική ήταν η πολιτική που ακολούθησε. Οι περίφημες λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.λπ.) απέδωσαν ψίχουλα, η πάταξη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων κατέληξε σε deals και η φοροδιαφυγή οργίασε.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάθε τι που αλλάζει και συμβαίνει αποδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να κάνει σοβαρή και τεκμηριωμένη προγραμματική αντιπολίτευση. Ο,τι λέει κι ό,τι κάνει είναι ή του «πεζοδρομίου» ή για να σκεπάσει τις πομπές του, οι οποίες όμως είναι καταδικασμένες αργά ή γρήγορα να δουν το φως της δημοσιότητας.

Κατά τον Τσίπρα ο λαός «μολύνει»

Η ατάκα – παραδοχή – προτροπή που περιέχεται στην απόφαση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επιχειρείται μια πιο πλήρης αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, είναι μνημειώδης. Αλλά και «σηκώνει την τρίχα κάγκελο». Σε μια προφανώς ηρωική προτροπή να ανοίξει το κόμμα και να εγγραφούν νέα μέλη, υπάρχει η εξής πρόταση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την νέα συνθήκη, δεν πρέπει να φοβηθεί να ΜΟΛΥΝΘΕΙ από τον λαό»!

Το ξαναδιαβάζεις μήπως πρόκειται για κάποια υπερβολή που μπορεί να ξέφυγε, αλλά όχι. Είναι εντελώς ενσυνείδητο. Αφού προτρέπει να μη «φοβηθεί». Ξέρει ότι αυτό που θα κάνει σηκώνει φόβο και προειδοποιεί: «Δεν πρέπει να φοβηθούμε»! Και τι είναι αυτό που δεν πρέπει να φοβηθεί; Η… «μόλυνση» από το λαό! Δεν διευκρινίζει αν αυτή η μόλυνση μεταδίδεται με τον αέρα ή με το άγγιγμα ή με κάποιον άλλον τρόπο. Προειδοποιεί όμως ότι η επαφή με το λαό, το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ανθρώπους οι οποίοι μέχρι τώρα δεν ιδρυματίζονταν στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εγκυμονεί κινδύνους «μόλυνσης». Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι «φορείς» πολιτικών μικροβίων και ιών οι οποίοι είναι «μολυσματικοί». Καλούνται λοιπόν οι «αγωνιστές» να μη φοβηθούν να μολυνθούν πλησιάζοντας μη ιδρυματικούς ανθρώπους… Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τη βαθύτερη και γνήσια εκτίμηση που έχει το «κόμμα των πολλών» για το λαό; Την αμεριμνησία του συγγραφέα και όσων το είδαν πριν το δώσουν στη δημοσιότητα; Ή το πώς μέσα σε 4,5 χρόνια το «καραβάνι των ατάκτων» μετεξελίχθηκε σε στρατό πορφυρογέννητων;

Σκιώδης κυβέρνηση με γκρίνιες και «σπρωξίματα»

Μπροστά σε έναν μεγάλο γρίφο βρίσκεται ο Α. Τσίπρας, ο οποίος, μέσα σε κλίμα έντασης και εσωκομματικής πόλωση, πρέπει να σχηματίσει «σκιώδη κυβέρνηση». Σε αυτήν πρέπει να συμμετέχουν: 1. Οσοι είχαν αντίστοιχα υπουργικά χαρτοφυλάκια. 2. Ο Ν. Φίλης, που είναι η «ιστορική αδικία» που έκανε, αδειάζοντάς τον όταν ως ΠΘ έκανε την «ανίερη συμμαχία» με τον Ιερώνυμο. 3. Οι πασοκογενείς της «Γέφυρας», που πρέπει να ενσωματωθούν οργανικά στο δρόμο προς την πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρώο προσωποπαγές κόμμα. 4. Οι «νέοι δικοί» του, που θα αποτελέσουν τη «νέα προεδρική φρουρά». Το κλίμα που επικράτησε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. είναι το κλίμα που επικρατεί εντός του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ και σε κανονικές συνθήκες. Γεγονός που περιορίζει την ευχέρεια κινήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν στην εξίσωση προστεθούν κι άλλες υπαρκτές παράμετροι, όπως π.χ. τι θα κάνει με πρώην κορυφαίους υπουργούς οι οποίοι δεν επανεξελέγησαν (π.χ. Γ. Σταθάκης) ή τι θα κάνει με σημαντικά αλλά «ορφανά» στελέχη (π.χ. Ρ. Δούρου) ή πως θα αξιοποιήσει πρόσωπα που «καίνε» (π.χ. Ν. Παππάς), τότε γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Ή θα αναγκαστεί να πάει σε μια σκιώδη κυβέρνηση που θα είναι… διπλάσια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή θα πρέπει να αρχίσει τις συγκρούσεις και τις ρήξεις από τώρα…

Απορίες

1. Πόσο μεγάλη μπίζνα ήταν, τελικά, το μεταναστευτικό; Τα 300-500 ευρώ η ταρίφα για ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, από γιατρούς του Νοσοκομείου της Σάμου, είναι η παρωνυχίδα…

2. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΕΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ… ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ; ΟΧΙ; ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ;

Προτεινόμενα για εσάς

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Η αξιολόγηση μπορεί να τελειώσει και τον συνδικαλιστικό αναχρονισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Η «γαλοπούλα» που βάζει και αυτογκόλ

Kon

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι influencers

Ούτε αυτό;

Kon

Αλλαγή δόγματος – τέλος το χάδι στους αρνητές

Kon

Και τώρα, τι γίνεται χωρίς «βαρβάρους»;

Kon

Το απόλυτο αδιέξοδο του Α. Τσίπρα

Kon