Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα αποφυλάκισε τον Φλώρο;

Ελεύθερος ο Αριστείδης Φλώρος - Τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση Energa Hellas Power

Ο ΝΕΟΣ Ποινικός Κώδικας που η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε άρον-άρον, μόνη της και νύκτωρ, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, άρχισε να παράγει «αποτελέσματα». Ο κ. Φλώρος της ENERGA-HELLAS POWER εξέτιε ποινή 21 ετών για κακουργηματική υπεξαίρεση πάνω από 250 εκατ. ευρώ από τον ΛΑΓΗΕ, δηλαδή από το Ελληνικό Δημόσιο.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Και χθες το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του καθώς και την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους. Ο κ. Φλώρος που βαρύνεται και με άλλα αδικήματα είχε τύχει της ευνοϊκής μεταχείρισης και πριν από ένα χρόνο από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί, για λόγους υγείας. Ομως ο σάλος που ξεσηκώθηκε υποχρέωσε την επιστροφή του στις φυλακές, ενώ ταυτοχρόνως η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς διέταξε έρευνα για τις ιατρικές βεβαιώσεις, που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%. Μερικούς μήνες μετά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά 17 προσώπων, μεταξύ των οποίων και του Α. Φλώρου για τη γνησιότητα των βεβαιώσεων.

Η «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε κάθε μορφής παραβατικότητα είναι γνωστή. Και είχε φροντίσει να τη δείξει από την αρχή του κυβερνητικού βίου της με κορωνίδες τον ν. Παρασκευόπουλου, αλλά και την ευνοϊκή μεταχείριση τρομοκρατών ή και βαρυποινιτών, οι οποίοι απήλαυσαν «ευαίσθητης» και προνομιακής μεταχείρισης. Η περίπτωση Φλώρου, όμως, μάλλον ξεπερνά κάθε όριο, καθώς αφορά βαρύ οικονομικό έγκλημα. Οπως είχε αποκαλύψει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μέρος των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχε υπεξαιρέσει ο Α. Φλώρος βρίσκεται σε τράπεζες της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ. Και προφανώς, τώρα που είναι ελεύθερος, τα εκατομμύρια είναι και στη διάθεσή του να τα απολαύσει «στην υγειά τον κορόιδων» ή των «ευεργετών» του.

ΜΕ ΤΟΝ νέο ΠΚ έρχονται κι άλλοι «Φλώροι. Και το εντυπωσιακό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κρυφτεί και να μη βγάλει άχνα για το νομικό έκτρωμα που κατασκεύασε, βγήκε να ζητήσει και τα ρέστα. Προσπαθεί να «χρεώσει» την αποφυλάκιση του κ. Φλώρου στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη! Αναμασώντας ξαναζεσταμένα φαγητά προσπαθεί να εμπλέξει στην υπόθεση τον πρωθυπουργό μέσω του διευθυντή του γραφείο του Γρ. Δημητριάδη. Ενώ για την ταμπακιέρα κουβέντα. «Μουρμού κι αχνιά», όπως θα έλεγε και ο Π. Πολάκης. Ακολουθώντας την πάγια προπαγανδιστική αρχή «διαψεύδω ό,τι να ’ναι, όπως να ’ναι και πάω παρακάτω». Μόνο που αμέσως παρακάτω είναι ο… τοίχος. Χαρακτηρίζει «αβάσιμους» και «αστείους» τους «ισχυρισμούς» ότι ο Α. Φλώρος αποφυλακίστηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να το τεκμηριώσει. Αρκείται σε γενικότητες περί «εξορθολογισμού» και «μη ουσιώδους αλλαγής» στον θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής, αλλά κι ένοχες έμμεσες παραδοχές του τύπου «ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σημερινή για τον κ. Φλώρο». Κι αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στο ένα και ουσιώδες ερώτημα: Θα μπορούσε ποτέ να αποφυλακιστεί ο κ. Φλώρος αν δεν είχε αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Οχι!

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ είναι φθηνοί προπαγανδιστικοί και συναισθηματικοί αντιπερισπασμοί. Και τα περί της «καθαρίστριας» και τα 4… αμείλικτα ερωτήματα που εκπορεύονται από το δοκιμασμένο αριστερό δόγμα «ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει, όλο και κάποιος θα μπερδευτεί».

ΓΕΝΝΑΤΑΙ όμως κι ένα ακόμα ερώτημα. Η αποφυλάκιση Φλώρου, όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν, δεδομένης της -όπως φημολογείται- εμπλοκής προσώπων που διατηρούσαν πολιτικούς δεσμούς με στελέχη του κυβερνητικού συστήματος, αλλά και με κάποιους που απολαμβάνουν ή θα απολαύσουν την εύνοια του νέου Ποινικού Κώδικα, έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα;

Το πρώτο λάθος της κυβέρνησης

Τρεις(!) μέρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε δομική αντιπολίτευση, στο όνομα της…προγραμματικής αντιπολίτευσης. Ξεκίνησε καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να βρει έστω ένα ψήγμα να επικροτήσει ή να συμπληρώσει θετικά. Προκάλεσε με το καλημέρα μια νέα καταιγίδα fake news. Και τα «υπόγεια» του Μ. Μαξίμου μετακόμισαν στη φυσική τους έδρα, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν στα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Μέσα σε ελάχιστες μέρες δημιουργήθηκαν εκατοντάδες νέοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποπνέοντας οσμή συριζοτρόλ.

Ο ίδιος ο Α. Τσίπρας, που παρά τη δημόσια υποκρισία του περί του αντιθέτου, φαίνεται ότι δεν έχει «χωνέψει» ακόμα τη 2η μεγάλη ήττα που υπέστη από τον Κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κρύψει τη δίψα του για άμεση ρεβάνς. Και όλες οι πληροφορίες λένε ότι το πρώτο «δίκτυο» που αναδιοργανώθηκε αμέσως είναι το δίκτυο των fake news και της φαιάς προπαγάνδας.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει επιλέξει τον κανονικό δρόμο του θετικού αφηγήματος και του έργου. Και ορθώς. Ως ένα σημείο όμως. Και για την ακρίβεια, μέχρις εκεί που δεν θα επιτρέψει να εμπεδωθεί μέσα σε 10 μέρες η αίσθηση π.χ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… δεν κυβέρνησε ποτέ ή… δεν έχασε ποτέ ή ότι η Ν.Δ. κυβερνά ήδη… 5-6 χρόνια! Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη δείχνει τις διαθέσεις του και δεν κρύβει ότι θεωρεί πως με τη «χαρούμενη ήττα» της 7ης Ιουλίου… μηδένισε το κοντέρ. Οτι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα και για κανέναν. Οτι το 2015 το Υπερταμείο, οι 2 ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τα βοσκοτόπια, η Novartis, ο Πετσίτης, ο Αρτεμίου, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ, το Μάτι και η Μάνδρα, τα κότερα και οι διορισμοί όλων των συγγενών μέχρι τρίτου βαθμού «έσβησαν».

Η «αμνήστευση» των έργων και των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ διά της σιωπής εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε λίγες μέρες και στο εξής απαράδεκτο, ανήθικο και αδιανόητο: Την ατζέντα να την ορίζει ο Α. Τσίπρας μέσω των υπογείων και η κυβέρνηση αντί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να απολογείται στην ανεύθυνη, ψευδή και υπονομευτική προπαγάνδα των τρολς.

Απορίες

1. Στο γεύμα Αντώναρου-Σπηλιωτόπουλου-Βαξεβάνη συζητήθηκε το μέλλον της αριστεράς ή της δεξιάς;

2. Στο αρχείο και ο φάκελος Σαλμά για τη Novartis. Πόσο μεγάλη θα αποδειχθεί τελικά η σκευωρία; Γι’ αυτό κάποιοι δεν κρύβουν πια τον φόβο τους;

3. Ποιοι και γιατί δημιούργησαν τη σύγχυση για την «υπερψήφιση» του Δ. Παπαδημούλη από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ.; Δεν ήταν μόνο «ο αλαζών χωρίς αιτία» Δημήτριος ο Σοβαρός…

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ο κορονοϊός σκότωσε και τον πολιτικό χαβαλέ

Κώστας Σκαναβής

Η αχτίδα μες στην καταχνιά

Κώστας Σκαναβής

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το λάθος και βγήκε από την καραντίνα;

Κώστας Σκαναβής

Ο κορoνοϊός «τελειώνει και το παραμύθι»…

Μιχάλης Μάρδας

Ο ηγέτης στα δύσκολα φαίνεται και ο Μητσοτάκης φάνηκε

Μιχάλης Μάρδας

«Kαι εγένετο το θέλημά του»! «Κλείνουν» οι εκκλησίες…

Μιχάλης Μάρδας

Να ξεκαθαρίσει κι άλλο το μήνυμα!

Tinad

Τον κατάντησε αξιολύπητο «σουλτάνο»…

Ανδρέας Ντίνης

Είναι βαρύ το «σαν δούρειος ίππος του Ερντογάν»;

Tinad