Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιώσιμο ασφαλιστικό με το σχέδιο της Ν.Δ.

Η Ελλάδα είναι «μπλε»: Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στο 100% της ενσωμάτωσης

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το εισόδημα των δικαιούχων και παράλληλα να συμβάλει στο στόχο της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Το ΕΤΕΑΕΠ μετατρέπεται σε κρατικό επαγγελματικό ταμείο, ανοίγει ο δρόμος και για επιλογή ταμείου επικούρησης από ασφαλιστικές τραπεζών, ενώ οι επικουρικές συντάξεις θα είναι αυξημένες κατά 30% για νέους ασφαλισμένους σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλου.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι πώς μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα τόσο των κύριων και επικουρικών συντάξεων όσο και του ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Με το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει στόχο να επιτύχει μεγάλη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα είναι ποιοτικές και θα δημιουργούν μεγαλύτερα εισοδήματα.

Αυτό σημαίνει ότι και τα έσοδα που θα αποφέρει το πρόγραμμα στα ασφαλιστικά ταμεία, κύριας και επικουρικής σύνταξης, θα είναι περισσότερα, παρά τη μείωση που θα γίνει στο ποσοστό των εισφορών που θα καταβάλλουν εργαζόμενοι και εργοδότες.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να πάει μπροστά η οικονομία και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τα βάρη με τα οποία τους έχει φορτώσει τα τελευταία χρόνια η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και την ασφάλιση των πολιτών καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα για το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» και τα αποκρουστικά επιχειρήματά του για «ανθρώπινο αίμα» και αποτυπώνει τις διαφορές ανάμεσα στις θέσεις Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μία είναι οι ρεαλιστικές προτάσεις της Ν.Δ. για αναπτυξιακά κίνητρα που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας με αυξημένες αποδοχές και λιγότερους φόρους και εισφορές, και από την άλλη οι διορισμοί συγγενών και κομματικών φίλων στο Δημόσιο και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης με μισθούς των 300 ευρώ, η υπερφορολόγηση και οι πανάκριβες εισφορές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά είναι χαώδης και θα την κρίνει ο Ελληνας πολίτης στην κάλπη της 7ης Ιουλίου.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ασφαλιστικό: Νέα όρια ηλικίας και υπολογισμός συντάξεων

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Καμπανάκι για το ασφαλιστικό

Kon

Απόψε ψηφίζεται το νέο ασφαλιστικό – Σταϊκούρας: Θα ενισχύει την απασχόληση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το Ασφαλιστικό – Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Κατσάκος

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντιο στο νέο ασφαλιστικό στο κέντρο της Αθήνας

Δημήτρης Κατσάκος

Βρούτσης: Το ασφαλιστικό σύστημα αποκτά χαρακτηριστικά ανταποδοτικότητας

Δημήτρης Κατσάκος

Μόνο στον «Ε.Τ.»: Διπλά αναδρομικά για 400.000 συνταξιούχους – Πότε και πως θα τα εισπράξουν

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΕΒΕΠ: Οι 11 βασικές αλλαγές σε συντάξεις και εισφορές στο νέο ασφαλιστικό

Evanthia Karra

Βρούτσης: Παρελθόν ο νόμος Κατρούγκαλου – Το νομοσχέδιο θα είναι θετικό για το σύνολο της κοινωνίας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom