Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η γύμνια της κινδυνολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μικρόψυχη απόπειρα συμψηφισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Χαλκιδική

Η παρούσα προεκλογική περίοδος μπορεί να χαρακτηρίζεται από ηρεμία (καλό είναι αυτό), ωστόσο έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό. Την κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα της ΝΔ.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Ας αφήσουμε πίσω όλα αυτά τα φαιδρά που λένε από το κυβερνητικό στρατόπεδο, πως θα έρθει δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μας βάλει να δουλεύουμε 7 μέρες, να μας κόψει το τσιγάρο, θα πάψει τους ελέγχους στις επιχειρήσεις θα βάλει τις γυναίκες να κάνουν μπουγάδα 4 ώρες το 24ωρο και άλλα πολλά. Αυτή η λάσπη αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές πως δεν μπορεί να κάνει ζημιά στην ΝΔ.

Αξίζει, ωστόσο ένα από τα πολλά fake news να συζητηθεί, αφού όπως έχει πει και ο Γκέμπελς, «πες, πες, κάτι θα μείνει». Την Τετάρτη, η εφημερίδα Αυγή κυκλοφόρησε με τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ριφιφί 75 δισ. στο ασφαλιστικό σχεδιάζει η ΝΔ». Για να μην πλατειάζουμε, η εφημερίδα και εν συνεχεία όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολόγησαν για το ενδεχόμενο να μπουν στην κοινωνική ασφάλιση ιδιωτικές εταιρείες ενώ έφτασαν στο σημείο πως για να μπορέσει να σταθεί αυτό το σχέδιο, θα χρειαστούν να γίνουν περικοπές συντάξεων.

Πέραν του ότι είναι αστείο να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για περικοπές συντάξεων που έκανε συνολικά 17, τα 4,5 χρόνια που κυβερνά, πρέπει να σημειώσουμε πως η αντιρητορική της κυβέρνησης έδειξε πως δεν έχει καμμία απολύτως μέριμνα για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και θέτει σε κίνδυνο και την ίδια την ύπαρξή της.

Ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας επιχείρησε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Κατ αρχάς ξεκινάμε από το γεγονός πως το ρεπορτάζ επικαλείται «σχέδιο» κάποιων που δεν ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία. Κατά δεύτερον, η αλήθεια είναι πως στο πρόγραμμα της ΝΔ γίνεται λόγος για τρεις πυλώνες ασφαλιστικού συστήματος που θα περιλαμβάνει έναν υποχρεωτικό, αναδιενεμητικό, έναν δεύτερο υποχρεωτικό, κεφαλαιοποιητικό, και έναν τρίτο προαιρετικό, ιδιωτικό, εφόσον κάποιος επιθυμεί να έχει πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση.

Η «με λένε fake news» κυβέρνηση ξαναχτυπά. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας λέει ότι οι μειώσεις φόρων που περιλαμβάνονται στο…

Gepostet von Stelios Petsas am Mittwoch, 26. Juni 2019

Είναι αλήθεια πως ο κ. Πέτσας αναγνωρίζει πως στις επόμενες δεκαετίες θα υπάρξει ένα μικρό «κενό» το οποίο όμως υπάρχει πρόβλεψη να έχει καλυφθεί από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, από την μείωση της ανεργίας και τους υψηλότερους μισθούς. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω συνειδητοποιεί κανείς πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μία χώρα με πληθυσμό που γερνά και συνταξιούχους που πολλαπλασιάζονται!

Η εφημερίδα επανέρχεται την Πέμπτη, με κινδυνολογίες περί μισής σύνταξης που θα εγγυάται το κράτος, την ώρα που αποδίδει τις πληροφορίες σε μυστικοσυμβούλους! Η αποθέωση της συνωμοσιολογίας, την ώρα που οι απαντήσεις από την άλλη πλευρά είναι σαφείς.

Έχει έρθει η ώρα για σοβαρή ριζοσπαστική πολιτική πέρα από ιδεολογίες και παρωπίδες. Το ασφαλιστικό κινδυνεύει και οι μεταρρυθμίσεις του κ. Κατρούγκαλου δεν έχουν προβλέψει το πρόβλημα του δημογραφικού, αλλά από την άλλη έριξαν το βάρος στις επιχειρήσεις και την μεσαία τάξη που με τις υπέρογκες εισφορές τους αναγκάζονται να συντηρούν τους συνταξιούχους παρά το γεγονός πως η αναλογία χρόνο με τον χρόνο γυρνά εις βάρος τους.

Διαβάζοντας επίσης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουμε καμμία μέριμνα για το δημογραφικό πρόβλημα και για να βρεις κάτι τέτοιο πρέπει να ανατρέξουμε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή πριν από μερικούς μήνες, όταν και είχε προτείνει απλά την ενσωμάτωση μεγάλων ομάδων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας, ως πανάκεια για την λύση του ζητήματος.

Η γύμνια των επιχειρημάτων της κυβέρνησης είναι εμφανής. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό. Μάλλον νομίζει πως είναι εύκολο γιατί καθ ομολογίαν του πρωθυπουργού, ο ελληνικός λαός είναι υπνωτισμένος.

Σεβασμός να σου πετύχει…

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

ΣΥΡΙΖΑ για Γεννηματά: Να κερδίσει και αυτή τη μάχη, όπως στο παρελθόν

Λάμπρος Κατσαρός