Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Θα σας ρουφήξουν το αίμα»

Ο πολιτικός κατήφορος του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί θλίψη. Μπροστά στο φάσμα της ήττας συμπεριφέρεται ως κοινός υβριστής χωρίς να τιμά την ιδιότητα του εν ενεργεία πρωθυπουργού, που θα εξακολουθεί να κατέχει έως τις 7 Ιουλίου.

Πάνος ΑμυράςΓράφει ο Πάνος Αμυράς

Προφανώς στην Κουμουνδούρου βλέπουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και έχουν παρανοήσει.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το περιεχόμενο των πρωτοφανών δηλώσεων του κ. Τσίπρα στην τηλεόραση του cnn.gr ότι “οι μεταρρυθμίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μυρίζουν ανθρώπινο αίμα”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δώσει στις ιδεολογικές διαφορές που έχει με τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρα που παραπέμπει σε φρασεολογία ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του:

“Ολα μαζί τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Ν.Δ. είναι περίπου 5,5 δισ. παραπάνω από τους στόχους και επειδή είναι δεδομένο ότι μείωση πλεονασμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει, οι μεταρρυθμίσεις που λέει θα είναι μείωση δαπανών. Οταν λέει (ο κ. Μητσοτάκης), μεταρρυθμίσεις και για όποιον έχει την εμπειρία τι σημαίνει η λέξη την περίοδο ’10-’14, μυρίζει ανθρώπινο αίμα».

Ο πολιτικός που έκανε καριέρα καταγγέλλοντας τις “χιλιάδες αυτοκτονίες” και τις μαζικές λιποθυμίες παιδιών, που μάλλον σταμάτησαν όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση της Αριστεράς γιατί δεν αναφέρθηκε ξανά σε αυτές, τώρα ανεβάζει τη δόση του δηλητηρίου στον πολιτικό του λόγο μιλώντας για ανθρώπινο αίμα που προφανώς θα θελήσει να πιει η κυβέρνηση της Ν.Δ.!

Το παράδοξο για τον κ. Τσίπρα, που αποκαλύπτει και την πολιτική του απόγνωση, είναι ότι ως επιχείρημα για το “μακελειό” που θα προκαλέσει ο Κυριάκος επικαλείται τα πλεονάσματα, τα οποία, όπως υποστηρίζει, “δεν πρόκειται να μειωθούν”.

Εδώ ο Τσίπρας εμφανίζεται πιο Σόιμπλε και από τον Σόιμπλε. Μέχρι το 2014 μιλούσε για τα “ματωμένα πλεονάσματα” των Σαμαροβενιζέλων, όταν δεν ξεπερνούσαν το 1%. Ο ίδιος “πέτυχε” υπερπλεονάσματα της τάξης του 4,5% σε συνθήκες ύφεσης ή ρηχής αφαίμαξης προκαλώντας την αφαίμαξη της πραγματικής οικονομίας και τη φορολογική εξάντληση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά τώρα θεωρεί ότι οι στόχοι αυτοί δεν μπορούν να μειωθούν, μάλλον για να μη στεναχωρηθούν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η μείωση των φόρων μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τη μείωση της κρατικής σπατάλης, τον περιορισμό του κομματικού κράτους με τις αργομισθίες και τις στρατιές των μετακλητών αλλά και από τη μεγέθυνση της οικονομίας, που αυξάνει τα δημόσια έσοδα.

Οι φοβέρες για τις μαύρες μέρες του ΔΝΤ δεν πιάνουν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός εφήρμοσε όλες τις πολιτικές του Ταμείου. Πετσόκοψε τις νέες συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως ζητούσε με επιστολή του ο Τόμσεν, ανέβασε τους φόρους, ακόμη και τον ΦΠΑ για τα τρόφιμα, ενώ δέχθηκε το υπερταμείο για τη διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών.

Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει. Ομως πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος νουνεχής συνεργάτης του από τον στενό κύκλο του Μαξίμου και με τρόπο να επισημάνει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σημασία και ο τρόπος με τον οποίο ένας πολιτικός υποδέχεται την ήττα του. Ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές του 2015 υποσχόμενος αξιοπρέπεια αλλά εάν συνεχίσει με την ίδια κατάπτυστη επιχειρηματολογία για “ανθρώπινο αίμα” θα χάσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σε συνθήκες προσωπικού και πολιτικού εξευτελισμού.

Από την έντυπη έκδοση

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Πορτογαλικό μοντέλο ακυβερνησίας

Kon

Τη μη τήρηση μέτρων δεν τη θέλει ούτε ο Θεός

Kon

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Η οικονομία θα κρίνει και πάλι τις εξελίξεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι αρνητές της αξιολόγησης και της κοινής λογικής

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μία ακόμη πρωτοβουλία για να σηκώσουν μανίκια οι ανεμβολίαστοι

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

Ανεμβολίαστε φίλε!

Kon