Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανάπτυξη για ισχυρή Ελλάδα

Μητσοτάκης: Οι μειώσεις φόρων θα ψηφιστούν έως τον Σεπτέμβριο

Το βασικό μήνυμα του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ισχυρή ανάπτυξη και η αυτοδύναμη Ελλάδα.

Αυτά πλέον είναι και τα μεγάλα ζητήματα για την επόμενη ημέρα στη χώρα, με κομβικό σταθμό, βεβαίως, τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα και έχασε έδαφος στους αναπτυξιακούς στόχους και υποβαθμίστηκε διεθνώς η θέση της, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και γενικότερα στις ευρύτερες γεωπολιτικές ισορροπίες.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν απήχηση στους πολίτες. Αναδεικνύουν συγκεκριμένα ζητήματα και προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις, χωρίς ακάλυπτες επιταγές και αστειότητες τύπου προγράμματος Θεσσαλονίκης, που τις πληρώσαμε ακριβά.

Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς. Θα το είχε καταφέρει από το 2015 εάν δεν είχε μεσολαβήσει το πολιτικό ατύχημα με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε σε ύφεση και κόστισε στην οικονομία μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση των εισοδημάτων για όλους θα αναβαθμίσουν τη θέση της χώρας. Με άλλα λόγια, η ανοδική πορεία της Ελλάδας περνά υποχρεωτικά μέσα από την οικονομική ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται και η διαπραγματευτική μας θέση σε όλα τα ζητήματα και στις διμερείς σχέσεις μας με γειτονικά κράτη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους, την αναβάθμιση της Παιδείας, τη βελτίωση του συστήματος Υγείας, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Οι θέσεις αυτές θα κριθούν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου και, επειδή διαπνέονται από ρεαλισμό και επενδύουν στη δημιουργία του Ελληνα πολίτη, είναι βέβαιο ότι μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για τη συνολική επανεκκίνηση που χρειάζεται η χώρα.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

ΝΔ: «Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει την εθνική περηφάνια και τη δύναμη που πηγάζει από την ενότητα και το δίκαιο»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ: Δυναμική τάση στους νέους που ξεπερνούν το 22% των μελών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κατά της ψήφου στα 16 η πλειοψηφία των Γερμανών

Μαρίνα Μπενέκου

ΝΔ: Επαναφέρει τα ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας η δίωξη σε Ματθαιόπουλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Γερμανία: Πιο πολλές γυναίκες και μέλη κάτω των 40 ετών στη νέα βουλή

Μαρίνα Μπενέκου

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση έως την Πέμπτη για τη συλλογή υπογραφών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom