Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτοδυναμία για την Ελλάδα

Σε τρεις εβδομάδες οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι το προοίμιο της πολιτικής αλλαγής που ζητά ο κόσμος και το οποίο παρουσιάζει μια σημαντική δυναμική, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου χαιρετίστηκε από τις αγορές. Θυμίζουμε ότι στα τέλη του 2014, όταν διαλύθηκε η Βουλή λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οι αγορές είχαν αντιδράσει αρνητικά. Τα επιτόκια των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου είχαν ανέβει πάνω από το 6%, ενώ το Χρηματιστήριο είχε καταρρεύσει.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Κατ’ αρχάς, οι πολίτες προσδοκούν αλλαγή πορείας για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς, φορτώνοντας την οικονομία με αχρείαστα βάρη δεκάδων δισ. ευρώ, ενώ η θέση των οικονομικά ασθενέστερων επιδεινώθηκε και η μεσαία τάξη διαλύθηκε.

ΤΑ ΜΟΝΑ που μένουν από την τετραετία της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπερφορολόγηση, η υποχώρηση της χώρας στην Ευρώπη έναντι των υπολοίπων και η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές: Λιγότερους φόρους, περισσότερη ανάπτυξη, καλύτερη Παιδεία και σύστημα Υγείας, ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, ασφάλεια για όλους, υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ εκτιμούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Ομως, αυτό που προέχει είναι να αναδειχθεί μια ισχυρή κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει την αυτοδυναμία που χρειάζεται προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να σημειωθεί πρόοδος σε όλους τους τομείς.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης, με μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων υπέρ των πολλών χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό έχει ανάγκη η πατρίδα μας προκειμένου να προχωρήσει μπροστά μετά τα χρόνια της οπισθοδρόμησης στην οποία βρέθηκε από τις καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσε ο Αλ. Τσίπρας.

Η ΕΠΟΧΗ της στασιμότητας, της κοροϊδίας, της υποκρισίας και του πελατειακού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και ξεκινά η περίοδος της αλήθειας, του ρεαλισμού, των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν Τσιόδρας – Χαρδαλιάς – Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 το απόγευμα

Tinad

Η Cyprus Airways προχωρά σε αναστολή και μείωση πτήσεων από και προς την Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Τρόμος για την Αττική – Εντοπίστηκε σχεδόν το 50% των κρουσμάτων – 10 εισαγόμενα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: 77 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 210 οι νεκροί

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων – Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

Tinad

Κορωνοϊός: Μειώνεται διαρκώς η ηλικία των κρουσμάτων – Τα στοιχεία και η εξέλιξη στην Ελλάδα

Tinad

Κορωνοϊός: Ο Αύγουστος θα δείξει αν έρχεται νέο κύμα του ιού – Τα μέτρα που εξετάζονται

Tinad

Αμερικανικό Think Tank: Πολύ κοντά σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: 78 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και τρεις νέοι θάνατοι

Tinad