Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα ρουσφέτια συνεχίζονται

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως σημείο των καιρών, από την Αριστερά στον συντηρητισμό

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η Βουλή έκλεισε με το στίγμα των κυβερνητικών τροπολογιών για μετατάξεις και διορισμούς συγγενών, γνωστών και κομματικών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα ρουσφέτια συνεχίζονται.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να μην οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά να παραμείνουν οι υπουργοί στις θέσεις τους, είναι προφανές ότι ελήφθη με βασικό κριτήριο να ολοκληρωθούν οι τελευταίες τακτοποιήσεις, εξυπηρετήσεις και πάσης φύσεως διεκπεραιώσεις.

Οι πολίτες διαπιστώνουν ότι πολλοί που έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές μπορούν να τακτοποιηθούν, καθώς ένα τσουνάμι φωτογραφικών αποφάσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χθες ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει σε φωτογραφικό διαγωνισμό για την ηγεσία του ΟΑΕΔ με σκοπό να παραμείνει η σημερινή διοίκηση στη θέση της και μετά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως προσόντα, μεταξύ άλλων, ορίζονται η συμμετοχή σε συλλογικά όργανα και το συγγραφικό έργο, ακόμα και για ιδρύματα κομμάτων.

Με άλλες αποφάσεις οι γενικοί γραμματείς υπουργείων ανανεώνουν από τώρα συμβάσεις υπαλλήλων τους που λήγουν στις αρχές Ιουλίου, διότι γνωρίζουν ότι αυτό δεν θα μπορούν να το κάνουν μετά τις κάλπες.

Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταλάβει τις κρατικές θέσεις, εξακολουθεί να προσπαθεί μέχρι και την τελευταία ημέρα να αποκαταστήσει τα «δικά του παιδιά» και να τοποθετήσει στελέχη σε σημαντικές θέσεις.

Τη φαύλη αυτή πρακτική, την οποία έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις αντίστοιχες πελατειακές λογικές που επικράτησαν τη δεκαετία του ’80, έχουν καταδικάσει οριστικά οι πολίτες. Και αυτό θα φανεί και στις κάλπες των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Οι μόνοι που δεν θέλουν να το καταλάβουν είναι ο κ. Τσίπρας και ο στενός κομματικός πυρήνας, που επιμένουν στα ρουσφέτια ακριβώς επειδή οι ημέρες τους στην εξουσία είναι ούτως ή άλλως μετρημένες.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ρεκόρ ρουσφετιών

Επιθετικός και αμετανόητος ο Βούτσης για τα ρουσφέτια – Συγγνώμη και αποχώρηση από Χριστοδουλοπουλου

Ρουσφέτια με… ηθικό πλεονέκτημα

Όργιο προσλήψεων και εμφύλιος για τα ρουσφέτια στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη Βουλή «γραφείο εξυπηρέτησης ημετέρων»