Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Η Βουλή ψηφίζει πρόεδρο στις 10:30 - Ο Τασούλας θα σπάσει το ρεκόρ της Κωνσταντοπούλου

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Οι πολίτες παρακολουθούν ενεοί τις εξελίξεις στο μέτωπο της Δικαιοσύνης. Για πρώτη φορά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με επιστολή – βόμβα, την οποία δημοσιοποίησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατήγγειλε μέλη της κυβέρνησης, αλλά και της ηγεσίας του ανωτάτου δικαστηρίου, για σοβαρές παρατυπίες και προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, αφού «φωτογραφίζει» συγκεκριμένο μέλος της κυβέρνησης, τον οποίο αποκαλεί «Ρασπούτιν» και τον κατηγορεί ότι διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης, υποστηρίζει ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε σε αντιθεσμικές κινήσεις σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Παράλληλα, σημειώνει ότι είχε ενημερώσει τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης για τα όσα παράτυπα και παράνομα, όπως αναφέρει, έχει διαπιστώσει. Οι βαριές αυτές καταγγελίες όμως είχαν τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελία, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα κατά του καταγγέλλοντος.

Οι σοβαρές αυτές αποκαλύψεις δείχνουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Αυτά που συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι καταλύουν τη διάκριση των εξουσιών που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο μιας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη από τις αποκαλύψεις για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, η οποία είναι φανερό ότι χρησιμοποιήθηκε από αυτήν για να συκοφαντήσει και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Και μάλιστα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της, η κυβέρνηση, σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες, φέρεται να προσέγγισε ακόμα και συγκεκριμένη μερίδα δικαστικών λειτουργών.

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια θα πρέπει να λάμψει και αυτή τη φορά αυτό ισχύει για όλους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις πρακτικές της ευτέλισε τους θεσμούς και επιχείρησε να χειραγωγήσει και τη Δικαιοσύνη. Και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Από την έντυπη έκδοση